Момичета, дано не ме сметнете за троянски кон или пълен неверник, но след поредния 4ти опит имам много много въпроси.
Започнах да чета тази тема, защото очаквам, че точно това ще е предложението на д-р Стаменов за следваща стъпка.
Та:
1. Много пъти срещнах въпроса "има ли забременели след биосия" в тази тема и нито един отговор.
2. Нито една от вас не е информирана за параметрите на това изследване - показатели, стойности, референции...
3. Срещнах и отговор от страна на д-ра "ние си знаем" на въпрос "какво е лекарството?".
4. Масово се слага лепило преди трансфер, което, доколкото схващам, при някои организми може да се окаже причина за отхвърляне на ембрионите, вместо търсения положителен резултат.
Та си задавам въпроса дали тези биопсии и промивки имат някакъв смисъл изобщо? Или е поредната новост, в която сляпо се хвърляме в отчаянието си?!?!
В един пост се питаше дали е възможно на кръвни имунологични да е всичко наред, а на биопсия да е тотално друг резултта? И аз това се питам! Някой питал ли е доктора за това и какъв отговор е получил? Логично е, ако кръвта ти има нещо, да го има и другаде в тялото, а ако няма в кръвта...
И друго: зобих преднизолон в конски дози при последния опит. Толкова ли, ако имаше нещо, дето може да се види с биопията, не се е повлияло? Нали терапията след биопсия е промивка с преднизолон?!?! И дали също както има разлика в резултати от кръвни и биопсия, може да се мисли, че има разлика между преднизолон орално и преднизолон промивка?!?!
И още: правила съм имунологични, пих какви ли не химии след тях. А не е ли редно да има и контрола след всичките лекарства? Защо започваме процедури, ако е имало опасения за нещо, пили сме хапове, а след това никаква контрола. Ами ако няма подобрение, а напротив? Сега чета, че и след биопсията е възможно да не се прави контрола - по преценка. Е за какво са всички тези изследвания, ако не се проследява резултата от лечение?!?!
Направо сме си за една конференция по темата май.
Не очаквам, че някоя от вас има отговор на тези въпроси, не че ми и олекна като ги зададох на вас... Но вече започва да ми изглежда като психологическа терапия повече тази биопсия и промивките, отколкото като нещо наистина резултатно.
Простете дългия пост!