Здравейте, не зная дали е тук мястото на моя въпрос. Аз съм с отстранени тръби. През 2009г. др Стаменов ми направи лапароскопия за окончателното им прекъсване. 2010г. направихме първия си ин витро опит - имах положителен тест, но 13 ден получих засапване. ЧХГ ми се увеличаваше, но 16-17 ден с големи болки в кръста и корема продължили почти цял ден изхвърлих ембриона. Последваха биопсии, хистероскопия. На хистероскопията след опита установиха, че тръбите текат и са ги коагулирали. Направихме през май замразен трансфер имах 3 замразени ембриона - размразиха ми се и тричките и отново имах положителен тест, този път с много ниско ЧХГ - но то се почакваше за няколко дни стигна 230...но отново направих спонтанен аборт. Правили сме гинетични изследвания имам риск от тромбофилия PAI 4G/4G и доктора каза че предполага че от нея. През октомври направихме третия опит по дълъг протокол - имах 13 яициклетки, оплодиха се 12 и 12 се деляха. На 15 ден ми ги върнаха - и отново се случи абсолютно същото. Положителен тест на 12-13 ден много силни болки в кръста, корема ми се втръди и прокървих силно. Правили сме вече всичко - биопсиите ми са добри, имунологията ми също - нямам завишени НК клетки, хормоните на щитовидна жлеза са в норма. Разширената спермограма на мъжа ми е чудесна. Сега четох за някакъв ЛАД тест... мисля си дали е възможно отново тръбите ми да текат. Имам 3 опита, 3 положителни теста и абсолютно по дни се случва едно и също. Миналия път след положителния тест 20 дни бях на легло...не смея да стана, постоянно се следя, не мога да се изкъпя...Много съм стресирана и губя надежда. Имал ли е някой подобен случай. Следващата седмица имам среща със Стаменов и сърцето ми е свито.......направихме всички възможни изследвани