0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

titibar

• 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
Re: Дайте да ви видя графиката - 5
« Отговор #180 -: Юли 29, 2009, 10:10:19 am »
.......А възможно ли е при преглед с ехограф да се сбърка жълтото тяло с фоликул пред спукване?
То си е едно и също.
След като се пукне фоликула, той се превръща в ЖТ.
На картинката са данени стадиите на развитие.

Iri_is предполагам е искала да попита дали при преглед с ехограф се различава в какъв стадий е фоликула-дали не е спукан още или вече е жълто тяло.И да се обърка едното с другото.Предполагам това е мислила.
  <br />
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #181 -: Юли 29, 2009, 10:39:50 am »
Iri_is предполагам е искала да попита дали при преглед с ехограф се различава в какъв стадий е фоликула-дали не е спукан още или вече е жълто тяло.И да се обърка едното с другото.Предполагам това е мислила.
Добрия лекар би трябвало да ги различи.
Фоликула преди О. с опъната гладка повърхност /освен всички други критерии/, докато спукания вече фоликул е с по-неравна повърхност и с по-малки размери.

« Последна редакция: Юли 29, 2009, 10:48:48 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #182 -: Юли 29, 2009, 10:53:49 am »
Здравей Денис! Моля за коментар на графиката ми от миналия цикъл! Хубав ден! :)

« Отговор #183 -: Юли 29, 2009, 11:29:20 am »
Денис би ли коментирала отново моята графика?Благодаря ти предварително.
*
« Отговор #184 -: Юли 29, 2009, 13:47:39 pm »
Здравей Денис! Ето, че и аз се включвам в тази темичка. Ще ти бъда благодарна да коментираш и моята графика, че като гледам само аз имам толкова високи стойности на БТ през целия период. :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #185 -: Юли 29, 2009, 15:16:52 pm »
Здравей Денис! Моля за коментар на графиката ми от миналия цикъл! Хубав ден! :)
26/06/2009  - графиката ти е горе-долу добре. О. според мен е била на 17/18 ден от МЦ. ЛФ е 12 дни /на границата си/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #186 -: Юли 29, 2009, 15:24:42 pm »
Денис би ли коментирала отново моята графика?Благодаря ти предварително.
Не съм сигурна дали е имало О. и дали всичко е наред.
Ако е имало, според мен може да е била на 11 ден от МЦ.
Обърква ме това че след О. БТ прави веднага скок, но разликата в БТ е 0,2-0,3 градуса и чак след 6 дни се повишава.
Просто не съм сигурна, че всичко е наред, което не означава, че има проблем  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #187 -: Юли 29, 2009, 15:32:27 pm »
Здравей Денис! ..........
Да, стойностите са високи.
Или не мериш както трябва или си болна. Консултирай се с лекар. Това не е нормално.
Измери си ТТ през деня /най-вероятно ще е над 37,0/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #188 -: Юли 29, 2009, 15:46:46 pm »
Благодаря ти за бързия отговор Денис. Върнах се назад в графиките и установих, че откакто пия тези хормонални препарати за инсетата ми се е увеличила БТ и много рядко-около дните на предполагаема ову са ниски.Току що си измерих ТТ 37,1. Права си. Какво а правя, на личния лекар ли да се обадя или гинеколога? Благодаря ти предварително :heartbeat: :flower: :bighug:
ПП. БТ си я меря м/у 6,30 и 7,00часа, анално с живачен термометър. Много рядко , ако съм на док. около 6,00ч.
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 15:48:53 pm от petqst »
*
« Отговор #189 -: Юли 30, 2009, 03:51:37 am »
Здравей Denis,
............
Графиката ти показва, че нещо не правиш както трябва.
Къде мериш БТ? Добре е да мериш анално.
С какъв терм-р мериш?
Ако е живачен:10 мин. /се държи терм-ра/
Ако е дигитален: 2-3-4 мин след сигнала.

Според тестовете за О. - О. трябва да е днес, утре или в други ден.
Добре е да направиш още един тест за О.

Снощи си правих тест и втората чертичка беше вече малко по бледа от вчера.Така и отбелязвам в календара.Температурата е меря орално с електронен т-р,който сигнализира след 10-на секунди и после се изключва,какъв е смисъла да го държа още 3-4 мин,след като го изключва?Някъде прочетох ,че когато се мери орално ,би трябвало да е по ниска....да не би за това да са такива стойностите?
Грешка....термометъра не изключва,просто гасне екранчето.Забелязах ,че наистина  се покачва температуратамако го подържа още няколко минути.След като съм започнала така,май ще трябва да карам по моя си начин до края на този месец :(

Здравей Denis!
Започнах да меря температурата си както ми каза от 26.07.Би ли погледнала сега графиката ми и да е изкоментираш?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #190 -: Юли 30, 2009, 10:05:57 am »
Благодаря ти ........
Обади се на личния си лекар и нека той да прецени каква е причината. Може да е нещо, което не е свързано с половата с-ма.
Непременно разкажи как е минало, ще чакам с нетърпение.
Успех!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #191 -: Юли 30, 2009, 10:10:30 am »

