0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
 Реших да си пусна посочените изследвания, но преди това искам да попитам има ли смисъл от това, тъй като доколкото разбирам токсоплазма и рубеола са причина по-скоро не за незабременяване (какъвто е моят случай), а за спонтанни аборти (каквито на този етап нямам). Антиспермалните тела се изследват от венозна кръв и доколко този резултат ще е реален ? Има ли някакви изисквания преди да се направят тези изследвания - в смисъл на гладно, в определени дни и т.н.
 Предварително се извинявам, ако съществува подобна тема, в такъв случай моля просто въпроса ми да бъде преместен там.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Гардже,  :oops: това ли са имунологичните изследвания, които вече ми направиха? Много глупав въпрос, ама наистина не разбрах. Преди да ми вземат кръв попълнихме с имуноложката, защото разбира се за мен беше на китайски език един въпросник от 3 листа  8O и там срещнах тез "думички"
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

crow

• 2670
Анмар, не мисля че са това изследванията, които са ти направили. Тези може би са включени, но мисля, че имунологичния и генетичния профил включва много повече от тук изброените.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Гардже,няма значение в кой ден от цикъла ще ги пускаш ,без значение е и по кое време на деня,може да си яла и пила  :lol:Аз преди 2 седмици пуснах за рубеола,токсоплазмоза и цитомегаловирус.Доколкото си спомням антиспермалните тела са в пакета на имунологичните изследвания.
извинявайте много за глупавото питане, но кога се правят тези изследвания и при какви съмнения или симптоми....
*
Палечка,
токсоплазмозата,цитомегаловирусът,рубеолата,хламидията,херпесите - това са все вируси и много от нас ги правят,когато има проблем със забременяването,включително  и за собствено успокоение.За всяка една от тези болести можеш да прочетеш обстойно в библиотеката на Форума.
Имунологичните изследвания също се правят при проблем със забременяването.Обикновено след 1 несполучлив инвитро опит ни ги назначават,освен тях правим и генетични изследвания.Но това е една област,в която не ти пожелавам да ти се налага да навлизаш :lol:
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
Реших да си пусна посочените изследвания, но преди това искам да попитам има ли смисъл от това, тъй като доколкото разбирам токсоплазма и рубеола са причина по-скоро не за незабременяване (какъвто е моят случай), а за спонтанни аборти (каквито на този етап нямам). Антиспермалните тела се изследват от венозна кръв и доколко този резултат ще е реален ? Има ли някакви изисквания преди да се направят тези изследвания - в смисъл на гладно, в определени дни
Така,горещо ти препоръчвам да се изследваш за токсоплазмоза преди забременяване!!!За да не изживееш ужаса,на който бях подложена аз!Даже 1на лаборантка в РИОКОЗ ми каза,че след като не съм могла да забременея е трябвало да си направя изследвания за токсоплазмоза,листериоза,бруцелоза,рубеола и още незнам какво!При мен се наложи да се изследвам за токсоплазмоза поради вероятност от зараза по време на бременността,което е изключително опасно за бебето,даже ми казаха,че можело да се наложи АБОРТ!!!При което аз просто се бях побъркала!Дори първото ми изследване за токсо беше положително,но за моя радост последвалите изследвания,които направих в София се оказаха отрицателни,а за рубеолата съм чувала,че някой жени се имунизират,даже 1на позната й се наложи да прави аборт,защото се беше разболяла по време на бременността си.Дано да съм ти била полезна!!!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*
Гардже на мен моя док още при птрвото ми посещение при него ми ги назначи тези и още някои излседвания да ги пусна ,дори и някакви хепатитни маркери ми назначи !
Така че давай пускай ги за да си по- спокойна когато забременееш!
Целувки миличка!
[/url]
*

crow

• 2670
А при наличие на Токсоплазма, Рубеола, Цитомегаловирус .. Как протича лечението им. С антибиотици ли ?
 Питам , тъй като последните няколко месеца по една или друга причина изпих 4 различни вида антибиотици.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
А при наличие на Токсоплазма, Рубеола, Цитомегаловирус .. Как протича лечението им. С антибиотици ли ?
 Питам , тъй като последните няколко месеца по една или друга причина изпих 4 различни вида антибиотици.
Гардже, вируси ( Рубеола и Цитемегаловирус) не се лекуват с антибиотици. Ти не си ли имунизирана за рубеола?
 Токсоплазмозата се лекува с антибиотици в острата си форма. Латентната форма обикновено не се лекува ( иначе и там е с антибиотици, ама не винаги действат), но и тя не е тази, която е страшната за бебето. Страшно е ако скоро си се заразила или ако се заразиш по време на бременността. http://www.cdc.gov/toxoplasmosis/

