0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Случая Кристофър Петров
« -: Юни 10, 2009, 08:30:47 am »
Във връзка със случая с децата от Асеновград,ви представям една друга история,много подобна,макар че този път и двамата родители са българи и американски граждани също.Бих искала да чуя как разсъждавате по темата и държа на всяко мнение.
www.hristopetrov.com
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Случая Кристофър Петров
« Отговор #1 -: Юни 10, 2009, 11:56:04 am »
оффф сложно много сложно!
Човека изглежда интелигентен, спокоен, уравновесен. Аз лично не мисля, че иска много, а най-нормалното да вижда детето си, да знае то кой е баща му, човека да чува детето си по телефона, да не бъде просто "финансов донор" независимо какви са зваимоотношенията между двамата родители според мен не може да се позволи детето да страда от цялата тази ситуация...... Още повече, че то рано или късно ще порастне, ще започне да разбира, да задава въпроси, на които не знам майката какво ще отговори. Не знам тази жена какви съображения има за да прекрати така връзката между баща и син! Но тоталното отделяне на детето от бащата е неправомерно и неморално най-вече. Лошото е, че чуваме само едното мнение по въпроса-това на бащата, не знаем обаче гледната точка на майката!
« Отговор #2 -: Юни 10, 2009, 14:06:25 pm »
Аз и при обсъждането на темата за децата в Асеновград казах,че нещата не са само бели и само черни.За да се разделят двама души според мене вина имат и двамата,но интересното е какво може да ги докара до там,че да се намразят толкова много и да водят такива битки помежду си.Жалко е че използват детето като оръжие.И още по-жалкото е,че и двете семейства изглеждат интелигентни и с добър социален статус,а представяте ли си какво става в по-нискоинтелигентните семейства.На мене пък ми е интересно какво ли е казала на детето за бащата и дали то знае къде е и кой е той?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Юни 12, 2009, 00:40:53 am »
Във връзка със случая с децата от Асеновград,ви представям една друга история,много подобна,макар че този път и двамата родители са българи и американски граждани също.Бих искала да чуя как разсъждавате по темата и държа на всяко мнение.
www.hristopetrov.com
Имах възможността да се занимая с асеновградкото дело - не самия баща , но близък до него ме попита за казуса. Отказах. Първо,защото за мен - от изнесената в медийното простраство информация не разбирам кой е кум, кой е сват, а кой е на жената брат в сватбата. Нещо логиката бяга...Второ , не искам да бъда медийна звезда за един ден.  Интуицията ми на адвокат показва, че това е поредната Хамлетовска история, кото започва с "Нещо гнило има в Дания..."
Колкото до случая по линка - не бих защитавала такъв господин. За мен, от написаното в сайта, си правя заключение, че тази "Многострадална Геновева" е промит и комплексиран американизиран мозък. Явно е , че колеги са му предлагали варианти и стратегии , които той  уж е възприемал и първоначално следвал, но в послествие се е отказвал от тях. С изчетени три-четири нормативни акта, право не се завършва. Резултат - плачевен.  Адвокатът е като лекаря - или го слушаш и изпълняваш, или въобще се отказваш от услугите му / или той от твоя случай/.

От опит ви казвам, не вярвайте и не приемайте всичко за "чиста монета". Винаги има ези и тура. В правото действа основен закон на физиката - на всяко действие има равно по сила нему противодействие. Но клиента е този, който трябва да се довери, че избрания от теб път е вярното противодействие, както и да си прецени риска от предложената схема.

