0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #220 -: Юни 25, 2009, 20:27:17 pm »
Здравейте всички ,аз съм нова тук!
Много бих искала да попитам нещо ,което надявам се е за тази тема.
След хиляди мъки сега съм бременна и бих попитала момичетата ,които са по-наясно възможно ли е да се видят някои отклонения като например Синдром на Даун на първата ФМ в 13 г.с.?Според лекарката ми всичко е наред ,нухалната гънка е 0.9 мм и бебето имаше носни костици.Надеждни ли са тези показатели?Ще се радвам много ако някой ми пише.
След като твоят лекар е казал, че не вижда отклонения при меренето на гънката на шийката, значи няма място за притеснение.Освен това ще имате възможността да я премерите поне още веднъж и , ако случайно док. има някакви съмнения, при всички положения може да да не чакате 15-17 седмица, за да направите генетичните изследвания, а още веднага. Мисля, че трябва да се довериш на лекаря си и да не се "паниращ" излишно ...  :wink:
*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
« Отговор #221 -: Юни 25, 2009, 20:40:28 pm »
За поверията - и моята свекърва се опита да ми обясни как сме щели да капарираме всичко предварително и да го купуват мъжа ми и тя, ама до там. Представяте ли си да ми отнемат удоволствието да си напазарувам всичко, да си го изпера, изгладя и подредя, както аз си искам и най-важното като се върна от родилното да си знам всичко къде ми е, а не да се чудя това къде е, онова къде е  :x От всички бабини девитини това ми се струва най-тъпо. Преди всичко е важно да се пазим и Господ да ни пази, пък другото ...  :D

Момичета, искам да ви питам вече съм 20 г.с. и продължавам да повръщам всяка сутрин стомашен сок. От как съм бременна това си е закон, но докато до 3 - 4 месец беше нормално, вече почвам да се притеснявам дали напъните не вредят на бебето и дали след време няма да предизвикват контракции. Някоя повръщала ли е толкова дълго. Иначе в едно безплатно списание за бременни пишеше, че бебетата на повръщащите мами в началото след раждане били по интелигентни  :lol: Та с мъжа ми по този повод се шегувахме, че нашето ще е уникално просто ....

Хубав ден на всички
Е това с тия бабини дивотии е ужасно- не смея да се порадвам по магазините на детските дрешки, шишете и пр.и не за друго, а защото навремето майка ми, когато е била бременна с мен, ми е наплела много полички и сукманчета, пък аз съм ги облякла по здравословни причини чак към 4-годишна възраст ... е как сега да не ме е шубе, питам аз?
И ... Аблой, мила, много съжалявам за случилото се с теб, но вярвам, че скоро ще се съвземеш и след няколко месеца пак ще опитате, нали ... ? Желая ти успех ... и на всички, които са тук ...
« Отговор #222 -: Юни 25, 2009, 21:26:18 pm »
Аз да добавя в списък за болницата - ръкавички за бебе. Много се драскат в началото, а не вярвам оттам да осигуряват. И друго се сетих - вместо пантофи си носете джапанки, че такива течове има първите дни... :D
Да, White е права Желателно е да има ръкавички, че с таккива ноктенца са в началото - до кое време ме беше страх да ги отрежа... И наистина джапанки, че и за банята да е по-удобно. И още нещо се сетих - шапчица. То зависи кой сезон раждате, ама дори и лятото - нещо тънинко, поне първите няколко дни и все пак е по преценка.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #223 -: Юни 25, 2009, 22:42:03 pm »
Да дам отчет, ще си имам девойка. Бебка е добре, доктора е доволен от мерките. А тя си риткаше с крачета, махаше с ръкички, и примляскваше с уста. Изобщо веселба голяма.
Лека вечер!
*
« Отговор #224 -: Юни 26, 2009, 01:12:06 am »
Pesheck честито ти розови гащета :D

*
« Отговор #225 -: Юни 26, 2009, 11:27:15 am »
Пешек, честита ти мома и от мен  :D!
Няма да забравя колко се зарадвах и аз на новината, че нашето бебе ще е момиче... :D
Така ми се връзват панделки... :lol:
Пък и с тоя малък калпазанин вкъщи, все се надявах на една кротушанка, въпреки че полът хич не е гаранция за това  :lol:.

