Резултатите от тези биопсии са списък с фактори и стойности. Нямат референтни граници.
alia_alia, точно това ме интересува мен.
Знае ли някой дали този "списък с фактори и стойности" носи някаква квантитативни познания за евентуална инфекция (степен, сила или както се мери, не съм запозната съвсем) или само квалитативно дава отговор "има/няма" инфекция?
И другото, което ме интересува е, ако има инфекция в някаква степен и се назначат промивки, на какво основание не се прави контрола. Ясно е, че в зависимост от резултатите, но кое дава основание на лекаря да си мисли, че промивките са помогнали?
Дано някой е обсъждал този въпрос с лекаря си и да може да подаде информация.
Моите наблюдения са, че какъвто и имунологичен проблем да има, терапията е Имуновенин, аспирин и преднизолон.
И моите са такива. Но то донякъде е обяснимо. И трите групи препарати "разбутват" имунната система.
Само един пример ще дам. На бъбречно или чернодробно-трансплантирани пациенти се администрират вливания на имуновенин (или подони препарати) и се дават кортизонови препарати (примерно Преднизолон), с цел да се понижи функцията на имунната им система, за да не отхвърлят новия орган.
В нашия случай не става дума за орган, а за ембрион, но принципът е същия.