0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, преди 2 дни видях мечтаните две чертички на теста.
и сега се чудя какво трябва да правя от тук нататък.
моля ви помогнете ми със съвет, как се процедира.
Благодаря
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Бременна съм и сега какво да правя
« Отговор #1 -: Юни 06, 2009, 23:38:58 pm »
Честито !
 Ами отиди на лекар !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #2 -: Юни 06, 2009, 23:58:52 pm »
Това е ясно!!!!Вчера бях в една частна клиника и в сряда пак съм там, но въпросът ми по-скоро беше какво да правя, да си търся ли и личния лекар, да правя ли изследвания, какво следва след установяване на бременност!!!!
И пак благодаря
*
« Отговор #3 -: Юни 07, 2009, 00:40:06 am »
Това е ясно!!!!Вчера бях в една частна клиника и в сряда пак съм там, но въпросът ми по-скоро беше какво да правя, да си търся ли и личния лекар, да правя ли изследвания, какво следва след установяване на бременност!!!!
И пак благодаря

Това като ходи на лекар,той не ти ли обясни кога какво???

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #4 -: Юни 07, 2009, 00:42:20 am »
Ами обади се на личния лекар и сподели каквото те притеснява. Нали вчера си била на лекар ? Значи все пак са ти казали как да действаш. Не разбирам какво искаш да кажеш с това "сега какво да правя". Следвай съветите на лекарите. Посети личен лекар, след това си избери кой ще ти следи бременността и от там нататък слушай лекаря си.
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #5 -: Юни 07, 2009, 01:08:10 am »
Отиваш при личния лекар, казваш, че си бременна, той ти дава направление за акушер-гинеколог, който да води женска консултация. Отиваш при съответния лекар, който си избрала и той ти дава направления за всички необходими изследвания  по здравна каса и ти казва какво да правиш нататък. И четеш в темата за бременните тук  :lol: Успех за едно прекрасно бебче на финала!
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Юни 07, 2009, 01:49:39 am »
И пак благодаря

Практически съвети:
1. Отиваш до личния лекар и си избираш лекар за консултазия;
2. Ходиш до 12 седмица всеки ден на узи в частна клиника.
3. Намираш телефон на лекар, който е специалист във феталната морфология и отсега си запазваш часове за посещение  в съответните седмици - вече не помня кои точно, но май бяха около 17 , 24 и 33 /поправете ме ако греша/;
4. Ориентираш се отрано /много ти е рано, но към пети месец трябва да имаш яснота/, кой ще те изражда.
5. При най-малкото неразположение - болки в гърлото, хрема , температура или каквото и да е прозвънваш поетапно телефоните на личния ти лекар, на гинеколога , който те следи на частно и ако той не отговори - гинеколога от ЖК;
6. Почваш да си мериш след около месец кръвното редовно. Особено при симптоми от сорта "вие ми се свят", "потъвам в земята" , а при менб беше и "нямам връзка с глания мозък".
7. Ако не си боледувала от рубеола - направи си тест.
8. Ако нямаш изследване за токсоплазмоза - направи за АгГ и АгМ антитела.
9. Стерилна урина - на около 45 дена, защото майчино -феталните уро-генитални инфекции са опасни за плода;
10. Изследване на влагалищен секет - на 3 месеца. Цитонамазката я пропуснах по собствено желание, макар да ме убеждаваха, че е важна - лакаря по ЗК, а имах цитонамазка два месеца преди да забременея с пап ІІ .
Дано да съм била полезна.

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #7 -: Юни 07, 2009, 12:39:37 pm »
Само за ФМ ще поправя малко.
Първа:11-13 седмица
Втора; 16-18 седмица
Трета; 22-23 седмица
Четвърта 31-33 седмица.
Последната аз я пропуснах.
Регистрацията на бременноста може да се направи към 9 седмица.На мен ми я направиха тогава, но иначе май е към 12.
За изследванията момичетата са ти писали.
Сега следва спокойствие и сина храна.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #8 -: Юни 07, 2009, 12:54:49 pm »

8O Чак всеки ден?

lb2f
« Отговор #9 -: Юни 07, 2009, 13:06:19 pm »
Страшно много ви благодаря, това е много дългоочаквана бременност и сега имам толкова много (за някои може и да са глупави)въпроси.
от следващата седмица възнамерявам да посетя и личната лекарка.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #10 -: Юни 07, 2009, 14:36:36 pm »
8O Чак всеки ден?

Прекалено е ! 8O Аз имах две ходения на УЗИ,преди установяване на сърдечни пулсации,т.е. до 6 г.с..После Узи на две седмици е нормално,при мен поне е така.
« Отговор #11 -: Юни 07, 2009, 14:37:55 pm »

8O Чак всеки ден?
Да lady_11 би ли казала,че и на мен нещо не ми е ясно?
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #12 -: Юни 07, 2009, 15:12:16 pm »
Според мен lady_11 се е объркала сигурно има в предвид всяка седмица.Всеки ден е прекалено. papilio успех и лека и безпроблемна бременност ти желая.
*
« Отговор #13 -: Юни 07, 2009, 18:32:30 pm »
И пак благодаря

АМИ РАДВАЙ СЕ ,КАКВО ДА ПРАВИШ.НАСЛАДИ СЕ МА МОМЕНТА.ЧЕСТИТО И ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ !!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #14 -: Юни 08, 2009, 00:43:55 am »
Ми объркала съм се, разбира се - всяка седмица.

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #15 -: Юни 10, 2009, 19:59:46 pm »
Честито Papilio!Пожелавам ти леко бременеене до края.Не се притеснявай всичко ще си дойде на мястото,като си намериш свестен гинеколог за ЖК.Той ще ти каже какво трябва да правиш и какво не трябва.И на мен ми се струва,че УЗИ всеки ден до 12 седмица е прекалено,ако всичко е наред с плода.Един или два пъти на месец е достатъчно.Аз ходя в частна клиника да ме следят на УЗИ и на ЖК в поликлиника,заради изследванията по здравна каса и болничните.Но честно казано се съобразявям само с док в клиниката.Другия гледа само да ме претупа и да ми вземе парите.Успех на всички бременелки!!!