0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

въпрос за овулацията
« -: Април 02, 2006, 16:31:56 pm »
Моми4ета, искам да попитам възможно ли е овулацията да е с разлика 2 дни през два разли4ни месеца? Питам, защото от скоро си я следя с тестове за ову и предния месец имах положителен резултат на 16 ден, а този на 18 ден, при цикъл 30ина дни. Това проблем ли е? благодаря на вси4ки отзовали се
писано от rally g
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: въпрос за овулацията
« Отговор #1 -: Април 02, 2006, 16:49:43 pm »
Цитат на: Anonymous
Моми4ета, искам да попитам възможно ли е овулацията да е с разлика 2 дни през два разли4ни месеца? Питам, защото от скоро си я следя с тестове за ову и предния месец имах положителен резултат на 16 ден, а този на 18 ден, при цикъл 30ина дни. Това проблем ли е? благодаря на вси4ки отзовали се
писано от rally g

Възможно е овулацията да е в различни дни.2-3 дена разлика не е проблем.
При мен овулацията е от 15 до 18 ден на МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
въпрос за овулацията
« Отговор #2 -: Април 02, 2006, 16:59:40 pm »
Ако и цикъла са ти били по 30 дни, може и да е проблем, заради лутеалната фаза, която не би трябвало да варира. Друг е въпросът дали са ти показали правилно тестовете.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
въпрос за овулацията
« Отговор #3 -: Април 02, 2006, 17:40:11 pm »
Цитат на: wassilena
Друг е въпросът дали са ти показали правилно тестовете.

Васи, възможно ли е тестовете за ову да не отчитат правилно?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
въпрос за овулацията
« Отговор #4 -: Април 02, 2006, 18:01:41 pm »
Цикълът ми е 30-32 дни, може би сега като засякох на 18 ден, ще е 32 дни, ще видим в края на месеца. Благдаря ви
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
въпрос за овулацията
« Отговор #5 -: Април 14, 2006, 21:39:29 pm »
Момичета, отварям отново темата.  Днес ми е 30ти ден от цикъла и ми дойде:(. Напомням, че за разлика от предния месец, когато отчетох +тест за ову на 16 ден, този - на 18ти, а цикъла си ми е 30 дни и в двата месеца.  Васи, тъй като ти пишеш за проблем, защото лутеалната фаза би следвало да е непроменлива, какво означава това, какво да правя, изследвам?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос за овулацията
« Отговор #6 -: Април 15, 2006, 08:14:00 am »
Цитат на: rally_g
Момичета, отварям отново темата.  Днес ми е 30ти ден от цикъла и ми дойде:(. Напомням, че за разлика от предния месец, когато отчетох +тест за ову на 16 ден, този - на 18ти, а цикъла си ми е 30 дни и в двата месеца.  Васи, тъй като ти пишеш за проблем, защото лутеалната фаза би следвало да е непроменлива, какво означава това, какво да правя, изследвам?

ЛФ е относително постоянна.
 Ако е на 18 ден- 12 дена ЛФ
Проблема при ЛФ е ако е по-къса от 11 дни (дори 10).
Как определяш кога е овулацията? Ако е чрез тестове за овулация -то тя може да е същият ден когато теста е (+).
Късата ЛФ говори за недостатъчна функция на жълтото тяло(то образува прогестерона)
Изследването,което може да си направиш е прогестерон на 7 ден след овулация.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
въпрос за овулацията
« Отговор #7 -: Април 15, 2006, 09:59:56 am »
Искам да попитам възможно ли е течноста от спукания фуликол да изтече видимо обилна през влагалището и да я видя? малко е страно но ще обясня.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
въпрос за овулацията
« Отговор #8 -: Април 15, 2006, 10:11:14 am »
Не. Течността се излива в коремната кухина и се абсорбира.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
въпрос за овулацията
« Отговор #9 -: Април 17, 2006, 12:50:54 pm »
овулацията може да е в различни дни всеки месец, при мен беше между 14 и 20 ден. в месеца, в който забременях, май се оказва, че е била дори преди 14 :roll:
лутеалната ми фаза беше също различно дълга 16-18-20 дни.
ама аз не съм най-добрия пример за "нормални цикли", само да покажа, че са възможни всякакви неща :D
въпрос за овулацията
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 11:46:25 am »
Здравейте, снощи си направих тест за овулация и отначало показа една чертичка, но по - късно се появи бледа червена чертичка. Кажете ми как да го разчета. Имам ли овулация или не.
Много странно ми се вижда.
*
въпрос за овулацията
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 12:31:47 pm »
При положителен тест за овулация трябва двете черти да са с ЕДНАКВА яркост или чертата, която отчита ЛХ-то да е ПО-ЯРКА от другата. Във всеки друг случай теста е отрицателен.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

въпрос за овулацията
« Отговор #12 -: Април 18, 2006, 12:38:31 pm »
Благодаря ти.
Но някъде четох, че при бледа втора чертичка наближава овулацията. Това вярно ли е или не?
Надявам се довечера като си направя още един тест, този път да е по  ярка чертичката.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос за овулацията
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 12:43:34 pm »
Цитат на: Simply
Благодаря ти.
Но някъде четох, че при бледа втора чертичка наближава овулацията. Това вярно ли е или не?
Надявам се довечера като си направя още един тест, този път да е по  ярка чертичката.

Да вярно е. Довечера ще е по-ярка чертичката.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
въпрос за овулацията
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 12:46:52 pm »
Дано,  дано :D
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
въпрос за овулацията
« Отговор #15 -: Април 18, 2006, 12:52:32 pm »
Симпли,
и аз така знам, че тестът за овулация е положителен ако и двете чертички са еднакво наситени или ЛХ-чертата е по-ярка от контролата.
На тестовете за ову, които ползвам аз, в инстукцията пише, че оптималния вариант е да ги тестваш в ранния следобед и в никакъв случай сутрин, защото ЛХ се отделяло в кръвта през течение на деня, незнам доколко това е вярно. Аз ги правя към 16ч., а иначе наличието на втора чертичка показва повишаване на нивото на ЛХ и наближаваща овулация:). В инстукцията пише още, че е добре да не си пила много течности преди тестването и да не си ходила до тоалетна към четири часа, но това е трудно за съблюдаване.
Желая ти успех:)
въпрос за овулацията
« Отговор #16 -: Април 18, 2006, 12:55:36 pm »
Аз ги спазвам указанията, но нали ви казах много ме узадачи тази бледа второ чертичка
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос за овулацията
« Отговор #17 -: Април 18, 2006, 12:57:50 pm »
Рали, е напълно права. Вярно е това и ако можеш го спазвай.
А колкото до наситеността на тестовата линия - за различните тестове е различно. Прочети си добре упътването.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
въпрос за овулацията
« Отговор #18 -: Април 18, 2006, 13:06:30 pm »
Цитат на: Simply
Аз ги спазвам указанията, но нали ви казах много ме узадачи тази бледа второ чертичка

Нормално е Симпли отначало да е по-бледа чертата. Защото хормонът ЛХ се покачва постепенно докато достигне пълният си пик когато чертичката е еднакво или по-тъмна от контролната черта. Просто наближава пика на ЛХ така че продължи с правенето на тестове докато втората черта стане еднаква или по-тъмна от контролната.  :D  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
въпрос за овулацията
« Отговор #19 -: Април 18, 2006, 13:09:58 pm »
Ще продължавам Starlet  :balk_602: