Здравей, ако е това, което си мисля, казва се кокултивиране на клетки от маточната лигавица. Накратко взимат се клетки от маточната лигавица, които се размножават и след това там се поставя ембриона за известно време преди да се трансферира в матката, т.е според е подходяща само за инвитро. Доколкото съм чела не е доказано да има много голям успех и се препоръчва след няколко неуспешни опита инвитро(не знам защо). Процедурата я има подробно описана в сайта на Щерев (може би и на други места, но аз съм чела там за нея). Което не означава, че ги препоръчвам (клиника Щерев) за лечение точно в тази област. За мен са абсолютни некадърници в това отношение. Аз съм ходила при няколко лекари там. Тъпчат с естрофем до безобразие и другия абсурд, който ти предлагат е да ти сложат спирала!!! Аз съм със синдром на Ашерман след абразио там. 8 месеца без цикъл, естрофем до припадък, след като изчетох доста литература ги попитах нямат ли съмнения за сраствания, те ми казаха първо ще ти сложим спирала и след това, ако не ти дойде, ще ти направим хистерокопия. Естествено не се съгласих, направих хистероскопията при Тюфекчиева, след което нещата се нормализираха за известно време. Сега цикъла ми е редовен , но много оскъден. Направих цветна снимка, ходих в Щерев при друга лекарка, която с опитното си око изобщо не видя,че имам нови сраствания и разбира се отново ми предписа естрофем. Сега се подготвям за нова операция, не при Щерев разбира се, предложиха ми трансвагинална лапароскопия, което съчетава хистеро и лапаро, и аз не съм много наясно, но доколкото разбрах е по-доброто. Ще пиша след като мине. За борба с тънката лигавица, момичета, ако сте имали аборт или друга операция , моят съвет е задължително направете хистероскопия, защото ако има някакви сраствания, те не позволяват на лигавицата да расте, а от моето ходене по клиники оставам с впечатление, че лекарите не обръщат много внимание на този факт. И другото, което на пазара вече има един гел, който се слага за да се избегнат повторни сраствания. Не разбирам защо не го предлагат него, а вместо това ти слагат спирала, която още повече усложнява нещата.