Боби, месри за инфото. Много ми помагаш - както винаги със съвети Аз днес щях да ходя да си ги пускам тези кръвни изследвания, но по пътя се сетих, че може резултата да не е достоверен, понеже в момента пия АБ (заради ЦС, която ми правиха), та затова отлагам изследването, но колко дена след края на АБ, мога да ида да ги пусна ...
За рубеола, нямам идея дали съм ваксинирана ?! Понякога на няколко години веднъж ми слагат разни ваксини, но така и не разбирам за какво са (колко съм невежа ) - някакви задължителни ... Така, че ако задължително бият от тях - значи е вероятно да имам. Ама, че съм ...
Иначе , нямам признаци за някое от тези, но като че ли е добре да ги изследвам и тях, нали ?
Не знам какви са задължителнтие ваксини в България за възрастни, но аз като дете нямам за рубеола, но съм я прекарала, защото ми го пише в картона. Тук ми биха тройната за морбили, рубеола и заушка, защото я искаха за училището ми едно време. Това беше малко тъпо, защото нямах как да им докажа, че съм я прекарала,та реших да не се разправям и да си я бия, че да ме оставят намира. После пак искаха да ми я бият за работата, но там вече се заинатих да ми се изследват антитела(щото пак нямах изследванията, ама вече знаех, че така може да видят дали имам имунитет ) и като видяха, че ги имам, ме оставиха намира.
Цитомегаловируса не знам за какво въобще ти го предлагат. Попитай ги като го знаеш дали си го изкарала или не и какво? Почти всеки го е изкарал. Виж тук в библиотеката:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=903&Itemid=15 .
Токсоплазмозата също причинява проблеми на плода и е добре да знаеш, но яко я нямаш нищо не може да ти гарантира, че няма да я хванеш по-нататък. Защо искат сега да я изследват? Като я изследват какво ше направят, защотото така да си изследваш само за всичко под слънцето, ако никой нищо няма да направи не виждам смисъл. Имаше някаква вксина за овци
, ама не знам дали за хора вече са измислили.
Единственото, за което можеш да направиш нещо е рубеолата. Виж дали си я изкарала и ако не ти го пише или нямаш картона от детските си години, пусни едно IgG и ако нямаш антитела можеш да поискаш да ти бият ваксината, че да си знаеш, че си спокойна. Ако си я изкарала, още по-добре, няма от какво да се притесняваш.
Какви са резултатите от ЦС?Боби
П.П. Сега прочетох, че тези изследвания за твоя идея. Като се изследва за нещо е добре да имаш предвид какво смяташ да правиш с резултатите. Примерно цитомегаловирус- дали имаш или нямаш антитела какво ще промени?