0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

Разглеждам си в момента снимките от ехографията от миналия месец (направени при рутинен преглед). Не им обърнах много внимание тогава. И сега се чудя (извинявам се за невежеството си) какво точно означават тези числа:

1. При снимката на яйчниците:
   DL+ 16.1mm
   DL* 18.9mm
   DR+ 24.2mm
   DR* 16.1mm

2. При снимката на матката:
   DL+ 67.0mm
   DL* 32.0mm
   DR+ 41.2mm
   DR*  9.9mm

При яйчниците ще да ства дума за големина на фоликули - съответно на ляв и на десен яйчник. Док ми каза, че пред спукване бил фоликулът в десния яйчник (което и на снимката личи), но като размери той сякаш не е толкова по-голям от левия (който обаче не е така ясно изразен на снимката)?

А числата, отнасяши се до матката, това нейните размери ли са само? Явно дебелината на лигавицата не се отчита?
 :hello:3дравеите и от мен и а3 така малко невежа в та3и област..... та исках да попитам .... понеже десния ми яй4ник е по голям от левия..... имали някакво 3на4ение,3а6тото моя Док ка3а 4е няма проблем,но го ка3а някак странно,сяка6 о4ите му ка3ваха ²сега не ми се 3анимава²..... а3 мисля 4е не6то май не ми ка3а вси4ко,нормално ли е да са с ра3ли4на големина яй4ниците???  :balk_113: :balk_113: :balk_113:
norkiss, винаги единия яйчник е малко по-голям от другия. Обикновенно по-големия яйчник е десния и при мен е така. При всички жени е така: в природата няма идеална симетрия. Не се притеснявай.
petangelo, за съжаление и аз не зная какво да ти отговоря. Не са ми ясни тези показатели :(
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Благодаря ти Маги,успокоих се,Благодаря :youwoman:
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Здравейте, реших да си задам тук въпроса, за да не отварям нова тема, тъй като пак става въпрос за големина на фоликул.

На девети ден от цикъла ми положението беше:
Десен яйчник - без фоликули
Ляв яйчник - един фоликул 11 мм.

Днес, 12 ден от цикъла ми, положението е:
Десен яйчник - 18.2 мм доминантен фоликул
Ляв яйчник - 16.7 дом. фоликул.

Двете замервания са правени на различни места от различни лекари. Казаха ми днес да не правим опити, а утре и деня след това и в неделя да ида да видя дали се е спукал.

Озадачена съм как на десния яйчник, където нямаше нищо на 9-и ден, за три дни се е развил по-голям фоликул отколкото на левия.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 15:30:26 pm от Zai »

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Здравейте,..........
Може да е бил по-малък от този в левият яйчник и лекарят да не му е отдал значение.
В началото на МЦ започват да се развиват няколко фоликула   т.н примордиални фоликули, но до фоликул с необходимите размери  за О. достига само един /при норм. МЦ/и тава е т.н. Доминантен фоликул или Граафов фоликул който би трябвало да се спука /при О./
Явно някой от тези фоликули се е развил бързо и то по-добре от този който според лекаря е трябвало да бъде доминантен.
Спокойно, случва се
Важното е да има О.
Този в десния яйчник е с добри размери - дано да се спука.
Вие не спирайте с кекса - той само ще помогне да се пукне фоликула.
Успех и дано да стане  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
При мен ситуацията е следната - Матка 45мм,ендометриум - 9мм, л.я.-б.о.с дом. фоликул-12мм, д.я.-б.о. Правено е на 20 ден, при цикъл 27 дни. Лекарят каза че имам овулация и че не било късно.Помислих че имам късна О. Следващият месец правихме повече секс около 20 ден на МЦ, получих закъснение на МЦ - 7 дни, зарадвах се, но ми дойде на 33 - ден. Цикъла ми е редовен. Мисля че лекаря не беше съвсем прав?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
При мен ситуацията е следната - Матка 45мм,ендометриум - 9мм, л.я.-б.о.с дом. фоликул-12мм, д.я.-б.о. Правено е на 20 ден, при цикъл 27 дни. Лекарят каза че имам овулация и че не било късно.Помислих че имам късна О. Следващият месец правихме повече секс около 20 ден на МЦ, получих закъснение на МЦ - 7 дни, зарадвах се, но ми дойде на 33 - ден. Цикъла ми е редовен. Мисля че лекаря не беше съвсем прав?

правилно мислиш. смени лекаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!