0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може би е ранна менопауза?
« -: Юни 12, 2009, 18:35:04 pm »
Днес получих резултатите на хормоните ми.Но,гледайки референтните стойности и моите резултати взе да ме обзема паника.Май работата е сериозна.От няколко месеца правим опити за бебе,но няма резултат. :balk_133:Гинекологът ми пусна хормонални изследвания,тъй като в последно време менструацията ми се губи и идва само с медикаменти.При прегледа се установи,че един от яйчниците ми е като "стафида".
Майка ми е била на моята възраст /32г./,когато менструацията й взела да прескача,докато накрая спряла.Явно това съм го "наследила" от нея.
Как мислите,правилно ли разчитам резултатите?Запазила съм си час за 19.06 и тогава АГ ще си каже тежката дума,но...на първо време ми трябва вашето мнение.
Май бебето ще се окаже само мечта... :balk_145:

ХОРМОНИ       РЕЗУЛТАТ                РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ
FT4           9,14                  9 - 20      
FSH           33,38                  mid-cycle surge: 6.3 - 24.0
                        follicular phase: 2.9 - 12.0   
                        luteal phase: 1.5 - 7.0   
                        menopause: 17.0 - 95.0   
LH           13,20                 mid-cycle surge: 9.6 - 80.0
                        follicular phase: 1.5 - 8.0   
                        uteal phase: 0.2 - 6.5   
                        menopause: 8.0 - 33.0   
ESTRADIOL       35,91              follicular phase: 18 - 147   
                        pre-ovulatory peak: 93 - 573
                        luteal phase:43 - 214   
                        menopause: < 58   
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Може би е ранна менопауза?
« Отговор #1 -: Юни 12, 2009, 19:46:57 pm »
На кой ден от цикъла са правени тези хормони?
« Отговор #2 -: Юни 15, 2009, 11:30:27 am »
На 3 ден
*
« Отговор #3 -: Юни 15, 2009, 21:17:37 pm »
Краса моля те да ни кажеш какво ти е казал док че и аз днес пуснах хормончета ,утре ще ми са готови резултатите и аз съм на 32 и  имам проблем с хормоните ,но пък цикъла ми е редовен !
[/url]
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #4 -: Юни 15, 2009, 21:21:52 pm »
Краси, а все пак в достатъчно добра лаборатория ли са правени изследванията? Силно се надявам лекаря да ти пусне нови и те да са далеч по-добри.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #5 -: Юни 16, 2009, 12:22:11 pm »
Краса моля те да ни кажеш какво ти е казал док че и аз днес пуснах хормончета ,утре ще ми са готови резултатите и аз съм на 32 и  имам проблем с хормоните ,но пък цикъла ми е редовен !
Имам час за петък,но в понеделник ще пиша какво е казал.
« Отговор #6 -: Юни 16, 2009, 12:26:30 pm »
Краси, а все пак в достатъчно добра лаборатория ли са правени изследванията? Силно се надявам лекаря да ти пусне нови и те да са далеч по-добри.
Лабораторията е единствена в града,така че нямам избор.Не знам дали ще ми пусне нови,но се надявам на адекватно лечение.В последно време съм разочарована от някой лекари...
*
« Отговор #7 -: Юни 16, 2009, 16:32:17 pm »
За кой град става въпрос?
Мисля ,че не е добре да се започва лечение без да се повторят изследванията !
[/url]
« Отговор #8 -: Юни 16, 2009, 18:03:30 pm »
За кой град става въпрос?
За Силистра
« Отговор #9 -: Юни 23, 2009, 14:12:14 pm »
Здравейте!Вече официално АГ потвърди,че съм навлязла в менопауза/FSH е три пъти над нормата/.Изписа ми Femoston 2/10 за 6 месеца.Ако след тези 6 месеца стойността му не е паднала,няма шанс за бебе...Аз все пак няма да се откажа така лесно и ще потърся и друго мнение,но не знам към кого и къде да се обърна.Ако някой може да ме насочи ще съм много благодарна.
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2009, 22:52:02 pm »
здравейте момичета,
аз съм съвсем нова тук, при мен преди 2 месеца ми изследваха Фсх-41.7, сега е 23.5 без никакво лечение , назначиха ми фемостон и хр добавка за 3 месеца и след това отново изследване.Аз съм на 37г.До сега не са правени никакви опити за оплождане в лабораторни условия.Какво смятате ,че трябва дя се направи
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2009, 00:06:00 am »
здравейте момичета,
аз съм съвсем нова тук, при мен преди 2 месеца ми изследваха Фсх-41.7, сега е 23.5 без никакво лечение , назначиха ми фемостон и хр добавка за 3 месеца и след това отново изследване.Аз съм на 37г.До сега не са правени никакви опити за оплождане в лабораторни условия.Какво смятате ,че трябва дя се направи

да се отиде при добър специалист по изчерпан яйчников резерв. д-р Владимиров е такъв. www.ivf.bg
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!