От направените до сега изследвания и от пътя, който съм извървяла (7-ма година съм в битката), разбрах, че имунологичните показатели, които си изследват при ендометриалната биопсия и тези, които се изследвата при останалите имун.излседвания - кръв от вената са съвсем различни. Миналата година преди ЗЕТ, биопсията ми беше доста лоша. Поседва многократно РВМС и многократни контролни биопсии, докато вкараме показателите в норма. Резултатът беше неуспешен опит. Тази година единствената тръба, която имах бе отстранена, заради извънматочна бременност, получила се по естествен път. Месец след това - нова биопсия, резултат- добър. Изводът, който правя за себе си е, че лошата тръба по някакъв начин сериозно е увреждала ендометриума. От месец приемам ленено семе (което се твърди, че е богато на омега мастни киселини), сутрин на гладно. Смятам, че и то има "пръст" в добрите резултати. Интересното е, че имнолозите в НАДЕЖДА се съгласиха, че тези две причини са оказали благоприятно влияние върху имунната ми система.
Единственият показател извън норма са цитотоксични Т-клетки, заради което се налага вливане на скъпоструващия Octagam. Още не съм убедена дали ще правя това вливане. Успех на всички, момичета!