0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да ли е грешен резултат????
« -: Юни 17, 2009, 22:28:59 pm »
 Здравейте мн сам разстроена,когато имаш нормален цикъл на 28 дни,с продължителност 5-6 дни абсолютно нормален,на 26 год. възможно ли е резолтата от Инхибин B да е 26,09 правен на 3 ти ден от цикъла?
 Много съм притеснена,най вероятно ще направя още един в друга лаборатория,но за всеки случай да попитам и вас. :? :? :? :? :?
« Последна редакция: Юни 17, 2009, 23:14:42 pm от Pesheck »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Да ли е грешен резолтат????
« Отговор #1 -: Юни 17, 2009, 22:54:59 pm »
Според мен си е реален резултат ,но най-добре го повтори и в друга и в същата лаборатория, където е правен първия път. Може и да е лабораторна грешка!
« Отговор #2 -: Юни 17, 2009, 22:57:31 pm »
Това значи че ако е реален сам пред изчерпване нали?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #3 -: Юни 17, 2009, 22:58:42 pm »
 Искре , мисля , че само от едно изследване не могат да се направят генерални изводи.
 Повтори изследването след два - три месеца, защото нали до скоро беше на стимулация. Предполагам , че има значение това...
 Моят Инхибин Б през 2007 година при еднократно изследване беше 47 при норма над 45 в клиниката на доц. Конова. От тогава до сега съм правила няколко стимулации за инсеминация и едно ИКСИ , при което имах 13 фоликула и дори получих хиперстимулация. 8O
 На 27 год. съм в момента.
Напълно те разбирам как се чувстваш , защото и аз изпитвам огромен страх да направя изследването отново.
« Отговор #4 -: Юни 17, 2009, 23:08:34 pm »
Аз ще го направя този месец ,пак ама в софия този път,да бях на стимулация ама на 24.03.09 мина време,благодаря ви момичета просто съм направо в шок вече ми писна само проблем след проблем  :balk_145:,фаталче мн късмет ти желая  :bighug:
*
« Отговор #5 -: Юни 17, 2009, 23:15:15 pm »
мисля че по-точна информация за яичниковия резерв да броя на антралните фоликули, а не такива косвени биохимични показатели. не се доверявай много на тези изследвания.

благодаря Ви д-р Александров
« Отговор #6 -: Юни 17, 2009, 23:21:36 pm »
броя на антралните фоликули
леле, не спирам да се изненадвам. това женската природа е някакъв феномен.
а как се прави това изследване? може ли да обясниш. благодаря!

Re: Да ли е грешен резултат????
« Отговор #7 -: Юни 17, 2009, 23:30:31 pm »
броя на антралните фоликули
леле, не спирам да се изненадвам. това женската природа е някакъв феномен.
а как се прави това изследване? може ли да обясниш. благодаря!

от човек - изучавал наука за половата система на този феномен - гинеколог ...

за да бъда конкретна: прави се преглед на 2 ден от цикъла ...
*
« Отговор #8 -: Юни 17, 2009, 23:34:55 pm »
това е най-обикновен ехогравски преглед, направен в началото на МЦ /1-3,4/ ден от опитен специалист /гинеколог/ по стерилитет.

« Отговор #9 -: Юни 17, 2009, 23:35:43 pm »
Момичета а сега на 3 или 2 ри ден да го пусна ?
*
« Отговор #10 -: Юни 17, 2009, 23:38:49 pm »
Момичета а сега на 3 или 2 ри ден да го пусна ?
няма как да го пуснеш това е лекарски преглед трябва да се уговориш вероятно.

« Отговор #11 -: Юни 17, 2009, 23:40:40 pm »
 Аха ясно благодаря ви  :D,вдъхнахте малко надежда  :wink:
*
« Отговор #12 -: Юни 18, 2009, 00:24:21 am »
по-добре си пусни АМХ, т.к. стойностите на Инхибина не са точен критерии за оценка на яйчниковия резерв.

виж тази статия

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #13 -: Юни 18, 2009, 00:47:56 am »
И аз съм на 26 години, 28 дневен цикъл, продължителност около 3 дни.Не съм била подлагана на стимулации. И моя инхибин на 2-ри ден беше 26.01 pg/ml.В изследването нямаше дадени референтни стойности, но в сайта на клиниката имаше статия за този хормон и кои стойности се приемат за нормални. Според ст-те дадени там, моя инхибин е под долна граница 8O

В същото време АМХ ми е мноооого над граница - 10.33 ng/ml 8O Имам ПКЯ, за което свидетелства и високия Антимюлеров хормон.. Досега никой не ми е поставял диагноза ИЯР. Смятам, че сам по себе си инхибина не е достатъчен критерий за поставяне на тази страшна диагноза. Момичетата вече са обяснили за преброяването на антралните фоликули, което дава доста ясна представа и оценка на яйчниковия резерв.
Моя док се изсмя, като му казах, че предишния ми е пуснал този хормон, при условие, че съм с ясно изразен СПКЯ. Сега ми предстои ин витро и док дори се притеснява, че яйчниците ми са доста богати и съм склонна към хиперстимулация.
И аз доста се бях ошашкала.Три дни ревах като луда, защото си мислех, че са ми изчерпани яйчниците.

Консултирай се с лекаря си и го помоли да ти коментира изследването, както и да направи допълнителни изследвания, за да се изясни картината.
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 00:51:57 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #14 -: Юни 18, 2009, 00:54:07 am »
 А къде мога да го пусна това АМХ в Варна,че моя док е в плевен,а и днеска като му казах резолтатите той каза само еми мн е серозен проблема,и май вече няма и да му звънна даже,а за другото ще потърся доктор добър ако и вие можете да ми препоръчате мн хубаво ще е ?!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #15 -: Юни 18, 2009, 01:01:51 am »
Доктор във Варна мога да ти препоръчам - д-р Александров - АГ Варна. Но къде да пуснеш хормона, не знам. Момичетата от Варна да се включат.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #16 -: Юни 18, 2009, 01:15:57 am »
Да и аз за него си мислих попринцип,а ще ми дадеш ли някой актуален тел на който да си запиша час?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #17 -: Юни 18, 2009, 01:37:59 am »
Ще ти пратя на лични!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #18 -: Юни 18, 2009, 21:28:21 pm »
Не съм сигурна, но виж дали в Лаборекспрес не изследват и това. Ето линк към лабораторията
http://www.laborexpres.com/
ако влезеш в "цени", ще разбереш и какви изследвания правят.
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #19 -: Юни 19, 2009, 09:36:20 am »
Искре, не се побърквай, бе момиче!!! :lol: Какъв изчерпан резерв на 27г.,  8O 8O 8O вие "полудяхте" бе деца! Кой ти го назначи тоя инхибин? Защо ти го назначи?
 За да се мисли за изчерпан резерв трябва да има сериозни основания! Липса на реакция на няколко стимулации и то с различни медикаменти, малко антрални фоликули, лошо качество на яйцеклетки( това се установява със сигурност само под микроскоп) и т.н. Карай си спокойно живота и процедурата(мисля, че ти се насочи към ин витро, нали?)имаш достатъчно яйцеклетки за един футболен отбор и за един синхронно плуване! :lol:Споко! :wink:
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 09:39:19 am от northerner »