0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И при мен се случи
« -: Април 03, 2006, 16:49:18 pm »

Здравейте момичета!
Някои от вас ме помнят може би от "Проблемно забременяване", но тук влизам от няколко месеца и до сега само четях!
Ето че се случи и на мен ... бременна съм в 9 г.с.
Надявам се всичко да върви нормално занапред.В момента съм много щастлива и малко уплашена, но то е защото толкова чаках това бебче и сега искам то да се развива нормално и да е добре.
Ето и моята история.Дано не ви отегча.
Всичко започна в края на 2002 г, когато с моя приятел, а понастоящем съпруг, решихме че няма защо да чакаме повече и искаме да имаме бебе.Сватбата ни вече беше планирана и предстоеше.Така една година ние правехме опити , но не следях кога ми е овулацията, а просто правехме секс без да обременяваме съзнанието си с мисълта за бебе и естествено без да използваме предпазни средства.Когато тази една година изтече аз се замислих, че може би има нещо щом не се получава, но съпругът ми все казваше че съм го превръщала във фиск идея и че то само щяло да стане, когато му дойде времето.НО ДОКАТО ЧАКАХ ДА МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО СИ НАПРАВИХ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ИЗСЛЕДВАНИЯ - хормони, микробиология, цитонамазка, хламидии и каквото още трябваше.Всичко беше ОК.Започнах фоликулометрията, това което ме смути е , че не винаги се пукаха сами фоликулите и образувах понякога кисти.И така следяха ми овулацията, пукаха ми фоликулите с Прегнил, секс по график и месеци наред нищо.Междувременно той си направи спермограма, която уж беше перфектна, но тогавашната ми гинеколожка ни беше изпратили в Цибалаб.Груба грешка!Но това го разбрах по-късно от момичетата в "Проблемно забременяване".Загубих месеци наред да търся проблема само в себе си, а той не бил само при мен.През 2005 г. направихме нова спермограма при Д-р Тачева и тогава се оказа че нещата не са никак розови ... астенозооспермия и много лоша марфология по Крюгер.По същото време съпругът ми отиде при д-р Кацаров за преглед и да се консултира за резултатите.Оказа се че има варикоцеле, което след няколко месеца оперирахме.
В началото на 2005 г. аз си направих лапароскопия, която показа наличие на малки ендометриозни огнища, които са изгорили при самата операция, но всичко останало си беше както трябва.И така зачакахме резултата от нашите две операции.Но след лапарото, аз смених лекарката си, която достатъчно ме разочарова,пращайки ме в Цибалаб и се обърнах към специализирана клиника.Там направихме схема на действие, но стана ясно, че с тази спермограма не може да се говори за инсеминации.Вариантите бяха два - ИКСИ или инвитро.Но аз все пак си чаках по-добрите резултати от операциите .
След няколко месеца наблюдение при мен обаче лъсна новата истина ... луф синдром.Не пуках фоликулите и правех кисти.Вече съвсем се бях отчаяла, когато в клуба прочетох за билковата апетка на ул."Поп Богомил" и я посетих.От там ми дадоха билки за овулация и започнах да ги пия.Бях много приятно изненадана, защото започнах да овулирам регулярно и в двата яйчника, което никога преди не се беше случвало и което е най важното ... фоликулите се пукаха сами.
Шест месеца след операцията на съпруга ми имаше подобрение на реултатите и вече можехме да направим инсеминации.Направихме три, абсолютно безрезултатни.
И така дойде 2006г.Аз минах на билката за забременяване.И обсъдих януари месец с лекарката ми варианта да си подам документи за здравната каса за инвитро.Но през това време, докато чакаме отговор от касата,  решихме да си ходя всеки месец, както до сега, да ми следи овулацията и дали продължавам сама да пукам фоликулите.
Последната ни спермограма вече показваше нормозооспермия.И така февруари отидох както обикновено на 11 ден от цикъла да видим колоко голям е фоликула.Представете си изненадата ми, когато лекарката каза, че той се бил пукнал вече, по всяка вероятност предния ден.Този път бяхме правили секс без да знам че съм в овулация, но беше раничко.Аз направо посърнах че сме изтървали подходящия момент този месец, но се примирих.А и нали подготвях документи за инвитро.Освен това в личен план ми предстояха някои приятни промени, които заемаха съзнанието ми.
Така обаче около седмица след овуто започнаха странни болки в кръста, а мен кръст почти никога не ме боли преди да ми дойде, не и толково рано.А гърдите ме заболяха някак различно отобикновено.Малко по-късно ми се появи едно приповдигнато настроение, необяснимо защо, сякаш нещо много хубаво ми предстоеше.И 5 дена преди датата на цикъла ми аз реших да си направя тест.Не повярвах на очите си ... появи се една второ чертичка, която беше толкова бледа, че ми се струваше че си въобразявам.Но я имаше.после всеки ден продължих с тестовете и тя ставаше все по-тъмна, за моя радост.И пет дена след закъснението вече имах снимка на моето плодно сакче и бъдещо бебе.

Разказах ви всичко това, не за да ви отегчавам, а за да ви вдъхна кураж и да ви кажа да не се отчайвате и да се борите, дори когато всичко изглежда толкова безнадеждно.Дори когато ви убеждават, че по естествен път няма как да стане, вие правете любов и не спирайте да вярвате, че вашето бебе ще дойде един ден.
Желая ви от все сърце скоро да се сбъдне заветната ви мечта за бебче.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: И при мен се случи
« Отговор #1 -: Април 03, 2006, 16:52:32 pm »
Честито!!! Лека бременност и раждане!!! И прекрасно бебче.  :grouphug2:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
И при мен се случи
« Отговор #2 -: Април 03, 2006, 16:55:17 pm »
Честито! Лека бременност ти желая!  :)

Ако ми позволиш, ще направя още един извод от твоята история - лечението понякога е ефикасно и "спасява" част от двойките от ин витро.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
И при мен се случи
« Отговор #3 -: Април 03, 2006, 16:55:47 pm »
Мечтателка, помня те от клуба, да. много се радвам за твоята хубава новина, честито! ето още един случай, когато в процес на подготовка за инвитро процедура се постига забременяване по естествен път! благодаря ти, че разказа подробно историята си - това ще даде сили на много други хора!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
И при мен се случи
« Отговор #4 -: Април 03, 2006, 16:56:17 pm »
Честито, всичко хубаво от тук на сетне и най-хубавото бебе през  :D ноември
И при мен се случи
« Отговор #5 -: Април 03, 2006, 16:56:26 pm »
Прекрасна история!
Честито!
Пожелавам ти лека бременност, лесно раждане и най-прекрасното бебче.
И при мен се случи
« Отговор #6 -: Април 03, 2006, 17:04:49 pm »
Страхотна история. Желая ти една спокойна, безпроблемна бременност и едно здраво бебче.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
И при мен се случи
« Отговор #7 -: Април 03, 2006, 17:13:05 pm »
Честито и от мен!
Лека бременност  preggo
Да си имате здраво и красиво бебе,което да ви радва.
Желая ви много щастие!
 :blowingdust:  :babydust:  ylinfant  :babydust:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
И при мен се случи
« Отговор #8 -: Април 03, 2006, 17:41:59 pm »
Честито ! Лека бременност и много щастие оттук нататък ти желая !  :D
И при мен се случи
« Отговор #9 -: Април 03, 2006, 17:49:57 pm »
Благодаря ви момичета за сърдечността и топлите пожелания!
Благодаря ти Мели за добрия извод, наистина е така, подходящото лечение много пъти помага.
Дано наистина успея да вдъхна кураж с моята история на всички момичета, които се борят за своите бебчета.
Знаете ли, купих си една книга "Подсъзнанието може всичко" - за силата на положителното мислене.На мен лично много ми помогна да вървя напред.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
И при мен се случи
« Отговор #10 -: Април 03, 2006, 17:56:08 pm »
Каква хубава история. Пожелавам ти спокойна и щастлива бременност:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
И при мен се случи
« Отговор #11 -: Април 03, 2006, 18:05:54 pm »
Честито, Мечтателке! Лека бременност и всичко най-най-хубаво!!!
*
И при мен се случи
« Отговор #12 -: Април 03, 2006, 18:16:18 pm »
Честито! Прекрасно е когато мечтите се сбъдват!

И при мен се случи
« Отговор #13 -: Април 03, 2006, 18:19:52 pm »
Честито!!! лека бременност и късмет
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
И при мен се случи
« Отговор #14 -: Април 03, 2006, 20:15:05 pm »

Честито и от мен!
Желая ти много лека бременност и здраво бебче!

:wave:
И при мен се случи
« Отговор #15 -: Април 03, 2006, 20:15:13 pm »
Честито!!! :lol:

И при мен се случи
« Отговор #16 -: Април 03, 2006, 21:19:55 pm »
ЧЕСТИТО!:) Много късмет и любов
*
И при мен се случи
« Отговор #17 -: Април 04, 2006, 08:44:49 am »
Честито! Лека и спокойна бременност ти желая и едно здраво бебче  :)
*
И при мен се случи
« Отговор #18 -: Април 04, 2006, 09:01:51 am »
И аз те помня от Пронблемното.
Честито! :D  Много хубав край на дългите терзания! Лека бременност!
The impossible is often the untried [/i]
*
И при мен се случи
« Отговор #19 -: Април 04, 2006, 09:14:14 am »
Честито и от мен! Пожелавам ти само положителни моменти, много здраве и накрая едно пухкаво сладурче!