0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката - 5
« Отговор #740 -: Ноември 30, 2009, 09:24:02 am »
Благодаря ти! Днес - утре ще разбера колко е добра графиката ми!Замислям се за моя тема - но нали съм нова, та малко да изчакам! Ама твойта графика е ..............нямам думи!
« Отговор #741 -: Ноември 30, 2009, 10:59:16 am »
Денис имам едно въпросче , което не е свързано с графиката , но може и нея да погледнеш . Мисля , че засега има добър вид - овулацията предстои до 1-2 дена( ще видим какво ще покаже днескашния ову тест).Та въпросът ми е следния : понеже четох различни мнения по въпроса искам да попитам имаш ли някаква по - точна представа каква е продължителноста на живот(актовност) на сперматозоидите(чета за часове и дни;благоприятна и неблагоприятна среда и вече се обърках тотално) , че с тия пътувания на съпруга май ...ще пропуснем момента.И още нещо:ЦС след менструация до овулация като не е белтъкоподобна(поне при мен е такава 2-3 дни преди овулация)счита ли се за неблагоприятна среда.
Стана малко дълго,но въпроса е и към всички,които могат да ми отговорят.Благодаря Ви!

*
« Отговор #742 -: Ноември 30, 2009, 12:50:52 pm »
Здравейте,бихте ли погледнали и моята графика,ако съм била в О на 11-12 ден,днес не трябваше ли вече БТ да е 37,0?МЦ от 4-5 месеца е 26 дни,до сега беше на 28 ден,като гледам вашите графики,моята е различна,нито имам достатачно спад през Ову. нито рязко покачване после.Предварително ви благодаря!

« Отговор #743 -: Ноември 30, 2009, 12:57:24 pm »
Как измерваш температурата , с какъв термометър и колко време има значение
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #744 -: Ноември 30, 2009, 14:24:51 pm »
Денис имам едно въпросче , .....
Вярно е, мненията за продължителността на живота на сперматозоидите са различни - според едни те живеят  24-36 часа, а според други от 7 до 14 дни.
Аз лично винаги съм приемала твърдението 3-5 дни. При опитите си за зачеване обаче гледах да не са повече от 3 дни :)
 Във влагалището може да преживеят 5-6 часа, а в тръбите до 7 дни /като остават 7 дни подвижни, но не  е сигурно колко дни са със запазена оплодителна способност , според някои автори до 24 часа/
След кекс трябва около 1 час за да може плувците да достигнат до тръбите.
за да са жизнеспособни средата на влагалището трябва да е подходяща /подходяща ЦС, визкозитет и киселинност и т.н./
Белтъкоподобната ЦС е подходяща за тях и подпомага тяхното предвижване /освен всичко друго/ докато гъстата и лепкавата ги 'убива' /нейните нишки са мрежовидно преплетени и не позволяват предвижване.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #745 -: Ноември 30, 2009, 14:28:17 pm »
Здравейте,бихте ....
До тук графиката ти е добре. О според мен е била на 12 ден от МЦ.
БТ се покачва до 5 дни след О. Има време да се повиши още, не се притеснявай

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #746 -: Ноември 30, 2009, 19:56:42 pm »
Извинете но маже ли да погледнете графиката ми,за да разбера да ли съм имала О и кога е била?блАГОДАря ви!
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
« Отговор #747 -: Декември 01, 2009, 08:44:26 am »
Дени, би ли погледнала отново графиката ми. По принцип /не/чакам на 02.12, но за съжаление виждам едно намаление на БТ, което ме притеснява.
P.S.Сега разгледах някои от коментарите и обърнах внимание, че е нужно дигиталният термометър /с какъвто съм аз/ да се задържа 3-5 мин. след сигнала. Аз го задържах най-много 10-15 секунди. Не знам това до колко може да е оказало влияние върху отчетената температура.
И все пак спада на температурата е факт, независимо дали стойностите на градусите са верни.
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 10:49:09 am от seisolotu »
« Отговор #748 -: Декември 01, 2009, 09:50:48 am »
Здравейте момичета, кога според вас е имало ову, помогнете ми  :(
във фертилити ми дава 15 ден
« Отговор #749 -: Декември 01, 2009, 23:57:24 pm »
.......Според вас 0.3 към тези леки спадове може ли да се отнася?
Дай да видим графиката :)
Когато спадовете в ЛФ са повече от 0,2 не е много добре, но този спад ако е единичен - може да е инцидент и тогава не е проблем.
Индивидуално е - трябва да се гледа графиката като цяло.

