0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #240 -: Юни 27, 2009, 18:40:43 pm »
eliq, а помпата като си я носиш в болницата как я стерилизираш? Нали трябва да е стерилна?
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #241 -: Юни 27, 2009, 19:05:47 pm »
В родилния дом, където раждах аз, можех да я дам за стерилизиране, но реално тъй като първата кърма и всичко, което изцеждах с помпата, след това го изхвърлях, ми донесоха от къщи стерилизирана помпа и след това само съм я измивала с вряла вода. Не знам колко е правилно, но всички в родилното правеха точно същото. Да не говорим, че на мен лично определено ми беше по-лесно първите два дни да се цедя на ръка и едва след това помпата ми стана много полезна. Аз помолих да ми стерилизират само залъгалката на Ани, че се оказа, че имаме нужда от нея - първите 2 дни трудно заспивахме. Моят съвет е да проверите внимателно какво трябва да носите в конкретния родилен дом. Аз носих само 2 нощници, бельо, джапанки, хавлия и тоалетни принадлежности, а по-късно ми донесоха помпата и залъгалката. Всичко останало - от лигнина за мен през шишета ако се наложи, памперси, козметика за бебето, дрешки и т.н. се осигурява от родилния дом. А, тъй като раждах секцио и също стоях повече време, на 4-тия ден ми тръгна много обилно кърмата и започна да тече спонтанно, така че ми бяха полезни и подплънки за кърма - особено при изписването (някак не върви да си нагласена за великото събитие и накрая да се озовеш с две мокри петна от двете ти страни  :oops: ).
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #242 -: Юни 27, 2009, 20:20:00 pm »
Помпата не съм я стерилизирала.Миех я с гореща вода.А кърмата я хвърлях,за мое голямо съжаление.
А за подплънките-и аз си носех и за изписването от вълнение забравих да си сложа и се появих точно както смайл е писала  :oops:
*
« Отговор #243 -: Юни 27, 2009, 20:29:53 pm »
Аааа, сега разбрах - фактически помпата се ползва в болницата само за стимулиране на кърмата, а бебчето си суче от гърдата (ако всичко е наред). Благодаря Ви момичета! :D
« Отговор #244 -: Юни 28, 2009, 14:05:58 pm »
Тини, много се радвам да те видя тук! Честито и лека бременност!  :D околоплодните води са бистри и много течни, имат и един специфичен мирис на белина. Ако има изтичане, то няма да е само по време на пишкане, а постоянно ще мокри. Ако се наведеш или се натисне корема, пак изтича.

За лигнина съм за, адски удобен ми беше в първите дни, когато течовете са големи. Еднократните гащи също се оказаха много удобно нещо.
Помпата не съм я стерилизирала, миех я с гореща вода. Ако се налага да се дава изцедено мляко на бебето, обикновено в болницата има млечна кухня - там пастьоризират млякото и го слагат в стерилни шишета.
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #245 -: Юни 28, 2009, 17:35:49 pm »
околоплодните води са бистри и много течни, имат и един специфичен мирис на белина. Ако има изтичане, то няма да е само по време на пишкане, а постоянно ще мокри. Ако се наведеш или се натисне корема, пак изтича.
Явно е строго индивидуално. Вечерта, когато ми се пукна мехура, така и не разбрах, че е това - аз, с всичката ми параноичност и подозрителност.
Не ми течеше повече или по-малко при смяна на позата.
Хем врях нос в превръзката и не ми миришеше на белина, както и на урина обаче - а от това би трябвало да ми светне червената лампичка.
Трябваше да ми потече по краката като по филмите, за да се убедя, а това се случи чак на следващия ден - и то като слязох от колата пред болницата.
 Все пак отидох, за да си направя пробата с бром тимол. Напълно излишно, но.. надежда..

*
« Отговор #246 -: Юни 28, 2009, 19:47:55 pm »
Слава Богу,няма изтичане при натискане на корема,просто от параноя вече какво ли не си въобразявам :oops:Утре ще ходя при Александров и като ме прегледа ще се поуспокоя.Коя седмица станах вече,а още ходя веднъж седмично на УЗИ :oops:,но това е единствения начин да се чувставам спокойна.

