0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не, не трябва при самата биопсия, да си с пълен мехур
обезболяващо, може да вземеш - аулин, профенит свещичка час преди биопсията.
И на мене ми предстои скоро биопсия. Проследяваме овулацията и още не е насрочена, но и аз се чудех дали са нужни обезболяващи предварително. Имам останали свещичщи профенид, които слагах преди цветната снимка. Ако някой ги е използвал преди биопсия бихте ли казали дали имаше ефект и кога и колко сте слагали.Благодаря предварително :wink:
Също бих искала да попитам знаете ли има определено време, в което обичайно се правят биопсиите /имам предвид - сутрин или след обяд/ или всичко зависи от графика за конкретния ден.

Предишният път ми дадоха час с прегледите след 16,00 ч.
Утре съм на биопсия сутринта, но незнам дали защото е събота?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Благодаря за отговора,manga-zunga, и успех утре на биопсията. Да не те боли да са добри резултатите. Всъщност тя първа ли ти е или контролна?
Нз точно каква е :)
След хистероскопия правих една, сложиха ми лекарство и сега втора.

Тара, deep - благодаря ви за отговорите. Утре и аз съм на биопсия, ако успея да стигна в това време. Дано всички да сте прави и да не боли особено, че съм способна да скоча от стола, ако ме изненада болката :?
teka, желая ти късмет утре, дано мине леко и без болка!!!

Момичета, мина ми биопсията, нооо нямах късмета да съм от тези дето нищо не усещат.
Че спирахме, че дишахме и накрая доктора като каза, че може и да е малко материала - косите ми се изправиха, но реши да не ме мъчи повече.
Дано да не ми се налага друга.
 Цената към днешна дата е 200,00 лв. - пиша я, защото преди в темата срещатах такива въпроси и два различни отговора.
Казаха ли ти кога ще стане резултатът от биопсията и как ще го разбереш? А за болката - взе ли предварително някакво обезболяващо, защото съм чувала, че някои момичета го правят?
 Резултата ще е готов в сряда. Уговорката е за по телефона - дано да ми се обадят.
 За обезболявне взех три таблетки но-шпа както прочетох тук, но явно не подействаха. Сестрата после каза, че но-шпа не е много удачен избор и да изпия и един аулин, но аз предпочетох спазмалгона - някога ми помагаше при силни менструлни болки. Тези болки обаче нямаха нищо общо, но поне десетина минути след това ми мина. Явно при всеки е различно.

« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 20:25:25 pm от teka »
Благодаря ти за отговора, teka. Стискам палци за скорошен и добър резултат от биопсията ти. Моята е насрочена за четвъртък от 17 часа при доктор Персенска. Уж не се притеснявам, ама, де да видим. Успех нататък с процедурите. А, и да те питам - непосредствено преди часа за биопсия ли даде кръв за хормоните или трябва да се направи по-рано, за да е готов резултата, когато ти вземат материал?
здравейте момичета,и на мен ми предстои биопсия по препоръка на д-р Персенска.Според тях неуспешният ми опит инвитро се дължи на това че лигавицата ми е прекалено дебела и заради това искат да направят биопсията!Може ако някоя от вас се е сблъсквала с дебела лигавица моля да ми сподели.
*
desislavajekova , аз също имах дебела лигавица при неуспешния ми опит. Причината обаче беше полип, който остраниха и следващия опит беше успешен. Трябва да знаеш първо каква е причината за дебелата лигавица. Успех!

За обезболяване взимайте нимезил, аулин или свещички Профенит.
hope-love - извинявай, че не съм ти отговорила досега, но нямах интернет. Сега видях въпроса. Може и да е късно вече, но да ти кажа, че в деня на биопсията по всяко време може да дадеш кръв. Резултата няма нужда да е готов преди манипулацията. Успех!

Между другото, още не са ми се обадили за резултата.
« Последна редакция: Март 03, 2011, 11:24:50 am от teka »
*

Между другото, още не са ми се обадили за резултата.
[/quote]Ох, и на мен все още не са ми се обадили за резултата от биопсията,а вече става 8 дни чакам. Вчера звънях пак на секретарките да попитам дали са занесли досието ми на лекарите и ми отговориха,че лекарите са много заети затова е това дълго чакане. :?
За резултата от предишната биопсия така и не ми се обадиха, по съвет тук във форума направо си записах час за проследяване на 8 ден. Смятам и сега така да направя, само чакам да ми дойде.

Аз също повторно звънях на секретарките - отговорът беше същия.Пуснах смс, че си чакам резултата :D.
Извадих късмет. Вече ми се обадиха.
Re: биопсии, промивки и други процедури при иl
« Отговор #778 -: Март 03, 2011, 22:30:52 pm »
Здравейте, момичета да се запиша и аз в темата с биопсиите.На 19.02 направих втора биопсия и едва вчера ми се обадиха за коментара.За съжаление резултата ми отново не е хубав и ще правим нова с лекарство.
« Последна редакция: Март 03, 2011, 22:32:29 pm от didi4ka »
*
След 8 дни, търпеливо чакане да ми се обадят, снощи писах СМС на д-р Перси.
Тази сутрин в 9 часа, приятно ме изненада, като ми прозвъни :) - честита ми нова биопсиика :lol:

Всички, които не сте от София, драснете два реда на лекаря правил биопсията - като крайна мярка. Едва ли имат за цел да ходим специално за единия резултат.
« Последна редакция: Март 04, 2011, 12:22:33 pm от Тара »