Здравей Denis!
Започнах да меря температурата си както ми каза от 26.07...........
Не съм сигурна дали е имало О. Според тестовете за О. трябва да е била на 18 ден от МЦ.
Пак ми се струва ниска тази БТ.
ОТ др.МЦ ще е добре да мериш анално. По-точно е

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #192 -: Юли 30, 2009, 10:21:31 am »
Обади се на личния си лекар
 :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:
Отново Благодарности!!!!! Ще се обадя и още днес ще ме прегледа. Като се върна ще пиша.
« Отговор #193 -: Юли 30, 2009, 13:09:59 pm »
Денис моля те да погледнеш графиката ми , която този месец ме изумява . Не съм писала отдавна - бях решила малко да почина , но в момента имам нужда от помощ и съвет . Този месец имах продължително зацапване и след преглед при гинеколог се оказа , че няма основателна причина за притеснение - отдаде го на предстоящата овулация , но предложи при евентуално повтаряне да ми изпише свещички . До тук добре , но не стига , че графиката ми е доста странна , ами и следа от МЦ все още няма , което за мен е притеснително , защото цикъла ми по принцип е 30 дни - дори направих тест , който се оказа отрицателен - в което бях сигурна , поради факта , че този месец се наложи да пропуснем.

« Последна редакция: Юли 30, 2009, 13:11:53 pm от mariq garneva »

*
« Отговор #194 -: Юли 30, 2009, 18:11:09 pm »
Денис, да ти се отчета: док. ми каза, че това може да е от хормоните, времето и т.н.-37,1градуса ТТ през жегите би могло и да е нормална температура. НО за всеки случай ми пусна кръв и урина,т.е. всичко което може да си изследвам. Утре сутрин ще ги направя и като взема резултатите ще пиша.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #195 -: Юли 30, 2009, 20:37:15 pm »
Денис, да ти се отчета: док. ми каза, че това може да е от хормоните, времето и т.н.-37,1градуса ТТ през жегите би могло и да е нормална температура. НО за всеки случай ми пусна кръв и урина,т.е. всичко което може да си изследвам. Утре сутрин ще ги направя и като взема резултатите ще пиша.
Петя, през жегите БТ спада (колкото и странно да звучи това, предвид факта, че Т на околната среда е висока). Четох за това във Фертилити френд. Затова не смятам, че БТ ти е висока от жегите. По-скоро личната ти лекарка греши. Да не би да имаш някакво възпаление ? Тогава се покачва Т. Не съм чувала да се повишава от хормоните и ще ми е интересно, ако е така. За твое успокоение - моята БТ също е доста висока през целия МЦ, но по-скоро е около 36,8 в фолекулярната фаза и 37,1 през лутеалната. Все пак си мисля, че при всеки БТ е индивидуална. Не при всички е еднакво ниска/висока. Стискам палци резултатите от кръвта и урината да са хубави.
Успех и пиши.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #196 -: Юли 30, 2009, 22:38:26 pm »
Денис, не са минали много дни от последният ти коментар , но аз при първа възможност винаги питам. До тук 2 дена ниска Бт - днес е мерена в 8 и 30 и за това е висока, иначе я меря към 7 и 15, така че ако искаш не я гледай. В това време всичко може да се очаква,но ние очакваме О. И до тук коментар, и разбира се без да гадаене!
*
« Отговор #197 -: Юли 30, 2009, 23:00:45 pm »
Здрасти Денис! Отдавна не съм те занимавала с мен  :D
На 27.07 - 10 ден от МЦ фоликулът беше 12.3 мм. О. е късна - към 18-20 ден. На 10 ден пуснах LH - 6.57, Prog. - 0.21, E2 - 95.0. МЦ е около 32 дни. В коя фаза съм била на 10 ден, да знам кои реф. стойности да гледам?  :oops:
Имам отляво тръбичка, а ин витрото се отложи, та ако оцелим момента?!? Но хоромоните нещо не ми вдъхват доверие? Помощ!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #198 -: Юли 31, 2009, 09:55:46 am »
Петя, през жегите БТ спада

Благодаря ти Гардже за успокояването. Ще изчакам днес към 16ч. да взема резултатите и ще пиша. :bighug: :bighug: :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #199 -: Юли 31, 2009, 10:01:37 am »
Денис моля те ............
И мен ме изумява графиката ти  :D
Ако е имало О. е била според мен на 19 ден от МЦ./но може и на 21 ден да е била/ Днес ти е 17 ден след О.- това показва че грешим нещо с деня на О./на 19 ден/ Друдият вариянт е да не е имало О. въпреки че графиката говори друго - понякога се случва /особено ако има някакви проблеми, СПКЯ/
Ако е била на 21 ден - днес трябва да ти дойде, максимум до 1-2 дни.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум