0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

болки в гърдите
« -: Април 02, 2006, 21:06:07 pm »
Не мога да си обясня защо понякога имам болки и гърдите ми нарастват около 20-ти ден след М, а друг път не се случва въобще. Ето сега ми е 21 ден, гърдите ми са много подути и болезнение. Може ли да има връзка с прогестерона или с нещо друго?
болки в гърдите
« Отговор #1 -: Април 02, 2006, 22:09:38 pm »
Не съм специалист, но наскоро бях при мамолог именно заради болки в гърдите, които се проявиха в няколко цикъла, горе-долу като при теб, около 20 ден. Мамологът ми обясни, че болките са хормонозависими. Предписа ми някакъв медикамент, но при мен болките са слаби и предпочетох да не го взимам- Така че, най-вероятно повод за притеснение няма  :)

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
болки в гърдите
« Отговор #2 -: Април 02, 2006, 22:53:47 pm »
Здравей Руриана.При мен всеки месец е така.Гърдите ми нарстват много и са много болезнени преди М.Така вече около 3-4 години.Незнам точно на какво се дължи но го приемам за нормално.И други мои познати са така.Ако се притесняваш най добре иди при специалист!!! :lol:  :lol:  :lol:
болки в гърдите
« Отговор #3 -: Април 02, 2006, 23:58:41 pm »
При мен започват болките от 1-2 дни след овулация и спират в деня на М. Лошото е че по някой път толкова много ме болят че чак ми се доплаква. Изследваха ми хормоните - наред са си. Не знам на какво се дължи но казват че е в реда на нещата.

*
болки в гърдите
« Отговор #4 -: Април 03, 2006, 07:55:51 am »
едно скромно мнение от мен
от скоро имам доста продължителни болки които не се влияят особено от цикъла, та попитах док. защо така и тя ми каза(понеже пия дуфастон) че е от завишавене нивото на прогестерона
*
болки в гърдите
« Отговор #5 -: Април 03, 2006, 08:19:27 am »
и моите преди м са много подути и блезнена болка не се претесняваи при повечето е така
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: болки в гърдите
« Отговор #6 -: Април 03, 2006, 15:37:47 pm »
Цитат на: ruriana
Не мога да си обясня защо понякога имам болки и гърдите ми нарастват около 20-ти ден след М, а друг път не се случва въобще. Ето сега ми е 21 ден, гърдите ми са много подути и болезнение. Може ли да има връзка с прогестерона или с нещо друго?

Нормално е около овулацията и след нея да има подуване и болезненост на гърдите. При всяка жена е различно. Някои изобщо нямат такива проблеми. Причината е в хормоните.
Аз мисля обяче ,че е много неправилно да се успокояваме с това - хормонални причини. Поне веднъж  в годината (или на 2 год.) е добре да се посети мамолог.
Ако от скоро чувставаш нещо по-особено по отношение на гърдите ,отиди на преглед.По-добре ходенето да е напразно  и нищо да няма ,отколкото да те успокояваме, че може да е от прогестерона или от  естрогените.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: болки в гърдите
« Отговор #7 -: Април 03, 2006, 16:31:32 pm »
Цитат на: ruriana

Това което описваш Руриана си е чист ПМС. Не е нещо ненормално. Много жени го изпитват върху гърба си. При някои момичета започва и доста по-рано от 21 ден. Явно не си правила хормони щом задаваш така въпроса!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
болки в гърдите
« Отговор #8 -: Април 03, 2006, 21:50:33 pm »
А, дали е нормално ако болките в гърдите ти почнат след цикъла? :ask:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
болки в гърдите
« Отговор #9 -: Април 04, 2006, 06:04:55 am »
Ми ако овулираш по време на цикъл - да. Принципно болките в гърдите започват след овулуция според мен.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
болки в гърдите
« Отговор #10 -: Април 04, 2006, 07:13:03 am »
Цитат на: rozalin
А, дали е нормално ако болките в гърдите ти почнат след цикъла? :ask:

Не, не е нормално.
Гърдите се преценяват (дали те болят,дали нещо напипваш или нещо те придърпва) веднага след мензис.В периода до овулацията или 1-2 дена преди нея ,не трябва да чувстваш дискомфорт.Ако има нещо,колкото и малко да е то,отиваш на лекар.
Това,че те болят веднага след цикъл ,може да е от хормонален дисбаланс.Не трябва веднага да се плашиш.Но при всички случаи отиваш на лекар.Сега правят и УЗ след прегледа ,което е и още по-точно.
Защото ,колкото и да си сравняване болките и неразположенията, има вероятност нещо да се пропусне.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
болки в гърдите
« Отговор #11 -: Април 04, 2006, 13:51:50 pm »
И при мен се получават такива болки по време на овулацията и ме държат до М.Но този месец стана 2-3 дена след М. и затова съм изненадана на какво ли се дължи? :roll: И даже болката доста по-голяма от другите пъти. :?