0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #260 -: Юни 30, 2009, 01:08:42 am »
Здравейте, да се похваля - от днес вече не съм на работа  :D. Най-после дойде моментът, за който така жадувах. Сега вече ще мога да обикалям по магазините, колкото ми душа иска, въпреки, че почти всичко съм накупила де  :lol:.

Бандитке, стискаме палци за неделя, всичко ще е наред, да знаеш  :wink:!
Успех!!!

*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
« Отговор #261 -: Юни 30, 2009, 13:22:00 pm »
Любопитството е голяма работа, направо се чудя на двойките, които не искат да разберат пола до края и предпочитат това да остане изненада.

На Пешек - честити розови гащички !!!
Нинчо, мила, ето аз съм една от тези, които не искат да знаят пола на бебето и то не за друго, а защото бях свидетел преди 4 години на една свада между сватове. Абе брат ми още в 4-тия месец от бременността на снаха ми каза, че чакат момче и евентуално ще го кръстят Александър, и до края на бременността и вече старите се бяха изпокарали за името, а бебчо още не се беше и родил ...
И по този повод смятам да НЕ ЗНАМ ДОКРАЯ и да пазарувам в жълта, зелена, бяла тоналност- няма да им кажа, че да се чудят и да не се "закачат" излишно...
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #262 -: Юни 30, 2009, 16:08:18 pm »
момичета, искам да ви питам нещо...
верно ли е, че докато кърмиш /ако кърмиш/...не било хубаво да се използва козметика от майката...т.е. искам да си купя крем за след раждане за коремчето, но ми казаха, че ако кърмя не трябва да се мажа с нищо, докато не спра...
та съм в една  :ask:
« Отговор #263 -: Юни 30, 2009, 16:16:46 pm »
Миним, има си козметика за бременни и кърмещи. Аз ползвам на Мустела, на нея си пише, че е подходяща. Иначе например парфюм не ползвам, едно че някак не ми идва от вътре, друго че съм чувала, че бебетата са много чувствителни към силни миризми.
  09.11.2007
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #264 -: Юни 30, 2009, 16:35:34 pm »
Жабче... :balk_81:
аз точно такава козметика имам в предвид...специалната...
значи ще си действам...) още повече, че мисля да е само за коремчето...
*
« Отговор #265 -: Юни 30, 2009, 17:04:48 pm »
Кърмих 1 г. и 10 дни. Ползвах козметика за корема и бюста на Мустела и нормална за лице. Ползвах парфюми, гримове и всичко, което е необходимо, за да е красива мама. :D Не се ползват кремове с вредни за бебето съставки (например антицелулитни).

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #266 -: Юни 30, 2009, 19:55:16 pm »
Привет дами. Аз отдавна не съм писала, но имам много работа и не ми остава време да ви изчета камоли да пиша. Днес реших да си открадна 5 мин и да ви пиша какво ми се случи.
Преди месец бях на БХС. всичко мина и резултатете са добри, но имам хормонални именения (доказани преди 9г.). И сега д-р Въжарова от МД - 14ет. ми каза да отида на 30.06.09 - днес за да ми направят амниоцентеза. Цял месец четох из форумите за амниоцентезата. Наплаших се достатъчно. И днес бях в МД в 9.00ч. В 11.45ч (след като обиколих болницата за да ме приемат) ми казаха - попълвайки картона ми, че било рано за амниоцентеза. Но се пак ме приеха и влязох в кабинета където правят процедурата. Лекарката която трябваше да ми направи амниоцентеза мепогледна на видеозона и каза" Че кой ти каза, че амниоцентеза се прави в 16г.с.". Поне ме успокои че за сега всичко е наред и че чакаме момък-за последното ще изчакам резултатите от амниото. И така ме пуснаха да си ходя до понеделник, когато пак трябва да отида и наистина да минаправят амниоцентеза.

Извод: НЕ ХОДЕТЕ НА АМНИОЦЕНТЕЗА В 16Г.С.

Ето оплаках ви се. Стана много дълго  :oops:

*
« Отговор #267 -: Юли 01, 2009, 17:51:55 pm »
Здравейте мили мами и бъдещи мами!
Относно козметиката с моето мило от сега имаме сериозни проблеми-нищо друго освен гланц за устни и крем за лице,кара ми се дори за парфюма :)
А съм само 8г.с.-представям си до края...
Сутрешното гадене ме хвана вече,нямам никакъв апетит,едни киселини,доспивами се 8 часа вечер...Дано накрая да е за добро :D :babbycarrage:
Утре сме на преглед и се надявам вече да го чуем това сърчице!