*
« Отговор #247 -: Юни 29, 2009, 14:05:57 pm »
Добро утро момичета! Минавам да ви видя как сте и да кажа едно здрасти :D Ние две седмици бяхме извън цивилизацията и сега имам много да чета и да наваксвам :D като гледам добре сте се отчели докато ме е нямало :lol: На всички новобремелинки: Добре дошли! Като гледам в подписите ви и много нови бебчета са се появили на бял свят, но надявам се да има отделна тема да вляза да ви честитя, да не спамя тук!Аз за болницата си носех превръзки за родилки, но не ми бяха много удобни, прекалено дебели са - перфектна работа ми вършеха обикновени нощни превръзки, а после и лигнин. Помпата за кърма свърши много добра работа - доста стимулиране им трябваше на моите гърди, а мляко дойде чак на третия ден някъде. Аз накарах мъжа ми да я стерилизира откъщи, както и шишета. После само измивах с гореща вода. Всичко изцедено давах, то и без тва кърмата ми беше кът - как ще я хвърля!!! Понякога се съгласяваха да я пастьоризират, понякога не - зависи кой е на смяна и дали е на кеф :wink: Каваха, че щом бебчето е при мен трябва да суче от гърда, а  не да се дава изцедено мляко :x
« Отговор #248 -: Юни 29, 2009, 14:36:56 pm »
Здравейте и от мен! Доста сте понаписали за няколко дни :D Аз да си споделя, че микробиологията ми е чиста, но пък имам бактерии в урината - уфффф - днес сутринта пратих мъжо да занесе стерилна. Дано се окаже, че няма проблеми. И аз параноясах и психясах, постоянно съм osi_12. От всичко това няма миг, в който спокойно да се порадвам на бременноста си. Радвам се, че виждам и Aubergine. Радвам се и честитя за щястливия финал! :bori_002:  Ако чете - мисля, че спокойно мога да я заместя в темата :lol: А как сте вие в тези жеги? Пийте много вода бъдещи мамички и вдигайте краката на високо :balk_600:
« Отговор #249 -: Юни 29, 2009, 14:43:21 pm »
Успешна седмица на всички, по-малко тревоги, повече спокойствие и усмивки и безоблачно бременеене от мен!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #250 -: Юни 29, 2009, 14:58:39 pm »
За стерилизиране на помпата за кърма може да ползвате таблетки за студена стерилизация. Освен това, ако сте решили да кърмите, не чакайте да ви слезе кърмата, а давайте на бебето да суче още от първия ден коластра. Тя е много малко като количество, но много пълноценна. Това стимулира лактацията.
Съветвам ви да прочетете бибилиотеката на кърмаческия форум в бг-мама, а не да разчитате на съвети на акушерките в болницата. И си вземете крем за зърна. Първите дни е безценен. Аз съм безкрайно доволна от Лансинох.
И не мийте зърната със сапун преди кърмене. Това може да доведе до сериозни рагади!
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 15:32:46 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #251 -: Юни 29, 2009, 15:23:07 pm »
Съветвам ви да прочетете бибилиотеката на кърмаческия форум в бг-мама, а не да разчитате на съвети на акушерките в болницата.И си вземете крем за зърна. Първите дни е безценен. Аз съм безкрайно доволна от Лансинох.
Подкрепям напълно.И на мен Лансинох ми свърши много хубава работа.
За съветите от акушерките-на мен всяка акушерка ми даваше различен съвет.Направо не знаех какво да правя и кой да слушам  :(
« Отговор #252 -: Юни 29, 2009, 15:40:38 pm »
White е права.  :D Не чакайте да почувствате гърдите си пълни и напрегнати за да сложите бебето на гърда или чак тогава да започнете да стимулирате. От момента, в който ви дадат бебето го слагайте на гърда. Препоръчвам също така да си помогнете в отпушването на каналите с цедене на ръка. Започнете още в деня на раждането или на следващия. Хващате с палец и показалец гърдата така че пръстите да са на границата между ареолата и кожата. Палецът отгоре на гърдата, показалецът отдолу така че възглавничките на пръстите да са едни срещу други. Движите палеца надолу с масажиращо движение към зърното като не е необходимо да слиза чак до него. Няма нужда да се прилага сила. Може да сменяте позицията на пръстите - вместо отдолу и отгоре да са вляво и вдясно на зърното за да притискат други канали. С другата ръка може да подложите салфетка за да попивате кърмата. Първоначално е трудно, може и да ви боли. Кърмата изтича на капки заедно с разни като парченца (като от запушени пори). Когато текне на струйки значи каналът е отпушен. Под струйки имам предвид да хвърля струйки дори по няколко метра наоколо като течност под налягане, не да се стича по гърдата. Като намалее изтичащото мляко може да минете на другата гърда и после да се върнете на първата. Поглаждате гърдата отгоре надолу за да слезе млякото, разтръсквате леко и започвате цеденето отначало.
Преди да започнете да цедите може да сложите топъл компрес за да изтича по-лесно млякото, а след цедене студен за да облекчи болката и напрежението. За целта си носех две малки хавлиени кърпи. Може да пробвате да цедите и под душа, топлата вода помага на кърмата да тече по-лесно.
Чак след като отпушите каналите може да пробвате с помпата. Поне на мен така ми беше по-лесно.

