Violet, травмата с издърпването на препуциума вече я има, не може да се върнеш назад, не се обвинявай. Но сега е много, много важно да мажеш с каквото са ти казали, иначе има риск да залепне пак. Значи, гушкаш и успокояваш, но задължително трябва да осигуриш изрядна чистота на мястото - при нас педиатърът препоръча поне веднъж дневно забелване на главичката и слагане на компресче от стерилна марличка с риванол за няколко секунди. След това мажехме с вазелин, мнооого лекично и пускахме отново кожичката. Боли ги, но ако слепне пак, ще стане още по-голяма беля. И след това, ние всеки ден при ежедневната баня забелваме и обливаме с водичка, за да не се събира смегма и да се поддържа хигиена. Тези неща, ако има начин, е най-добре да ги прави тате, те знаят по-добре за какво иде реч.
Зори, ужасно... мъчно ми е за Жорито, на теб ти съчувствам много. Дани имаше подобен инцидент, докато прохождаше - баща му го държал за качулката, изпуснал я за секунда и Дани по очи, с кървяща устна и счупен преден зъб. Важно е да го види зъболекар, за да сте спокойни, че няма да има проблеми с постоянните зъбки, както и да се види дали е засегнат дентина на зъбчето. При нас, за късмет, счупеното парченце е само емайл, по височината на зъба, т.е. сега има малко по-голямо разстояние между предните зъбки, но дентинът не е засегнат. Много е важно да се мие по-старателно там, да не почне да се руши зъбчето, преди да стане възможно да седи с отворена уста да се изгради наново. Мисля, че мъжът ти няма повече да прави така, вероятно достатъчно се с стреснал, жалко че на тази цена. И нашият тате е много грижовен, гледа, облича и храни децата, но също понякога подценява рисковете, просто сякаш не им иде отвътре на мъжете да се сетят каво ще направи едно дете. Преди седмица отнесе сериозно порицание, че возеше Дани от детската градина до нас, без да му върже коланите на столчето - то вярно, че Дани си седи кротко и разстоянието е една дълга вътрешноквартална улица, ама аз съм виждала вече 2 катастрофи там заради неспазено предимство на дясностоящия.
коки, а като междинна стъпка дали би приел да ходи със сандали и чорапи?