*
« Отговор #268 -: Юли 01, 2009, 17:53:35 pm »
Извинявам се за тъпия въпрос, но когато настъпи момента и започне раждането с какви дрехи се придвижва майката до болницата и после какво се случва с тях? Във всички списъци пише, че при изписването на майката й се носят дрехи, а защо не може дрехите, с които е отишла да си ги облече и като си тръгва - те цапат ли се с нещо по път за болницата или в самата болница  :oops:
Ами тъп ми е въпроса, но не ми се случвало да раждам до сега та се чудя  :ask:
*
« Отговор #269 -: Юли 01, 2009, 18:51:27 pm »
Мимко,тези дрехи ги вземат близките ти, след като те оставят в болницата, преобличаш се там в тяхна или твоя нощница /според изискванията на самата болница/, от други дрехи за момента поне няма да имаш нужда. След като всичко мине и дойде време за изписването близките ти носят дрехи. Надявам се да съм била полезна :D
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #270 -: Юли 01, 2009, 19:23:06 pm »
И аз вчера бях на преглед:)Малко непредвиден но необходим:)
От седмица не пия никакви лекарства и вчера имах някакво жълто слузесто зацапване/ изтичане. Притесних се и звъннах на Александров. Отидох да ме види. Всичко е наред слава богу:) Нищо не ме боли, гаденето понамаля и вече по рядко притичвам до мивката. Дори започнах да имам и апетит понякога:)
Еднояйчните близнаци не са с отделни плаценти както се надяваше док след единия преглед:) Вчера се поступваха с ръце и крачета:))))))На другото му е скучно само и си кротуваше:)))

А снощи срам не срам ще си призная...изядох 1 буркан кисели краставички в 11ч. докато гледахме 24 :oops:. После цяла нощ неможах да спя защото от лакомия и соления сок изпих:)))))))ама така вкусно ми беше:)))))))))))
Хриска, дано минава по-леко гаденето. Аз засега с киселините се разминавам, но започна главоболието преди 10 дни и по цял слетобяд съм неадекватна:) Но дори и това ми харесва, като зная защо е:)

Поздрави от топла Варна:)
« Отговор #271 -: Юли 01, 2009, 19:40:09 pm »
Извинявам се за тъпия въпрос, но когато настъпи момента и започне раждането с какви дрехи се придвижва майката до болницата и после какво се случва с тях? Във всички списъци пише, че при изписването на майката й се носят дрехи, а защо не може дрехите, с които е отишла да си ги облече и като си тръгва - те цапат ли се с нещо по път за болницата или в самата болница  :oops:
Ами тъп ми е въпроса, но не ми се случвало да раждам до сега та се чудя  :ask:

Аз си тръгнах с дрехите, с които отидох да раждам.  Имай предвид, че след като родиш все още имаш коремче - да не се стегнеш с някое тоалетче съвсем от "преди" периода :).  Никой не ми е взимал дрехите по време на престоя в болницата.
*
« Отговор #272 -: Юли 01, 2009, 20:26:57 pm »
И аз си тръгнах именно с дрехите и обувките, с които отидох да раждам. Ако нещо ги изцапаш на път или в болницата - просто ще ти донесат други. Обаче нямам никакъв спомен какво се случи с тях, след като съм се съблякла, събула и приготвила само по нощница без бельо, както ми казаха?...Роклята сигурно съм я напъхала в дамската чанта, откъдето извадих нощницата, но палтото и ботушите - кой ги е взел, кой ми ги е донесъл - изобщо не помня. Сакът с останалите принадлежности, нужни за престоя, го оставих навън с мъжа ми и той ми го донесе след като вече ме бяха качили в следродилното отделение.

Лиско, я си яж на воля краставиците, бе, какъв ти срам - три бебета са тва :lol:
« Отговор #273 -: Юли 01, 2009, 20:53:38 pm »
Обаче нямам никакъв спомен какво се случи с тях, след като съм се съблякла, събула и приготвила само по нощница без бельо, както ми казаха?...Роклята сигурно съм я напъхала в дамската чанта, откъдето извадих нощницата, но палтото и ботушите - кой ги е взел, кой ми ги е донесъл - изобщо не помня. Сакът с останалите принадлежности, нужни за престоя, го оставих навън с мъжа ми и той ми го донесе след като вече ме бяха качили в следродилното отделение.

Аз си домъкнах багажа до предродилна зала, съблякох се там, облякох тяхната нощница (за да не се цапа собствената, има си време и за нея) и оставих всичко.  След като родих и ме преместиха в стая акушерките бяха занесли всичко в шкафчето ми, чехлите ме чакаха до леглото, дадоха ми телефона и ме оставиха да почивам.

