0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката - 5
« Отговор #340 -: Септември 01, 2009, 12:33:25 pm »
Здравей ....
Как засече О.?
Ако мериш БТ анално - О. може и да не е минала още /поне според графиката/

ПП. За да засечеш О. в домашни условия е добре да мериш БТ редовно и да правиш тестове за О.
Иначе няма как да се разбере  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #341 -: Септември 01, 2009, 12:35:47 pm »
Ами засечена е чрез преглед при доктор  :D
 А иначе температурата я меря в устата ,незнам дали е добре така?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #342 -: Септември 01, 2009, 12:36:33 pm »
Денис би ли ..........
Според мен О. може да е била на 18 ден от МЦ
Направи тест
Графиката ти е хубава :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #343 -: Септември 01, 2009, 12:39:14 pm »
Ами засечена е чрез преглед при доктор  :D
 А иначе температурата я меря в устата ,незнам дали е добре така?

До 5 дни след О. БТ трябва да се повиши.
Тези 3 стойности не са достаъчни за да разбера какво става.
Оралното измерване е много неточно, добре е да мериш анално

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #344 -: Септември 01, 2009, 12:40:55 pm »
Благодаря ти ако нестане и този месец ще направя всичко както си му е реда  :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #345 -: Септември 01, 2009, 14:04:21 pm »
Денис, хвърли едно око и на моята гарфика. Надявам се този Мц всичко да е наред , но пък изненади винаги могат да се очакват. Не съм сигурна много в реалността на всичките нанесени стойности, особнено най-ниските когато се будех общо взето през 2 часа. Може би е малко рано за сериозен коментар ,а и не са много стойностите,но все пак...
И разбира се , да си кажа- Не гадай!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #346 -: Септември 02, 2009, 06:11:25 am »
Денис, ........
До тук е добре графиката
Рано е за коментар, но стойностите не са високи и това е хубавото 
За сега върви добре  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #347 -: Септември 02, 2009, 12:53:22 pm »
Денис,моля те за мнение.Днеска имах някъква кафеникаво-розова слуз на т.хартия след като се гушкахме с мъжът ми сутринта.Попринцип трябва да ми дойде на 6-7 някъде.Въпреки, че не е изключено и днес да ми дойде,аз си пих дуфастона,който ми е 8-ми ден.Обаче от сутринта до момента нямам никакво течение или следа от това което беше сутринта на т.хартия.Темп. ми пада.Чудя се имам ли изобщо някакъв шанс да съм забременяла и ако това ми е цикъла дали да си пия дуфастона още 2 дни или от утре да го спра?А,ако си го пия до 10-ия ден цикъла може ли да дойде въпреки дуфастона?

PS:Може ли само да ми се разясни в babyplan,пунктираните линии,който са отвесно и водоравно и се пресичат,това ли е предполагаемата ову и как може да ми се показват преди да ми е свършил цикъла?Какво означава отвесно спуснатата червена линия и другите 3 отвесни жълтеникави линии?И при записките,точно под часовете има една отметка"Не учитывать"-за какво служи?
 Съжалявам за многото въпроси,но не съм наясно... :?
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 13:31:00 pm от pepsinka »
« Отговор #348 -: Септември 02, 2009, 15:01:12 pm »
  пепсинка,това е преведено от babyplan s гугъл-преводача.използвай го за повече информация
Средна линия - хоризонталната
Този ред се провежда в продължение на 6 стойности на температурата в първата фаза на цикъла преди овулация.

Тя не се вземат под внимание през първите 5 дни от цикъла и дните, които биха могли да повлияят на температурата на различни негативни фактори (виж правилата за измерване на температура).Този ред не е възможно да се правят изводи от графиката и служи само за яснота.

Линия овулация вертикалната
С цел да се прецени наличието на овулация в този сайт използва правилата, установени от Световната здравна организация:

Три последователни стойности на температурата трябва да бъде разположен над линия, прекарана през предходните 6 стойности на температурата.
Разликата между средната линия и три стойности, температурата трябва да бъде най-малко 0,1 градуса в два дни три и не по-малко от 0,2 градуса в един от онези дни.
Ако температурата ви крива отговори на тези изисквания, а след това си график след 2 или 3 дни след овулация овулация линия ще се появи:

Понякога програма не може да определи овулацията метод на СЗО се дължи на факта, че имате високи температури в първата фаза на цикъла.В този случай, можете да "помогне" на програмата и да поискат да насрочва "правило" пръста. "Това правило изключва температура стойности, които се различават от предишните или следващите температура по-висока от 0,2 градуса. Ако имате тези температури в първата фаза на жизнения цикъл след това изберете "игнорирай" в дневника си за тези дни. Тези стойности не трябва да бъдат взети под внимание при изчисляване на овулацията, ако общата график за спазване.

*
« Отговор #349 -: Септември 02, 2009, 15:13:12 pm »
kadiata,много ти благодаря за отговора  :bighug:
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 15:18:49 pm от pepsinka »
« Отговор #350 -: Септември 02, 2009, 15:19:13 pm »
моля моля :)на темата"метод на базалната температура" в babyplan в горният ляв ъгъл е подстатията "как да разчитаме графиките"Там всичко е обяснено подробно със съответните графични примери.
Дано съм помогнала.
*
« Отговор #351 -: Септември 02, 2009, 15:43:59 pm »
Да,намерих го.Отново ти благодаря....Помогна и още как  :ballons:
*
« Отговор #352 -: Септември 02, 2009, 17:27:49 pm »
А каква е тая месечина няколко дни преди М?Уж съм добре с руския,прочетох почти всичко,но за нея не видях никъде!

http://www.babyplan.ru/profile/50563
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #353 -: Септември 02, 2009, 18:29:14 pm »
Денис,моля ......
По графиката ти  не мога да разбера дали е имало О.Според мен има повече от 1 фоликул
Добре да си изпиеш Дуфастона както ти е предписан - той ще подпомогне следващия МЦ.
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 18:30:55 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #354 -: Септември 02, 2009, 20:31:11 pm »
А каква е тая месечина
за тази месечинка и аз много се учудих,видях я за 1-ви път на твоята графика.при мен я няма.Ако разбера нещо,ще ти отговоря допълнително.
*
« Отговор #355 -: Септември 03, 2009, 00:05:10 am »
Такива месечинки има и на други графики в различни дни от МЦ,но не на всички.Някой ако знае нещо за тях, моля да ми отговори.
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 01:03:19 am от acq81 »
*
« Отговор #356 -: Септември 03, 2009, 00:07:26 am »
« Отговор #357 -: Септември 03, 2009, 09:50:42 am »
ася81 ,когато в настройките на babyplan си заявила ,че искаш да се показва лунният календар ,а в паспорта си си написала рожденната дата, в графиката се появява луната , което е най-подхорящото време за зачеване според този лунен календар.
 на мен специално не ми вдъхва много доверие това,защото луната на моята графика се появи на 28 ден от МЦ,т.е. когато лелката трябва да дойде.
*
« Отговор #358 -: Септември 03, 2009, 17:27:25 pm »
Благодаря! :D
*
« Отговор #359 -: Септември 04, 2009, 11:57:44 am »
Denis при първа твоя възможност погледни пак графиката ми. :wink: Направила съм я и в Бейбиплан.Усещам че нещата отивам на добре и ще има О. и то след 20 ден , но пък дай да не гадаем. За 2 път Бт спадна, признавам си не я меря в един и същи час всяка сутрин , днес е 36 и 6 , един от малкото пъти когато е толкова ниска - мерена в 6 и 45 сутринта. Нямам оплаквания , утре ставам да 25 , а коментара е за теб.  :)