за нощното хранене - Мартин поркаше по 7 пъти на ден (с нощно хранене) до третия месец и изобщо не ми пукаше. отделно от това, и на доста по-късна възраст е имал периоди на нощно искане на мляко.
същото и при нас. кърмих 5 месеца и половина и после почнах с АМ, вода не помня да съм давала, сокове малко преди годинката.
сега обаче пие ужасно много сокове, гледам да разреждам или да пробутвам вода, ама не винаги минава. случва се до 5 сока да изпие на ден, съответно яде малко
поразпитах в яслата, оказа се, че е имало преди няколко седмици период, в който близо 10 дена не е искал да яде нищо
не ми казали, че да не ни притесняват - ега си логиката! за 6 месеца е пораснал със 7 см и отслабнал с 200 гр.
юли няма да работят изобщо, юни и август - сборни групи, в момента са 35 бебешора в една стая с две жени, не знма как се оправят, но Симеон редовно е с чужд памперс, вчера му беше обут наобратно и панталонките му бяха наобратно, а на ръчичката има зверско ухапване.
да похвала стоматологична клиника ЕО Дент, намира се точно срещу Сити център. полага се един безплатен преглед на детенце, дават подарък балон, количка и паста за зъби
прегледа е по-скоро символичен, но записахме час за ортодонт. поводът беше късата юздичка под езика, която аз отказвах да режем, а таткото настояваше. доводът му беше, че заради нея симеон има артикулационни затруднения. слава богу, ортодонтът отрече нужда от манипулация, но забеляза зажавен растеж на долната челюст. наследствено е, при мен също го има. ще се наложи корекция идните години - с апаратче или вадене на зъби, както се случи при мен. цена на преглед - 20 лв, има плащане с карти. знам, че можеше и безлатно да минем някъде, но там чистотата и приветливия персонал ме впечатлиха. има и специално оборудван детски стол