0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дайте да ви видя графиката - 5
« Отговор #680 -: Ноември 23, 2009, 22:03:21 pm »
Денис не знам дали е мястото тук да попитам но имам голяма чуденка!
Док видя днес ЖТ и малко течност в задматочната кухина и смята че днес най вероятно се е спукал фоликула но лигавицата ми се струва че е тънка - 9.2 мм
Колко е нормално да е дебела след О и ако не настъпи оплождане изтънява ли пак ?
И изобщо ако имаш малко инфо за ФМ и за дебелина на ендометриума ми се ще да попрочета мъничко !
[/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #681 -: Ноември 24, 2009, 08:44:49 am »
Здравейте, ...........
дай да видим графиката

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #682 -: Ноември 24, 2009, 09:01:21 am »
Денис не знам дали е мястото тук да попитам но имам голяма чуденка!
Док видя .........
Има време още да нарастне лигавицата. Спокойно.:)
Тя расте и през ЛФ. /по-малко, но расте още/
Нормалната и дебелина по време на О. е около 10-12 мм, ако е повече от 14 мм си е хиперплазия /разрастване, което не е нормално/

МЦ - Ендометриум

ПП. търси в Гугъл: Ендометриум, Хиперплазия... нямам готови материали. Ако попадна на нещо ще ти пусна :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #683 -: Ноември 24, 2009, 09:45:32 am »
Денис, момичета може ли да погледнете и моята графика. Цикъла ми е дълъг около 28-30 дни, т.е. Според вас на 10/11/09г. (12-ти ден от цикъла ли е била О), аз я чаках по-късно и май изпуснахме момента?
« Отговор #684 -: Ноември 24, 2009, 09:50:18 am »
Как да прикача графиката ?
« Отговор #685 -: Ноември 24, 2009, 09:56:46 am »
отиваш първо във овулационния календар и във профил маркираш квадратчетата където се разрешава информацията да бъде жидима от другите потребители и отдолу потвурждаваш промяната, след това отиваш във форума и във своя профил там във подпис слагаш адреса на овулационния календар които копираш от горе от лентата с адреса ако искаш да е с картинка в овулационния календар избираш лентички  в общи линии е това ако не стане прочети тук повече http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=17.0 успех във всичко Smile ако искаш графиката ти да е с картинка в овулационния календар избираш лентичка
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 09:58:42 am от tortila »
« Отговор #686 -: Ноември 24, 2009, 10:18:00 am »
Денис, моля за мнението ти  относно графиката ми!Благодаря ти предварително!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #687 -: Ноември 25, 2009, 08:10:34 am »
Денис, момичета .....
Не съм много сигурна дали е имало О.
Ако е имало - може да е била на 15/16 ден от МЦ. Притеснява ме това стъпаловидно покачване.
Или не мериш както трябва - или има проблем.
С какъв терм-р мериш и колко го държиш?
Живачен - 10 мин.
Дигитален  - 2-3-4 мин след сигнала

ПП. В дните 6-11 от МЦ да не би да си била болна, неразположена, да си пътувала.?

Това, че графиката ти показва проблем не означава че не може да си заченала. Понякога не се мери както трябва или има проблем с терм-ра или някакво неразположение - и от там - графиката не е достовена /т.е не отразява адекватно нивата на хормоните/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #688 -: Ноември 25, 2009, 08:13:17 am »
Денис, моля за мнението ти  относно графиката ми!Благодаря ти предварително!
Незнам какво да кажа :) - това орално измерване е доста неточно.
Ако се съобразим с изискването да има разлика 0,4-0,6 - то при теб не е спазено.
Рано е обаче да се притесняваш
Аз го отдавам на неточно измерване.
:)

