При мен след половин час висене с краката нагоре, накрая изтече много нещо. Прочетох тук, че при другите момичета не изтичало и го бях отписала този опит, макар че с преглед при гинеколог точно нацелихме овулацията. Това е 4-ти път, в който ползвахме Пре-сийд, предишните 3 пъти бяха миналата година. Имам 6 неуспешни инсеминации и 1 ИКСИ. Възможно е да има остатъчен ефект от силната стимулация при ИКСИ-то (преди 4 месеца), но е факт, че забременях от един-единствен опит точно в деня на овулацията с използван Пре-сийд. Аз съм на 40г. и досега нямам забременяване, неуспешното ИКСИ беше обяснено с ниско качество на яйцеклетките заради възрастта. Приятелят ми е с горе-долу добра спермограма, но с диабет, който намалява оплождащата сила на сперматозоидите. Вече не вярвахме, че ще стане по естествен път, но се случвали и чудеса
Другото ми обяснение за успеха ни е, че от 3-4 мес. пия Омега-3 за подобряване качеството на яйцеклетките.
Имали сме месеци с повече секс около овулацията и с 2-кратно използване на Пре-сийд, но не се получи, може би просто сега е бил моментът.
Не се отчайвайте и не спирайте да опитвате по естествен път или с АРТ-методи. Ще настъпи и вашият щастлив час!