За съжаление не знам как да покажа графиката от предния МЦ. 0.3 се оказа достатъчно за нова графика  :(
А след този спад и съответно - М., следващия ден (т.е. - еднократен спад и повишение В деня на М.), се вдига Т. и си остава висока както и преди М.?
Май объркано стана, дали мога с линк да покажа графиката ми от предния МЦ?
*
« Отговор #750 -: Декември 02, 2009, 11:04:55 am »
Денис, мисля че този МЦ не е имало О. но все пак виж и кажи. Въпреки че Бейбиплан незнам защо ми отбеляза О. 16 ден , но няма как да ми дойде утре , от вчера почнах Оргаметрил - общо 5дена и после на 5ти ден от новият Мц хормони. Даде но последните 2 дена БТ е нехарактерно висока 37,4-37,5. Не е от термометъра ми , предполагам че е от Оргаметрила, имам и всички признаци за наближаваща м.
Според теб какво става и защо БТ е така висока?
Много ти благодаря! :wink:
*
« Отговор #751 -: Декември 02, 2009, 19:11:35 pm »
Денис да те попитам, дали ако О е днес, а снощи съм правила секс има някакъв шанс за забременяване??
Моля за вещото ви мнение :)
« Отговор #752 -: Декември 02, 2009, 19:52:47 pm »
Момичета и аз се присъединявам към Вас, но все още не съм компетентна в тази сфера, а дали ще и бъда някога  :oops:
Ето и моята графика. Какво мислите :)
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 20:02:37 pm от Абито »
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #753 -: Декември 02, 2009, 19:58:48 pm »
Абито не ти се вижда графиката!
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
« Отговор #754 -: Декември 02, 2009, 20:07:52 pm »
Маето, вече се вижда  :wink:
Много се вълнувам от коментарите Ви :)
Имала ли съм овулация, кога е била и дали съм маркирала точно момента със сърчице :)
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 20:27:06 pm от Абито »
« Отговор #755 -: Декември 03, 2009, 10:38:08 am »
Според мен, ако е имало О, може би е било на 27/11/2009г. Дано сте улучили момента.
« Отговор #756 -: Декември 03, 2009, 12:15:52 pm »
Здравейте
Незнам далии въпросът ми е за тук, но като гледах в другите теми ням амного писано и едва ли някой ще ми отговори.
Днес е шестия ден от овулацията ми. Правих си тест Престо. Там, където трябваше да е тестлинията имаше четири много ясни точки. Те бяха оцветени в същия цвят като контролната линия. Възможно ли е да не е достатъчно хормона и за това да не може да се оцвети цялата линия? А като се загледам майче виждам мнооооого бледа втора черта. Въобразявам ли си ?
Да си направя ли утре пак тест?
*
« Отговор #757 -: Декември 03, 2009, 12:40:42 pm »
Бебче първо въпроса си трябва д азададеш ето тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27975.880, второ много е рано за каквито и да е заключения по-добре си направи тест след 2 дни и най-добре кръвен, но 7 дни след ову, т.е. утре най-рано. Успех мила
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #758 -: Декември 03, 2009, 17:04:01 pm »
Извинете но маже ли да погледнете графиката ми,за да разбера да ли съм имала О и кога е била?блАГОДАря ви!
Не съм много сигурна дали е имало О.
Ако е имало - може да е била на 18 ден от МЦ.
Притесняват ме тези върхове и спадове - спазваш ли всички правила при измерването?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #759 -: Декември 03, 2009, 17:05:03 pm »
Дени, би ли .....
Нов МЦ - нов късмет :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум