Здравейте,
Цената е 1500 лв в "Малинов",без значение от броя на ембрионите.
Ние я правим вече при второ икси, причината генетичен фактор при мен - балансирана транслокация между 4 и 7 хромозома.
Според мен това е диагностика, която природа си прави сама - плода спира развитие, а родителите преживяват тежко абортите, както е и при нас, но в 20 % от случаите на бременност плода е здрав, което ме окуражи да продължа с ИКСИ докато успеем.
Преди 4-5 години бях гледала по "Дискавъри" за нея и искрено съм щастлива че медицината при нас е стигнала до там и на нашите ембриони да бъде направена.
Генетиците казват че е необходимо да се прави при донорство и над 36 г., но аз считам че природата си знае работата, ако има доказан генетичен проблем - само тогава да.
Все пак ембрионче на 3 дни се боде и му се теглят клетки, а какво е гаранцията че при последващото му развитие няма да мутира някоя клетка.
Добре е да се прави дородова диагностика на плода при евентуална бременност, тогава по ми се вярва да се уцели някое изменение.
Понеже ние правим ИКСИ и за мен това е част от процедурата, така че не считам за правилно да се прави без доказана необходимост.
Поздрави и успех на всички