Боби
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 11:09:07 am от Bobbie »

*

crow

• 2670
Боби, месри за инфото. Много ми помагаш - както винаги със съвети :) Аз днес щях да ходя да си ги пускам тези кръвни изследвания, но по пътя се сетих, че може резултата да не е достоверен, понеже в момента пия АБ (заради ЦС, която ми правиха), та затова отлагам изследването, но колко дена след края на АБ, мога да ида да ги пусна ...
 За рубеола, нямам идея дали съм ваксинирана ?! Понякога на няколко години веднъж ми слагат разни ваксини, но така и не разбирам за какво са (колко съм невежа  :oops: ) - някакви задължителни ... Така, че ако задължително бият от тях - значи е вероятно да имам. Ама, че съм ...
 Иначе , нямам признаци за някое от тези, но като че ли е добре да ги изследвам и тях, нали ?
*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, месри за инфото. Много ми помагаш - както винаги със съвети :) Аз днес щях да ходя да си ги пускам тези кръвни изследвания, но по пътя се сетих, че може резултата да не е достоверен, понеже в момента пия АБ (заради ЦС, която ми правиха), та затова отлагам изследването, но колко дена след края на АБ, мога да ида да ги пусна ...
 За рубеола, нямам идея дали съм ваксинирана ?! Понякога на няколко години веднъж ми слагат разни ваксини, но така и не разбирам за какво са (колко съм невежа  :oops: ) - някакви задължителни ... Така, че ако задължително бият от тях - значи е вероятно да имам. Ама, че съм ...
 Иначе , нямам признаци за някое от тези, но като че ли е добре да ги изследвам и тях, нали ?
Не знам какви са задължителнтие ваксини в България за възрастни, но аз като дете нямам за рубеола, но съм я прекарала, защото ми го пише в картона.  Тук ми биха тройната за морбили, рубеола и заушка, защото я искаха за училището ми едно време. Това беше малко тъпо, защото нямах как да им докажа, че съм я прекарала,та реших да не се разправям и да си я бия, че да ме оставят намира. После пак искаха да ми я бият за работата, но там вече се заинатих да ми се изследват антитела(щото пак нямах изследванията, ама вече знаех, че така може да видят дали имам имунитет ) и като видяха, че ги имам, ме оставиха намира.

Цитомегаловируса не знам за какво въобще ти го предлагат. Попитай ги като го знаеш дали си го изкарала или не и какво?  Почти всеки го е изкарал. Виж тук в библиотеката: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=903&Itemid=15 .

Токсоплазмозата също причинява проблеми на плода и е добре да знаеш, но яко я нямаш нищо не може да ти гарантира, че няма да я хванеш по-нататък. Защо искат сега да я изследват? Като я изследват какво ше направят, защотото така да си изследваш само за всичко под слънцето, ако никой нищо няма да направи не виждам смисъл. Имаше някаква вксина за овци  :D, ама не знам дали за хора вече са измислили.

Единственото, за което можеш да направиш нещо е рубеолата. Виж дали си я изкарала и ако не ти го пише или нямаш картона от детските си години, пусни едно IgG и ако нямаш антитела можеш да поискаш да ти бият ваксината, че да си знаеш, че си спокойна. Ако си я изкарала, още по-добре, няма от какво да се притесняваш.

Какви са резултатите от ЦС?

Боби

П.П. Сега прочетох, че тези изследвания за твоя идея.  Като се изследва за нещо е добре да имаш предвид какво смяташ да правиш с резултатите.  Примерно цитомегаловирус- дали имаш или нямаш антитела какво ще промени?
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 18:48:43 pm от Bobbie »

*

crow

• 2670
Боби, никой не ме е карал да си правя всички тези изследвания - аз сама си вкарвам филми в главата и се чудя вече от къде да търся зайчето ...

ЦС мина и замина миналата седмица - резултата е "Матка - в синистропозицио и хиперантефлексио. Тръби нагънати, проходими". Д-ра каза, че май само дясната е нагъната, но незнам защо на листа са ги сложили и двете под общ знаменател... (не ме боля кой знае колко, затова се успокоявам, че явно са ми наред тръбите).

П.П: - Наистина незнам какво ще правя с резултата... Мислех, че ако са Ок, поне ше се успокоя. А ако не са добре -щях да търся кой да питам и пак да се шашкам :) А антиспермални тела с венозна кръв - ще ми дадат ли някакъв тласък напред ???
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 18:45:33 pm от garga »
*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, никой не ме е карал да си правя всички тези изследвания - аз сама си вкарвам филми в главата и се чудя вече от къде да търся зайчето ...

ЦС мина и замина миналата седмица - резултата е "Матка - в синистропозицио и хиперантефлексио. Тръби нагънати, проходими". Д-ра каза, че май само дясната е нагъната, но незнам защо на листа са ги сложили и двете под общ знаменател... (не ме боля кой знае колко, затова се успокоявам, че явно са ми наред тръбите).

П.П: - Наистина незнам какво ще правя с резултата... Мислех, че ако са Ок, поне ше се успокоя. А ако не са добре -щях да търся кой да питам и пак да се шашкам :) А антиспермални тела с венозна кръв - ще ми дадат ли някакъв тласък напред ???
Браво, прекрасно!!! Много се радвам, че си я направила. Поне сега това знаеш, че не е. Те са си нагънати, не ги мисли. Мойте като ги гледах също са яко нагънати, но при 6 бременности очевидно не това е проблема.
А с овулацията как си? Да не се окаже, че имаш някакъв овулаторен проблем и това да е причината бебчо да не идва? Ако искаш ми пиши на лични, защото тази тема е за друго, да не я превръщаме в чат.

Боби

*

inski

• 150
garga,направи ли си въпросните изследвания????

*

crow

• 2670
garga,направи ли си въпросните изследвания????
Все още не съм ... Много пъти се засилвах към лабораторията и единия път почти бях там, но се сетих че пия АБ, които може да повлияят на резултата. Сега са изминали около 10-тина дни след последното хапче и много се чудя има ли смисъл да се тормозя и с това. Вероятно ще ги направя, но може би първо ще попитам някой лекар дали да го правя (все пак всички тези изследвания ще ми излязат около 100лв., а освен тях ми предстоят и няколко месеца фоликулометрии, които също ще са поне 150-200 лв на месец...).
*

inski

• 150

[/quote]
 Все още не съм ... Много пъти се засилвах към лабораторията и единия път почти бях там, но се сетих че пия АБ, които може да повлияят на резултата. Сега са изминали около 10-тина дни след последното хапче и много се чудя има ли смисъл да се тормозя и с това. Вероятно ще ги направя, но може би първо ще попитам някой лекар дали да го правя (все пак всички тези изследвания ще ми излязат около 100лв., а освен тях ми предстоят и няколко месеца фоликулометрии, които също ще са поне 150-200 лв на месец...).
[/quote]
Разбирам те ,че като разход са си доста пари,но просто те съветвам да ги направиш!За да не стане така,че да се наложи да ги правиш при наличие на бременност(за което ти стискам палци),тогава самия стрес от това,че ти предстоят такива изследвания и съответно докато излязат резултатите ще можеш да си го спестиш.Аз самата ако знаех какво ще изживея заради тая токсоплазмоза,колко сълзи изплаках и колко нерви,щях да се изследвам преди забременяването.Като за начало можеш да си направиш обикновен скрининг за токсоплазмоза в местния РИОКОЗ,цената е към 7 лв.А,ако този скрининг покаже наличие,тогава ще се наложи изследване което е с цена към 42лв.Пожелавам ти късмет!

*

crow

• 2670
А ако сега всичко е отрицателно, какво ми гарантира че след забременяване (кой знае кога) - няма да съм пак притеснена от евентуален положителен резултат ?
*

Bobbie

• *
  • 5701
А ако сега всичко е отрицателно, какво ми гарантира че след забременяване (кой знае кога) - няма да съм пак притеснена от евентуален положителен резултат ?
Нищо.

Б.

*

crow

• 2670
А ако сега ги имам - възможно ли е да се "излекувам" без дори да зная ? В смисъл добре ли ще е,ако съм болна сега да търся начин за лечение вместо да чакам да забременея и тогава да разбера, че съм заразена ?
 И как се лекуват тези неща ? Ако теста е +, към какъв лекар да се обърна ? Питането ми е освен за Токсоплазма, Рубеола и за Цитемегаловирус ?