ПП. Горе -долу е добре графиката :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #689 -: Ноември 25, 2009, 08:44:59 am »
Благодаря Денис!Вероятно нищо не се е получило, вчера имах леки болчици ниско в яйчнците, днес вече не,не чувствам никакви неразположения, нито напрежение!Ше видим! :(
« Отговор #690 -: Ноември 25, 2009, 10:32:16 am »
Благодаря, Денис, и да съм някакво неразположение не е било значително. Меря с дигитален термометър, той писка още на 30-тата секунда, но аз го държа по 5 мин.
« Отговор #691 -: Ноември 25, 2009, 10:43:50 am »
Благодаря Денис!Вероятно нищо не се е получило, вчера имах леки болчици ниско в яйчнците, днес вече не,не чувствам никакви неразположения, нито напрежение!Ше видим! :(
Здравей Раде, графиката ти изглежда добре, не е казано че трябва задължително да има признаци, изчакай 34 тия ден и си направи тестче, има добри изгледи за успех  :crossfingers: за  :bfp:  :)
« Отговор #692 -: Ноември 25, 2009, 10:58:35 am »
Здравей Раде, графиката ти изглежда добре, не е казано че трябва задължително да има признаци, изчакай 34 тия ден и си направи тестче, има добри изгледи за успех  :crossfingers: за  :bfp:  :)
Благодаря ти,хвръкна ми настроението след твоите думи!  :balk_21:Ще изчакам разбира се, какво друго ми остава, ако се налага по-нататък ще сменя термометъра!
« Отговор #693 -: Ноември 25, 2009, 11:04:38 am »
По скоро май трябва да смениш метода на измерване  :) ако изобщо се наложи  :crossfingers: за :bfp: :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 11:06:30 am от tortila »
« Отговор #694 -: Ноември 25, 2009, 11:48:19 am »
Здравейте.
Имам един въпрос и реших да ги задам тук, защото много ми помогнахте с пиенето на дуфастона. Както Денис каза, той не се пие преди овулация. Разбрах го от сегашния си доктор. Но ако не бях чела тук изобщо нямаше да го знам. Благодаря ви искренно.
Ходих на лекар и той ми каза, че фуликулът ми е 18 милиметра на 15-я ден. Каза също, че е с 3 милиметра по-голям от нормалното за 15-ден. Обясни ми, че всеки момент ще се спука. Същия ден си правих тест за овулация и се оказа напълно положителен. Тест линията беше по-тъмна от контролната. Въпросът ми е може ли при такива размери да не се спука? Трябва ли да се притеснявам?
За пореден път благодаря предварително.
*
« Отговор #695 -: Ноември 25, 2009, 12:08:15 pm »
Здравей, Денис :) Този месец правих фоликулометрия и с доктора видяхме фоликул 22мм, който на следващия ден се беше спукал. Температурата започна да се вдига до 37°, но вчера и днес падна... струва ми се странно, предишните месеци винаги се е задържала висока през цялата лутеална фаза. Меря анално с живачен базален термометър, 10мин.
Мислех си дали не може да е имплантация, но тогава не трябва ли да падне само за един ден? По принцип до сега при мен не са открити проблеми, с мъжки фактор сме. За съжаление, преди овулацията бях настинала и имах малко температура, така че не съм въвела стойностите на температурата. Благодаря ти предварително за мнението :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #696 -: Ноември 25, 2009, 12:37:23 pm »
Благодаря, ......
Дано да е станало :) стискам палци  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #697 -: Ноември 25, 2009, 12:46:03 pm »
Здравейте.
...........
:) това пък за първи път го чувам : че по големината на фоликула се определя деня на МЦ
Фоликула ти е идеален и няма значение кой ден от МЦ е точно стига да се пукне и да има О..
Нормално фоликула се пука когато е с размери 20-24 мм, но може и при 28 мм да се спука.
Когато е 17-18 мм той вече съдържа годна за оплождане яйцеклетка.
Теста за О. показва кога да очакваш О.
Тя настъпва в рамките на 12 до 48 часа след пика на ЛХ  /след (+) тест/

« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 12:48:05 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #698 -: Ноември 25, 2009, 12:55:31 pm »
Здравей, Денис ..................
Миличка, графиката ти няма стойности през ФФ и нямам база за сравнение.
Според мен излишно се притесняваш. След като О. е установена на УЗ /и потвърдена/ - графиката не трябва чак толкова да те плаши. Метода на БТ се използва да се установи в дом.условия дали е имало О. При теб това е направено с УЗ - по-сигурно от това няма.
Спада на Бт може да се дължи на пика на естрогените /втория по-малък пик/ който момичетата наричат Имплантационен спад /защото съвпада и с времето на имплантация на яйцеклеткта, 7-10 ден след О./
Стискам палци да е станало :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #699 -: Ноември 25, 2009, 13:22:25 pm »
По скоро май трябва да смениш метода на измерване  :) ако изобщо се наложи  :crossfingers: за :bfp: :)
Дано не се наложи, искренно се надявам! :crossfingers: :crossfingers:В крайна сметка ще се разбере следващата седмица!