Аз ползвах крема на Авент, пак е с ланолин и не се отмива преди кърмене. Доволна съм.
Другото, което ми беше много полезно - подплънки за течащи гърди. След като слезе кърмата обикновено гърдите са напрегнати и препълнени. Природата е предвидила да се произвежда повече мляко в началото и е нужен известен период докато се нормализира лактацията според нуждите на бебето. Съответно като се напълнят гърдите и млякото потича навън неконтролируемо. Усещат се едни леки бодежи или гъделичкане, гърдите може леко да се понапрегнат за момент и после потича. Донякъде помага да се натисне зърното навътре с пръст за да се спре рефлекса на потичане. Също така като кърмите или цедите, често тече и от двете гърди едновременно.

Самата помпа също си има разни трикове, за да тръгне добре. Не трябва да са влажни уплътнителите за да правят добър вакуум. Като натиснете дръжката, задръжте за момент, не отпускайте веднага. Първите 5-10 помпения може да не излиза никакво мляко и чак след това да потече.

Патладжани, може би зависи къде е бил спукан мехура. При аборта ми на мен ми течеше като се наведох да си вържа обувките, като ми натиснаха корема в болницата пак изтече. Миризмата на белина е слаба, като от разредена белина такова.
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 15:55:23 pm от Жабче »
  09.11.2007
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #253 -: Юни 29, 2009, 15:42:38 pm »
Здравейте мили мамчета и кандидат мамчета  ! :bighug:
Най- после си намерих тема , в която пишат и много щастливи пациентки на д- р Александров и други познати мами  от други теми.
Леко бременеене от мен и щастливо гледкане на бебчетата - вашите съвети са безценни.!!!
*
« Отговор #254 -: Юни 29, 2009, 18:56:26 pm »
За съжаление при мен никога не се получи това с потичането на много кърма :( Сега е същата работа - кърмя и след това дохранвам с АМ.  А повярвайте ми - направих и невъзможното за да кърмя, но не би!
« Отговор #255 -: Юни 29, 2009, 18:59:28 pm »
Здравейте и от мен!
 от доста време несъм влизала тук но исках да се похваля че скоро ми предстои раждане - на 05.07 в неделя чакаме дама
успех на всички майчета  osi_9
« Отговор #256 -: Юни 29, 2009, 19:11:55 pm »
banditka , стискам палци всичко да мине бързо и леко!!!! И дано всички доживеем до този щастлив момент!!!!
*
« Отговор #257 -: Юни 29, 2009, 19:13:32 pm »
За съжаление при мен никога не се получи това с потичането на много кърма :( Сега е същата работа - кърмя и след това дохранвам с АМ.  А повярвайте ми - направих и невъзможното за да кърмя, но не би!
Същата работа :?

*
« Отговор #258 -: Юни 29, 2009, 20:53:46 pm »
Момичета,днес бяхме при Александров и о,изненада 8OНашият младеж не бил младеж,а девойка-док е сигурен за пола  8OГоляма радост в къщи!Бебката е добре,тажи 127 гр.,дълга е цели 10 см.Пу-пу,все така да върви :D

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #259 -: Юни 29, 2009, 23:14:45 pm »
TINI78, и аз трябваше да отида днес при Александров , но нямах превоз , а имам някакви болки , така че ще отложа за утре.
Честити ви розови гащета  :lol: и нашите са розови.
Пу- пу и от нас !!!