0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Интересува ме някой дали zнае дали може да се направи трансфер на zамраzени ембриони ако кърмя. Мерси предварително.
Re: Може ли трансфер на zамраzени ако кърмя?
« Отговор #1 -: Юни 17, 2009, 17:38:24 pm »
Трябва да имаш менструация, за да може да се направи трансфера.  Ако кърмиш е по-вероятно (макар не задължително) да нямаш.  Освен това, при подготовката за трансфера и след това се приемат медикаменти, които не съм сигурна, че са съвместими с кърменето.  Какво мисли лекарят ти?
*
« Отговор #2 -: Юни 17, 2009, 17:50:31 pm »
Аз също смятам, че ще те накарат да изчакаш. Най-малкото Утрогестан ще трябва да взимаш след това, а това не е добра идея при кърмене.
ПП Като си помисля, че аз даже за ИКСИ на ЕЦ се гласях докато кърмя... :lol:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Юни 17, 2009, 18:05:05 pm »
Забравих да питам на предварителния раzговор, а мога да се свържа с лекарката чак другата седмица...
По принцип сме се уговорили zа есента, но никак не ми се иска да спирам с кърменето  :(
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #4 -: Юни 17, 2009, 20:22:02 pm »
За да ти се подготви лигавицата преди трансфер, най-вероятно ще ти изпишат и естрофем. След трансфера пък утрогестан, може би и но-шпа. Едва ли ще са много подходящи за кърмачка.
« Отговор #5 -: Юни 18, 2009, 15:19:49 pm »
Моето мнение е , че не може. Доколкото зная, при кърмене пролактина е висок, а при висок пролактин забременяването е трудно. За лекарствата момичетата са писали. Така , че лично мое мнение е да изчакаш , нали целта е забременяване  :wink: Успех!
« Отговор #6 -: Юни 19, 2009, 22:30:05 pm »
Говорих с лекарката, не каzа, че е невъzможно, но шансовите били по-големи ако не кърмя. Мерси zа отговорите на всички.