« Отговор #4 -: Юни 17, 2009, 15:56:59 pm »
Момичета,нека не изпадаме в ролята на съдници въз основа на жалбите на едната страна.Ами ако този мъж е непоносим като съпруг и лош баща.Не казвам че не си обича детето,но ако не е отговорен и не се грижи за него,ако пречи на възпитанието му и майката се е чудила как да спаси сина си от това лошо влиание.Пиша го от позицията на другата страна.Не съм в развод,макар че най-вероятно няма да издържа и ще го направя,но живея с човек,който според мен изобщо не става за семен живот и макар и на 40г. се държи като 14г. и не е съвсем наясно какво точно означава да е баща.Няма да споменавам подробности за проблемите ни,но ще кажа че той непрекъснато се оплаква от мен,оплюва ме и настройва хората срещу мен вкл. и родителите ми,като ме обявява за ненормална и пуска индиректно намека,че като съм ненормална при един развод ще ми вземе детето и ще доведе познатите си,които го ожалват като свидетели срещу мен.Моите приятелки с които опита да го направи го отрязаха.Те казаха че ме познават и разчитат на собствената си преценка за мен,пък и имат поглед и върху моята позиция,но всички останали вкл. и кръстниците на детето дори не си направиха труда да чуят и моята гледна точка,дори не се обадиха да ме попитат как детето след като през декември беше оперирано.Но като прилежни ученици изслушват всичките жалби на мъжа ми.От три негови изречения 1-то е пълна измишльотина,2-то е преиначен преразказ на нещо което се е случило,а 3-то може и да е истина.Обаче те не се интересуват от моето мнение,а са изцяло зад гърба на горкичкия ми мъж.До такава степен,че преди 4 месеца,когато все още кърмех детето /тогава беше на 1г. и 6 мес.,а мъжа ми и близките му от 1г. се опитваха да ме накарат да спра да го кърмя/ кръстника дойде да ми каже,със съответния тон,че трябвало да спра да го кърмя,защото било вредно за него,а кърмата ми била отровна,токсична.Ами ако в съда вземат да слушат това което казва мъжа ми и хората които е настроил срещу мен ще излезе че съм ненормално чудовище.Не се смятам за такава и няма да се дам без бой.Затова в никакъв случай не бих си позволила да коментирам тези случаи,които излязоха в медиите,защото знаем само това което потърпевшите бащи разказват.Това че децата в Асеновград искаха да са при баща си също нищо не означава.Моето дете е на 1г. и 9 мес.,но преди седмица само за 45 мин. когато бях за храна а то само с баща си в къщи,последният успя така да му повлиае,че на същия и следващия ден детето не ми позволяваше да се грижа за него както обикновено,гонеше ме,избягваше ме и непрекъснато повтаряше тати,тати,тати...,дори в погледа му имаше някакъв лош блясък,сякаш казваше че ме мрази и иска да се махна и чак когато се обадих на една жена да му бае против уроки детето се поуспокои,заспа и на следващия ден си беше същото.Така че никак не е трудно да се промие съзнанието на едно дете.Последствията са пагубни за психиката му,но ако бащата е решил да използва детето срещу майката ще успее,но дали това е истината,дали това е добре за детето и дали въобще е добре за децата това да се разисква в медиите.Не мисля.Дайте да не бързаме да съчувстваме и да упрекваме,защото аз направих много компромиси,смених името на детето,само и само да му дам шанс да живее с баща си /такова беше условието той да живее с детето и да му бъде баща/,но сега ми се иска да имаше начин да си го взема,да го отглеждам сама и никога да не се среща с баща си.Само че аз го научих да обича и търси баща си и заради тази негова привързаност то много ще страда от такава раздяла,а и без друго е много стресирано от преживяното в Пирогов,така че засега все още не се решавам да сложа край на брака си.Заради детето си се надявам да стане чудо,да започнем да се разбираме и да не се налага да наранявам малкото си момченце,но не знам колко още мога да търпя.Затова ми е някак обидно,когато всички тръгват да съчувстват на тези изтормозени от жените си татковци,но никой не е чул какво имат да кажат  лошите майки.
*

daniski

• 550
« Отговор #5 -: Юни 20, 2009, 04:51:42 am »
Ние тук само изказваме мнение,не сме взели ничия страна.Нали виждаш че има разлика в изказванията.
Джи-джо,не се притеснявай че в съда ще обърнат внимание на думи като на твоя кръстник-отровна кърма-дрън-дрън...това именно ще покаже интелектуалното ниво на тези бъдещи "свидетели".И не е толкова лесно да те изкара ненормална в съда-има ред за тая работа.
Няма да ти вземе детето,ако това ти е най-големия страх.Той имал свидетели-ами и ти имаш,също.Съдиите са се наслушали на какво ли не.
Майката винаги има предимство в съда.
А ако имаш възможност по-добре се изнеси още сега,не го търпи тоя.Детето ти е много малко и няма да преживее никакъв стрес.По-добре да е с един родител и щастливо,отколкото да е буфер между двама.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Юни 21, 2009, 01:17:57 am »

