0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Здравейте,от няколко месеца ме боли корема ниско долу,една тъпа постоянна болка,която ме отпуска само през ноща и само след приемането на спазмалгон или аулин,иначе е по цял ден.От скоро започна да ме боли и кръста,също ниско долу.Ходих на гастроентеролог,нефролог,невролог,вътрешни болести-всичко ми е наред.Изследвания колкото искате-урини,кръвни картини,рентгени,ехографии и накрая-вдигане на рамене и "всичко ти е наред".Отидох на гинеколог-стрептококи от група Б,хламидия,уреаплазма,микоплазма,трихомони,гарданела,кандида - отрицателни.Цитонамазка-2 ПАП.Гледа ме с вагинален ехограф и накрая каза че не е и на гинекологична основа.Вече се отчайвам.Искам да имаме дете.Лекарите ми кават да си правим опити,но мен ме е страх заради тази болка.
 Това което се чудя е:възможно ли е да имам възпалени тръби или яйчници и гинеколожката да не е видяла,защото само с ваг.ехограф ме гледа,не ме е натискала по корема или да ме опипва отвътре да види дали ме боли.Осланя се на изследванията.Може ли те да са в норма и въпреки това да имам възпалени тръби или яйчници,защото вече се чудя какво става с мен.Постоянна болка,а изследванията са в норма.Просто си мсиля,че въпреки всичко има нещо изпуснато.Моля за мнения,как се разбира дали са ти възпалени тръбите или яйчниците?Как да я накарам следващия път да обърне внимание точно на това,без да се осланя само на изследванията?
« Последна редакция: Юни 10, 2009, 00:10:26 am от Osiana »
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Нещо съм пообъркана , моля за мнения
« Отговор #1 -: Юни 09, 2009, 19:36:15 pm »
Ми това което ми идва на акъла, е да поискаш и цветна снимка на тръбите ... Успех!
« Отговор #2 -: Юни 09, 2009, 19:46:43 pm »
Не знам дали ще съм ти много полезна,но виж какво намерих:http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=9120
« Последна редакция: Юни 09, 2009, 19:48:16 pm от мерилин »
*
« Отговор #4 -: Юни 09, 2009, 22:16:32 pm »
Пепсинка, много съжалявам и силно ти съчувствам - само ти си знаеш какво е посоянно да те боли.

Първото нещо, което ми хрумна, е ендометриоза. (На страницата, пратена от Мерилин, е включена под Хронични болки.) Графиката ти също показва болезнен мензис, а това често е симптом. Имам приятелка с ендометриоза, та покрай нея разбрах за тая напаст.

В никакъв случай не искам да ти поставям диагноза, нито е редно да го правиш ти. Но ако досега толкова лекари не са установили причината, а продължава да те боли, това е просто идея за друг вид изследвания.

Скоро и лесно да се оправиш ти пожелавам, и бебето да не закъснее!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #5 -: Юни 09, 2009, 22:27:53 pm »
Графиката ти също показва болезнен мензис, а това често е симптом. Имам приятелка с ендометриоза, та покрай нея разбрах за тая напаст.
И как по графиката се вижда това ? На мен ми се вижда дори много хубава графиката на Пепсинка  8O
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #6 -: Юни 09, 2009, 23:18:29 pm »
Графиката ти също показва болезнен мензис, а това често е симптом. Имам приятелка с ендометриоза, та покрай нея разбрах за тая напаст.
И как по графиката се вижда това ? На мен ми се вижда дори много хубава графиката на Пепсинка  8O
Всъщност, cigularche може би има предвид не температурната крива, а записките и знаците които са отдолу, знакът като гръмотевичка /ама и аз го обясних/, е признак за болка и се вижда, че момичето е имало балки не само по преме на кървенето, а и по време на самия цикъл.
pepsinka, надявам се скоро да разберете причината и да се сдобиеш с желаното бебе.
« Отговор #7 -: Юни 09, 2009, 23:32:39 pm »
Гръмотевицата е знака за болка.
*
« Отговор #8 -: Юни 09, 2009, 23:42:26 pm »
Пепсинка,
болки по време на секс имаш ли ?
« Отговор #9 -: Юни 09, 2009, 23:42:40 pm »
Пепсинка защо не се консултираш и с друг лекар.
Аз имах подобни болки първият месец,даже и повече от месец,когато започнахме да правим опити за бебе,но сега всичко е ок.Една моя приятелка също сподели че преди да забременее,а и първите седмици след това и при нея е било така.За съжаление при мен това не беше признак на бременност.
Да не би тази болка да е на подсъзнателно ниво,в следствие на силното ти желание да забременееш.
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:скоро да установиш причината за това ти състояние и да видиш :bfp1: :goodluck:
:bighug:

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #10 -: Юни 09, 2009, 23:44:21 pm »
Аха, сега вече ми стана ясно .. Макар, че и самата Пепсинка си каза, че има "постоянни болки".
 Ох, Пепси дано се открие причината и да се оправиш. Мисля, че при съмнения за ендометриоза специалистите препоръчват да се направи лапароскопия. А един от симптомите не е ли силен и обилен МЦ ?
 Успех и дано всичко се нареди скоро.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Здравейте отново,преди 2-3 месеца ходих на друг гинеколког,който ме опипа обстойно,но не почуствах болка.Тъй като имах скорошни изследвания които бяха в норма,той не ми направи нови,но ми обясни че щом при пипането на тръбите и яйчниците не ме боли,значи болката не е гинекологична.От там реших че е на психическа основа и зарязах всичко,павихме опити за бебе.След 9 дневно закъснение ,положителен тест и положителен кръвен-вечерта ми дойде.Болките си продължаваха през цялото време и след като ми дойде,вече реших да тръгна по изследвания.За тези точно 22 дни се разбих от доктори,хапчвета,предположения,лекарите ме гледат с празен поглед все едно си измислям,накрая вече започнах да се чудя какво още не ми е гледано.Незнам за ендометриоза не трябва ли да се образуват кисти?Аз поне не образувам,този месец си имах фоликул който си се спука на време и даже ми казаха като ми мине цикъла сега пак да опитаме за бебе.Явно трябва да бъда по настоятелна при лекарите...,а относно секса понякога имам лека болка,понякога не...но аз винаги съм била така,като сменим позата и всичко се оправя  :)
« Последна редакция: Юни 10, 2009, 00:25:24 am от pepsinka »
Пепсинка разбира се че болката ти е реална.Д-рите гледат така когато не могат да дадат логично и обосновано обяснение на проблема.
Опитай се да не мислиш за болката и си представи че си на прекрасно място,поне няма да ти навреди.Аз така се справям с главоболие причинено от емоционален стрес.
 :bighug:

*
Здравей, много лошо се е получило при теб :(. Аз съм с ендометриоза, диагностицирана на 20 март след лапароскопия, но нямах кисти поне при преглед с вагинален ехограф не се виждаха, а на лапарото се оказа че имам ендометриозни огнища, така че наистина може да е ендометриоза. Аз също имам такива болки, но не са постоянни и не им обръщах внимание, докато заради съмнение за запушени тръби не се наложи операция. Дано при теб да не е това, но провери и тази опция.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Не мисля, че се побъркваш, щом те боли значи има проблем! Не знам, но според мен Елис е права - провери и тази опция, може и цветна снимка....не е лудост убедена съм! Провери всички възможности и ти пожелавам скоро да се оттървеш от гадната болка!  :bighug: :goodluck: