0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета аз съм нова във форума.Искам да споделя с вас за моят трансфер.До 14 ден всичко беше просто супер,направих си уринарен тест които показа положителен резултат. След два дни получих леко кафеникаво зацапване, което не спря а продължи и се превърна в кървене и после стана пак кафеникаво.И така продължи като вече започнаха леки болки ,а по късно и се засилиха.Така до определеният ми ден за преглед.При прегледа се оказа че е имало инплантация и бременност,но след това ембрионите са спрели да се развиват.Диагнозата е Биохимична бременност.Така и не ми беше обяснено какво е това .Търсих информация но почти няма такава.Моля ви  момичета ако някои има информация да ми пише.Не мога да спя докато не разбера какво е станало с моите ембриончета.Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 15:00:32 pm от sis7 »
ами най просто каЗано имало е имплантация, ембрионите обаче са спрели в някакьв момент да се раЗвиват. вьЗможните причини За това са много, най често се смята, че това се дьлжи на потенциала на самия ембрион. може да не е бил жиЗненоспособен, може да е бил увреден...точната причина, не може да ти каже нито един лекар :(

важното е да не се самообвиняваш, причината сьс сигурност не е в теб!
*
Благодаря ти gallardo за милите думи,но нешто ме човърка и не ми дава мира.Искаше ми се да знаех точната причина но явно това е невъзможно.
Биохимичната бременност може да се засече само с уринарни или кръвни тестове -отчитат повишаването на ЧХГ, но при преглед не се визуализира бременност в матката. Всичко е приключило твърде рано, но понеже след като ЧХГ, започне да се качва, по бавно се понижава и затова се засича с тестовете.
Съжалявам за това, което ти се е случило. Знам какво е, защото първият път бях по същият начин, просто темпа на растеж на  ЧХГ-то не беше добър и бях наясно, че нещата не протичат както трябва. Стискам палци следващият път Всичко да е наред и има сълзи от радост ! Успех, Сис7 !
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 16:37:58 pm от Black_rose »
*
 Black_rose благодаря ти за пожеланието и нека всички един ден имаме сълзи от радост в очите.Искам да попитам какъв е шанса това пак да се повтори .Незнам до къде си стигнала,но ти желая всичко което си си пожелала да стане реалност.
Не мисли какъв е шанса това да се повтори, а какъв ще е да не се повтори :)
Понякога просто нещата се случват....трудно е, но.....
Аз вторият път стигнах до края.
Попътен вятър и успех, Сис7 !
*
Благодаря ти Black_rose.
При първото ми икси на 14ден след ЕТ прокървих,оказа се,че е започнала имплантация и в един момент спира.При второто, всичко вървеше добре до 6г.с. и изведнъж пак по същия начин започна отлепяне и аборт.Никой не може да ти каже защо.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Здравейте момичета аз съм нова във форума.Искам да споделя с вас за моят трансфер.До 14 ден всичко беше просто супер,направих си уринарен тест които показа положителен резултат. След два дни получих леко кафеникаво зацапване, което не спря а продължи и се превърна в кървене и после стана пак кафеникаво.И така продължи като вече започнаха леки болки ,а по късно и се засилиха.Така до определеният ми ден за преглед.При прегледа се оказа че е имало инплантация и бременност,но след това ембрионите са спрели да се развиват.Диагнозата е Биохимична бременност.Така и не ми беше обяснено какво е това .Търсих информация но почти няма такава.Моля ви  момичета ако някои има информация да ми пише.Не мога да спя докато не разбера какво е станало с моите ембриончета.Благодаря ви предварително.
Ако знаеш английски, има доста информация по интернет. Само че при тях не се казва биохимична, а химична бременност ( chemical pregnancy). Просто означава, че е имало някакво много кратко имплантиране, при което бременност не е видяна, но е установена само чрез повишаването на хормоните т.е. само чрез "химикали". Един вид много ранен спонтанен аборт. Смята се, че това се получава при доста жени, но рядко се разбира, защото обикновено хората не са като нас да правят тестове непрекъснато и да се следят, а гледат чак след като им закъснее известно време. И на мен ми се случи преди няколко месеца след инсе. Видях 2те чертички на 11ти ден,  а МЦ си ми дойде нормално на 14тия. Ако не бяха хормоните, нямаше да знам, че се е случило.

Б.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 15:27:28 pm от Bobbie »

sis7 съжалявам за неуспеха.
аз имам 2 опита инвитро и при двата ембриона спираше развитието си.Първия път в 8-9  ми правиха кюртаж,а втория на 20 ден след трансфера ми дойде.
Никой със сигурност не може да каже от къде се получава спирането на развитието.
В Плевен правих ме изследвания и ми казаха че една от причините може да е,че не съм си вливала имоновин,а по основната,че на мъжа ми му правиха SDI тест,който се окза че е лош.Сега той се лекува и дано на есен всичко да е окей.
Успех ти желая и на теб.
*
Момичета, извинявам се предварително за може би нещо, което вече сте свършили, но имунологични изследвания правени ли ви са? Темата тук е доста дискутирана.Успех!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
 Лошото е, че в повечето клиники (и със сигурност в моята) имунулогични и генетични изследвания се назначават след два неуспешни опита. Не разбирам логиката на тази практика, защо трябва да се хвърлят пари на вятъра и да се губи ценно време (да не говорим за нервите и притесненията и ревовете), като може всички изследвания да се пуснат предварително, а не след всеки опит да се сещат за още нещо, което да се изследва! Или изследванията са безмислени тогава, и се назначават просто да се прави нещо ...защото според мен ако наистина са "полезни" трябва да се направят ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Защо трябваше да минавам през един мисед (и кюртаж) и през една биохимична бременност, за да се разбере че НК клетките са ми завишени и че на мъжа ми левкоцитите за прекалено завишени!!!
Не съм лекар, не съм специалист, но ... защо повечето от нас трябва да минават и през деветте кръга на ада, преди всичко да се огледа и поне част от възможните проблеми да се отстранят!!!

Дори се замислям, дали не мога да се оплача на комисията на потребителите, чесно!!! Сигурно ще ме дават в "Господари на ефира" с такова оплакване...ама така де...мисля че такава политика на клиниките зя инвитро е неморална!

Успех на всички, и много информираност!!!
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 23:37:57 pm от tuna »
*
При моето първо ИКСИ видях 2-те чертички и после ЧХГ 55.2 на 14 ден от трансфера. Веднага разбрах че нещо не е наред с това ниско чхг за този ден. На 16 ден беше 51 , а на 18 -10. "Биохимична бременност"  :? Надявам се повече да не ми се случва...
Ние правихме имунологични преди ИКСИ-то . Сега смятам да говоря с док за генетични и SDI на мъжът ми.