Ти наясно ли си с правосъдната система в БГ? Практикуващ магистрат по право ли си -съдия, прокурор, адвокат?
В кой кодекс, закон или подзаконов нормативен акт и практика на ВКС го пише това "предимство", нещо съм пропуснала, пък така ще се облекчи моята работа. Дай да прочета...
Аз съм адвокат. И ще ти напиша една проверана от пракитката ми сентенция: "Ако искаш справедливост - иди в църква и се помоли на Господ, не я търси в Съда!"
Не давай емоционални, но ирационални от юридическа гледна точка, съвети. Така не помагаш.
*

daniski

• 550
« Отговор #7 -: Юни 22, 2009, 19:40:33 pm »

Аз съм адвокат. И ще ти напиша една проверана от пракитката ми сентенция: "Ако искаш справедливост - иди в църква и се помоли на Господ, не я търси в Съда!"
Не давай емоционални, но ирационални от юридическа гледна точка, съвети. Така не помагаш.
Аферим,бабо,машаллах...
Още едно признание от юрист за "правосъдието" на БГ...Що не слезеш от метлата поне за малко?
Знам че си адвокат,то рядко имаш постинг да не го споменеш.Но манталитета ти е дърварски.Дори няма да коментирам предишния ти коментар.относно американското мислене!Мислех че модераторите ще ти направят забележка,но...
Ти не знаеш аз какво образование имам и практикувам,нито му е тука мястото да се бием с дипломи!
Много добре знаеш,че в БГ децата рядко се дават на бащите,дори и когато те са по-добре обезпечени и "заслужили" от майките!знаеш че има и неписани закони нали?!
Лейди,по темата,ако обичаш.
« Последна редакция: Юни 22, 2009, 21:23:38 pm от daniski »
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Юни 23, 2009, 00:00:43 am »
Много добре знаеш,че в БГ децата рядко се дават на бащите,дори и когато те са по-добре обезпечени и "заслужили" от майките!знаеш че има и неписани закони нали?!
Лейди,по темата,ако обичаш.
Ми това не е вярно просто. Има и "заслужили" бащи, на които се предоставят родителски права и те не са малко. За какви неписани закони сънуваш?
В предишния си постинг не визирах всички американци и тяхното мислене, а само профила на мистър Петров, за което си направих собствени изводи от поместеното на сайта му. Такива като него за по-американци от американците.
А колкото до манталитета ми - не го коментирай, както аз не съм си позволила да коментирам твоя. ОК?
*

daniski

• 550
« Отговор #9 -: Юни 23, 2009, 00:12:01 am »
ОК.
Предлагам да спрем до тук и търпеливо да изчакаме и да видим какво мислят и други жени по случая.Аз много се надявах,че може би някой,който е близък на майката-а защо не и самата тя!- ще представи и своята гледна точка,за да видим монетата и от другата страна.
*
« Отговор #10 -: Юни 23, 2009, 01:05:58 am »
Този американски гражданн да вземе да си стои във великолепната страна и да не спекулира с детето и с майка си, че неможе да ги вижда! Тм във страната на мечтите нали всичко е уредено? Да га защитава САЩ! Нали е американски гражданин! Кой знае каква е истината... Можа пак да  иска да взима помощи като самотен баща! Те американците са добрив сциалните служби.И като толкова много плюе по Балгария, защо не си откаже от гражданството си и да си остане само с американското? И без това българския паспорт му е запориран! Нека дойде да си види сина и майката, пък ако го арестуат, ще го спасява американското посолство! Мисля, че за истинскити американски граждани ФБР би сепогрижило с готовност ак имот основателен проблем! Иженерчетомай нещо ни е спестило! Да си геда сметките, извлеченията от банкага и картонената къщи и да съжалява, че нможе да дойде в хубавата ни страна да си види детето на което най-вероятно ддължи американскя си паспорт!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #11 -: Юни 23, 2009, 12:17:40 pm »
Мда
редно е да се чуе и другата страна. Изчетох и аз историята на Кристофър, ама нещо ми замириса, на ония американски филми, в които бащата навън изглежда много мил и нещастен, защото жена му не е компетентна да гледа децата си и да се грижи за дома, а в действителност излиза, че е пълен кретен вкъщи.
Ние имаме подобен случай-съседите ни: мъжа навън изглежда миловиден и готин, но жена му вече е вдигнала ръце-не й помага никак вкъщи, имат две деца, като едното е новородено, а на него единствения му коментар е:"Като си искала деца, сега си ги гледай"  8O Много ми е странно, ако той не ги е искал да не би жена му сама да го е яхнала и да се е самоосеменила :( Извинявам се за директното изказване, ама такива са ми много противни. Той ходел на работа и с това задълженията му в къщата се изчерпват. Дори пред мен веднъж каза: "Майка му искаше много деца, ама друг да й ги извежда на разходки" Все едно това дете е на комшията, пък то момченце, иска си мъж да се грижи от време на време за него, а не само майка му, но...
Това са отделни семейства, ние наистина можем много да си говорим по темата. Надявам се обаче адекватна правосъдна система да вземе мерки и да разреши проблема.
Иначе до Джи джо, твоя случай е тежък и друг път сме чели твоята история, на теб ти стискам палци и дано наистина нещата се подредят по най-добрия за теб и детето начин. Макар че от опит знам, че трудно ще превъзпиташ човека до теб, особено след като той на такава възраст. Може би наистина трябва да вземеш сериозни мерки и дори да се изнесеш, ако това се налага. Както са казали момичетата, детенцето ти все още е мъничко и не разбира много. Травамта, която ще му се нанесе, ако живее в неставилна и нездрава семейна среда ще много по-голяма. Желая ти успех от все сърце, прегръщам те и стискам палци.
*