И не съвсем в тази връзка, ама нещото, което не си носех, а много ми липсваше веднага след раждането - бутилка вода! Кой да се сети...
*
« Отговор #274 -: Юли 01, 2009, 21:46:21 pm »
Извинявам се за тъпия въпрос, но когато настъпи момента и започне раждането с какви дрехи се придвижва майката до болницата и после какво се случва с тях?
Съдейки по моя случай - с каквото имаш подръка :) Каквото и да е, важното е да ти е удобно. Иначе за изписването си бях подготвила предварително дрехи, на закачалка в гардероба, с инструкции - демек пояснение за мъжа ми, за какво и кога са тези дрехи  :D Бях се информирала за прогнозата за времето, взех предвид факта, че няма да съм толкова обемна, нито слаба, както преди да забременея и подбрах нещо с разтегателен капацитет. В самото родилно дрехите ги смъкнах в движение, мъжът ми каза, че после са били занесени в стаята. Всички останали принадлежности бяха подготвени в чанта две седмици преди нарочената дата. За водата - по-удобни са малките шишенца, тип спортни, като биберон. Особено за родилите секцио, имащи трудности с вдигане на тежко.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #275 -: Юли 01, 2009, 22:02:14 pm »
ти ако знаеш що буркани с кисели краставички със все сока съм изяла и изпила докато бременеех със Стефуто, ум ще ти зайде
а с Преслава- зелеви сърмички на Янев, в Билла само заради мен ги зареждаха  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #276 -: Юли 02, 2009, 00:51:21 am »
ти ако знаеш що буркани с кисели краставички със все сока съм изяла и изпила докато бременеех със Стефуто, ум ще ти зайде
а с Преслава- зелеви сърмички на Янев, в Билла само заради мен ги зареждаха  :D

Хи-хи, Лиля, тъкмо се чудих какво правиш в темата, да не криеш нещо от мен   8)
Лисо, стига си ходила да плашиш доктора  :lol: Пу-пу, да са здрави всички лисичета!

Мили бъдещи мамчета, лека бременност! Сладки и здрави бебета ви желая  :D

Вихри се тука някаква епидемия от втори деца, та рекох да се завъртя  :wink:

« Последна редакция: Юли 02, 2009, 00:54:54 am от Елфи »
« Отговор #277 -: Юли 02, 2009, 11:14:57 am »
Май си зависи от болницата, какво се случва с дрехите. Моите още като ми връчиха нощницата да се облека, ме инструктираха да си ги предам на роднините. За изписването, си бях приготвила едните дънки от бременността, които нямаше обаче какво да ги задържи на корема и малко ги придърпвах, но пък нищо друго нямаше да ми стане на краката.
А за водата е хубаво да е повече от едно шише, че аз моето като го изпих, трябваше да се давя с вода от чешмата, която нещо не ми е хич вкусна.
За раждането бях с тяхна нощница, даже като се изцапа порядъчно си поисках нова. И чак когато цапането беше намаляло си сложих моя.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #278 -: Юли 02, 2009, 11:43:40 am »
Май си зависи от болницата, какво се случва с дрехите. Моите още като ми връчиха нощницата да се облека, ме инструктираха да си ги предам на роднините.

абе май и при мен така беше. страшно ми се губят тези подробности. иначе за дамската чанта със сигурност имам спомен, че една жена ми я донесе - ама то ако е пълно с раждащи, как помнят кое на кого е. и добре, че после пуснаха - по изключение, мъжа ми да ми донесе сака с останалите принадлежности, иначе щях да си нощувам с нощницата от раждането. изобщо споменът ми е, че тези неща в майчин дом сф се случват малко  на магия, никой нищо не ти обяснява и разяснява.

минералната вода определено трябва да е повечко. чехли задължително и според моя опит - поне три нощници - аз денонощно се потях (сигурно от задържаните през бременността течности) + слизащата кърма. ако смятате и да се храните с храна от болницата - май навсякъде трябва да се носят чаша, вилица, лъжица. сакчето си го приготвих около месец преди термин, да ми е по-спокойно.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 11:46:39 am от tzvetenze »
*
« Отговор #279 -: Юли 02, 2009, 13:41:40 pm »
И аз си бях приготвила багажа месец преди раждането, но се оказа доста голям сак и веднага ме кръстиха "онази с големия сак" - вода, кърпички- мокри, тоал. хартия, джапанки и т.н. - ми колкото и да ги сбутвах все си беше обемен сак. После разбрах, че нямам нужда от друго освен от тоал. принадлежности, хавлия и вода. Просто трябваше втори сак, който мъж ми да донесе за като ме преместят в стая. Дрехите, с които постъпих ги съблякох и бяха върнати вкъщи, а за изписването и аз като Васи си бях приготвила панталона от бременността, който непрекъснато придърпвах, защото нямаше тумбак, който да го държи :lol:

Момичета, не знам вие как сте, но аз определлено не мога да спя. Полазват ме едни мравки и гъделичкания по краката и няма шанс за спане. Заспивам най-рано към 3-3 и половина и ставам към 7-8. Цял ден на крак с "голямото бебе" и колкото и да съм уморена вечер пак няма заспиване. Вече приличам на ходещ и мрънкащ призрак с големи сенки под очите. Някакви идеи за нещо "успокояващо"?