*
« Отговор #226 -: Юни 26, 2009, 11:59:30 am »
Честито розова новинка на Pesheck!
Много е хубаво да си мама на момиченце (не че е не е хубаво да имаш момченце, но аз нямам такъв опит :D), живот и здраве ще се убедиш сама!
Пък таткото как се разтапя като каже "Татииии" :D

И за да не остана по - назад, да призная, че и ние почти сме в розовия отбор.
Почти, защото не се видя хубаво снощи, след ФМ на 14.07 ще знаем със сигурност.
Таткото е много доволен - сбъдва се мечтата му за 2 щерки, аз съм доволна, че засега всичко е наред с бебето, пък момченце или момиченце няма значение.

« Последна редакция: Юни 26, 2009, 12:01:07 pm от Lina2 »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #227 -: Юни 26, 2009, 12:05:54 pm »
Ама аз също по се интересувах от това че е добре. Но от както съм станала сутринта се хиля като тиква.  :lol:. Май и момче да беше пак щеше да е така ама .... Абе луда работа.
Лек ден мамчета!
*
« Отговор #228 -: Юни 26, 2009, 12:24:26 pm »
Пете, честита мома!
Аз щях да се пръсна от любопитство, докато разбера. Нямаше чак такова значение какво ще е. Просто имах нужда да свикна с мисълта и да се настроя.  :wink:

*
« Отговор #229 -: Юни 26, 2009, 13:00:06 pm »
Любопитството е голяма работа, направо се чудя на двойките, които не искат да разберат пола до края и предпочитат това да остане изненада.

« Отговор #230 -: Юни 26, 2009, 15:08:10 pm »
Здравейте, момичета!
Леко бременеене на всички и здрави момиченца и момченца на всички накарая!
Ако ми позволите, ще се запиша официално при вас. В 23г.с. съм и очакваме мъж.
Но се панирам, защото в някои дни рита като бесен, а в други- едвам-едвам го усещам. Дали е от предната плацента или да се притеснявам? Моят док казва, че щом рита, всичко е наред, ама аз си треперя- все пак чакахме го почти 4 години!
Лек ден на всички и още веднъж, успешен финал и леко пътешествие до срещата с бебоците!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #231 -: Юни 26, 2009, 15:36:50 pm »
    :D Pesheck  и Lina2  честити розови гащички!Много се радвам за вас!Ама много девойки има в последно време!Браво!  :bori_007: :bori_008:

:D Inke Tinke ,добре дошла в синия отбор!И не се притеснявай ,че не рита постоянно бебчо,нормално е.
:bori_004:
*
« Отговор #232 -: Юни 26, 2009, 16:24:10 pm »
Момичета ,имам един може би тъп въпрос :oops:,но не ми дава мира.Та въпросът ми е как биха изглеждали нещата ,ако случайно изтича околоплодна вода?Забелязвам,че при ходене до тоалет по малка нужда,урината тече по-силно и някак си по-свободно,сякаш тече вода-по-различно ми се струва(не го обясних мн добре).Миналата седмица доц.Балев констатира нормално количество околоплодни води,а и на ежедневната превръзка няма мокрене.Предполагам,че само се паникьосвам,но бих искала да чуя и вашето мнение.

*
« Отговор #233 -: Юни 26, 2009, 16:27:14 pm »
Inke Tinke  :welcome3: !
Aз отначало все копнеех за момента, когато ще усещам непрекъснато малките ритничета, ама ела сега да видиш - вечер пъшкам и охкам като някоя стара бабка, защото направо ме боли от това блъскане отвътре. Даже питах доктора дали това е нормално, че направо място не мога да си намеря от 21.00 до 24.00 часа  :lol:. Каза ми да пия но-шпа за отпускане на гладката мускулатура или мента, глог и валериан. Засега, обаче мисля да не пия нищо, пък ще трая какво да се прави, важното бебка да е добре.