daniski

• 550
« Отговор #12 -: Юни 23, 2009, 21:14:48 pm »
Да си геда сметките, извлеченията от банкага и картонената къщи и да съжалява, че не може да дойде в хубавата ни страна да си види детето на което най-вероятно дължи американскя си паспорт!

Ако родиш дете в САЩ не получаваш паспорт,нито каквито и да било документи за пребиваване.Тоест,детето не те легализира.САМО ТО става американски гражданин-по рождение.
За всички останали има друг,определен ред. 8)
Колкото до социалните помощи-ъ-ъ!
При тази заплата и стандарта му на живот няма как да ги получи. :balk_77:
« Последна редакция: Юни 23, 2009, 21:21:14 pm от daniski »
« Отговор #13 -: Септември 06, 2009, 12:52:21 pm »
Здравейте момичета,

сигурно нямам право да давам крайно мнение за такава сложна ситуация, но се надявам, че моето ще ви накара да разгледате медала и от другата му страна. През юли 2003 детето заминава за България, защо таткото не го е виждал оттогава? Не може да си позволи самолетен билет дотук, не може да си позволи отпуска, в Щатите е нелегален и не може да пътува... все реални предположения, които обаче не би трябвало да стоят пред един баща, който обича детето си и иска да е с него.

Детето живеело без негово съгласие в България - ами да си беше дошъл дотук, да беше присъсвал на бракоразводното си заседание (като юрист по оскъдната информация, която бащата споделя мога да отсъдя, че жена му се е развела в негово отсъствие най-вероятно защото е бил призован на българския си адрес, където не пребивава по обясними или необясними причини) и да беше предявил претенциите си. Дори и Великотърновския съд да не ги вземе предвид защото както таткото загатва братът на бившата му жена оказва матиск и малките деца вече знаят, че съдебно решение може да се обжалва и да стигне до Върховния съд, който е много малко вероятно да се повлияе от един провинциален съдебен изпълнител (при цялото ми уважение към колегата).

Ако приемем, че българският съд е най-корумпирания и българските закони са най-нефункционалните (което вобще не е така и най-често се твърди от хора, като господина - хора, които се считат за ощетени без дори да са потърсили правата си) какво спря бащата да се обърне към Международния съд по правата на човека в Страсбург...

Смятам, че господина просто е предпочел начина си на живот пред сина си и не е положил никакви усилия да се вижда с него. Съчувствам му за мъката, но никой няма да дойде да му доведе малкия за ръчичка, той като родител трябва да се бори за него и според мен не го е направил докрай. Мнението ми е формирано на базата на множеството бракоразводни казуси и такива свързани с родителски права, над които съм работила.