п.п. Да се похваля - избрахме й име /най-после/, ще се казва Дивна  :D. Засега отговаря точно на името си, като изключим буквата "н" - голяма дивачка е  :lol:.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #234 -: Юни 26, 2009, 16:41:22 pm »
Тини, на мен гинекологът ми беше казал точно да опитам с нещо от типа на лигнин или ежедневна превръзка (да не попива напълно) - околоплодните води ако почнели да изтичат непрестанно ще се мокри по малко превръзката. Д-р Сигридов пък преди време ми каза, че ако все пак твърде много се притеснявам, да сложа лигнин и после да го занеса в който и да е родилен дом да изследват течността с не знам си какъв реактив - ако били околоплодни води щяло да се разбере. Аз лично останах само с превръзките до края, че непрестанно имах точно такива страхове и като видех превръзката суха се успокоявах. В резултат - в родилното трябваше да ми спукат мехура, че така и не се пукна сам  :lol:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #235 -: Юни 26, 2009, 16:44:39 pm »
Смайл,аз също се успокоявам,че няма мокрене на ежедневната превръзка.В понеделник съм при док,така че и него ще питам :wink:

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #236 -: Юни 26, 2009, 17:12:12 pm »
Пете, честити ти розови гащи :D
Добре дошла в отбора!
*
« Отговор #237 -: Юни 26, 2009, 17:25:40 pm »
Това, с което се изследва дали са околоплодни води е бром тимол.
Нужно е лигнинът да е бял или бельото да е бяло. Ако са околоплодни води се оцветяват в зеленикаво (това по спомен)
Но, трябва да знаете (поне 5 пъти съм писала вече), че проба с бром тимол може да се позитивира и от обилно влагалищно течение.
Моят случай беше такъв - имах 2 положителни проби с бром тимол.

П.П. Ето и мнение на лекар
Цитат
Цитат
Цитат на: коки в септември 09, 2007, 21:13:10
Д-р Даскалов ще Ви бъда благодарна, ако отговорите на един мой въпрос - Може ли проба с бром-тимол да се позитивира от нещо друго освен от околоплодни води? Ако да, от какво? А, има ли такова нещо като "винтилно изтичане на околоплодна течност"?
Въпросите станаха повече 
Благодаря Ви предварително!

Всичко, което променя рН на влагалището, ще позитивира пробата. Възможно е и такъв тип изтичане на околоплодна течност (т.е. на порции), затова трябва да се мисли какво е предизвикало отварянето на околоплодния мехур (ако е пукнат преждевременно), напр. инфекция. При всички положения прегледът при лекар е задължителен.
[/quote]
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 17:30:33 pm от коки »
*
« Отговор #238 -: Юни 26, 2009, 23:08:40 pm »
Здравейте от мен!Аз днес бях на преглед при моя доки и понеже направих глупоста да се изпишкам преди прегледа видяхме пак само сакчето :( и а уж трябваше да чуем сърчице и такива неща,а той вика нормално е.Ела другата седмица ще видим...И на мен колко ми трябваше да психясам и веднага отидох в друга клиника и там погледнаха ме пак само сакче и докторката ми вика изпивай литър вода и пак при мен и вече тогава видяхме малкото ембрионче и видях как тупка,но не го чух :?
Направо щях да откача,сега като,че ли съм по-спокойна(уж де)!
Pesheck честити розови гащички!
Inke Tinke добре дошла!

*
« Отговор #239 -: Юни 27, 2009, 15:39:13 pm »
Здравейте!
Честито на новите бременелки!Радвам се,че се увеличавате!
Искам да пожелая леко раждане на тези,на които щастливия ден приближава.

За нещата за болницата искам да споделя,че еднократните гащи на Канпол(най-големия номер L-XL)ми бяха много удобни,но от 3тя ден.Преди това ми беше трудно да се навждам,макар че се разхождах доста.Раждах със секцио.Също така лигнина,който ни даваха ми беше неочаквано удобен.Аз бях с 2 нощници,но ако бяха 3 щеше да ми е по-удобно(за 7 дни).Така като връщах едната за пране щях да си имам 2,за всеки случай.Носете си помапа!Ако ви се наложи,трябва да е с вас от първия момент.Полезни ми бяха и силиконовите зърна.За бебето ми искаха освен дрешки,3 комплекта пелени(1 к-т:2 бархетни+2 тензухени),но използваха 5,памперси се използваха около 35 бр и почти един пакет мокри кърпички.За друго не се сещам в момента.Ааа и доста монети,ако телевизорите са смонети.