0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #200 -: Юни 24, 2009, 17:48:09 pm »
Позволявам си да се намеся във темичката по въпроса с косите.И с двете си бременности повръщах еднакво много до 4 -5 месец :).Първото ми дете се роди плешиво,а второто с коса  :wink:
Лека бременност на всички :D

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #201 -: Юни 24, 2009, 18:28:22 pm »
Лека бременност на всички и от мен!
Abloy, много съжалявам, мила!
Нинчо, по отношение на епидуралната упойка, тъй като аз бях решила да раждам естествено, макар че не стана както го исках, преди раждането анестезиологът искаше да направим консултация, в която ме разпитваха разни неща, далеч не само свързани с алергии, и провери прешлените на гръбначния ми стълб. Първия път като раждах, тези въпроси ми бяха зададени на място. Може би във всяка клиника си имат различен принцип на работа. При всички случаи се оказва, че тя действа различно не само на различните хора, ами и при две раждания на една и съща жена. Поне при мен беше така, а аз не вярвах въпреки предупреждението на анестезиолога.
Баракудке, по отношение на косата - аз не съм повръщала нито веднъж през цялата бременност, а Ани се роди с дълга и гъста коса. Така че няма никаква връзка между двете  :lol:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #202 -: Юни 24, 2009, 18:46:39 pm »
Abloy, мила, много съжалявам  :(
Господи, благодаря ти!!!
*
« Отговор #203 -: Юни 24, 2009, 18:49:36 pm »
Abloy, съжалявам за случилото се! Дано третият път е късметлийски!
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 19:00:46 pm от ani4ka »
*
« Отговор #204 -: Юни 24, 2009, 19:53:55 pm »
Аблой, много ми стана мъчно, като прочетох, че ембриончето ти няма пулсации.  :(  Съжалявам много.

Аз съм чувала това за косата, но във връзка с киселините, а не съм напълно убедена, че двете неща имат връзка.

Добре дошли на всички нови бременни! Да имате най-безпроблемните 9 месеца ви желая!

Алтевс, стискам палци да изкараш поне толкова колкото и с каката.

бари, ще стигнеш и още как.  :wink:

Аз бях на консултация с анестезиолог. Дадох ми списък какво да си нося за раждането и ми казаха, че ще стоя между 3-5 дена в болницата. В общи линии е това. Сега трябва да приключа с пазаруването и да стягам полека багажа.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #205 -: Юни 24, 2009, 21:02:47 pm »
...Дадохa ми списък какво да си нося за раждането и ми казаха, че ще стоя между 3-5 дена в болницата...

blue_sky ,успех и леко раждане!Щастлива среща със здраво бебче!  :goodluck: Та,за тоя списък да ви кажа,(за тези,които ще раждат в АГ-Варна най-вече),че вече нямало такъв.Не искат да се купува нищо.Ама знам ли...поне памперсите на бебчо (аз и без това съм ги купила вече)...и помпата смятам да нося...живот и здраве.Подготвила съм си някои неща,като се ориентирах от списъците,които са давали момичетата тук във форума.Ако искате да обсъдим отново въпроса със необходимите неща за болницата ?
*
« Отговор #206 -: Юни 24, 2009, 21:17:42 pm »
И аз съжалявам за случилото се. Просто се бях настоила, че от едното майчинство ще премина в другото, но такъв е живота. Вече имам Гошето и нещата стоят по друг начин. Много по-трудно щях да го изживея, ако беше станало това преди да родя.
Иначе за изследванията какво да ви кажа, те в нашето село не са чували за такова нещо.

« Отговор #207 -: Юни 24, 2009, 22:51:02 pm »
Здравейте днес и от мен :D Сега - пиша рядко, ама гледайте сега какво става :lol:
Първо, много съжелявам за AbloyНаистина е ужасно, но не се предавай и не се отказвай мила. Ще стискам палци за следващия път!
baracudке   някой казват, че няма, други че може би има...Аз и през трите си бременности с извинение си изповръщах червата - ужасно, постоянно... За първото не знам, ама Дарето се роди наистина с бая коса 8O
blue_sky  благодаря за подкрепата и... леко раждане на теб и незабравима първа среща...
divichka -  добре дошла и на теб! Много се радвам, че пак се засичаме и че си добре... Ще следя за новини от теб :D
а за това - Ако искате да обсъдим отново въпроса със необходимите неща за болницата ?[/color]
[/quote] аз като родих - нямах нищо, абсолютно нищо! Дори преди да легна на масата една акушерка идва и ми казва " Дайте ми памперсите" аз толкова се бях шашнала - че викам -какви памперси?  :D ееее после ми донесоха всичко, каквото ми трябваше. Но да - казвайте кой какво е носил и използвал в болницата след раждането
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #208 -: Юни 25, 2009, 01:17:58 am »
Здравейте пак. Хора как се справяте с бабешките дивотии - "прави това, не прави онова"? Тия дни два пъти си ходих на село. Всички дивотии от леля си ги очаквах - тя все поучава, но пък е на 80 години. С нея отдавна си говоря навъпреки ама не ме дразни много. Е опита се да ми се скара за памучното клинче, но аз и се сопнах да мълчи. После провери как ми е албумина щипейки ме по крака :lol:, обясних и че ми е рано още. След това ме увика, че прекрачих едни кабели щото на бебето .... знаете. Казах и че ще раждам секцио и тя млъкна. Ама вчера пътувах с кръстницата ми, към 60 и някоя годишна, бивша учителка, с претенции за интелигентна жена. Ей скъса ми нервите. "Не нищо няма да купуваш, като се роди мъжа ти и майка му ще купуват. Ама като иска баща ти дати купи количка да купи, ти що се бъркаш. Ама те мъжете си държат първото да е мъжко - твоя какво иска?" Викам живо и здраво го иска какво да го иска. Приемам ги тия глупости от леля си която си е бабка, но от нея ...
Ох оплаках ви се, поолекна ми, благодаря!
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 01:19:51 am от Pesheck »
*
« Отговор #209 -: Юни 25, 2009, 01:32:31 am »
Момичета, аз мога да ви пратя моя списък, но не знам дали ще ви послужи за нещо, защото не съм в България, а и от болница до болница си има разлика.

бари, алтевс, благодаря за пожеланията!

*
« Отговор #210 -: Юни 25, 2009, 12:05:44 pm »
Фани, аз раждах в АГ на нормалния етаж.
По това време още имаше списък долу, но една позната акушерка ми каза кое точно от него да взема, защото другото така и не влиза в употреба. Та по същество - аз отидох направо с двете чанти - за мен и за бебето.
За мен носих
-лигнин
-еднократни чаршафи
-превръзки
-бельо за след операцията (в моя случай големи памучни гащи)
-3 нощници (всъщност двеп нощници и две пижами, защото нощниците хич не ми се нравят и още щом ме изкараха от реанимация се спретнах в пижама)
-ластик за коса
-чехли
-мои лични чаршафи за след реанимация
Когато ме изкараха от реанимация мъжът ми ми донесе мин вода.
Не съм ползвала абсолютно нищо повече от изброеното.
Лепенки за операцията не ми трябваха. На третия ден ми махнаха превръзката и се изкъпах в банята като бял човек. Конците ми махнаха на 5ия ден (не знам дали съм казвала, но не бяха точно конци беше нещо дълго, приличащо на месина  :oops: с две силиконови топчета от страни)
Това, което забравих беше зарядно. Отидох да раждам с празна батерия и се наложи с мъжа ми да си сменяме телефоните в коридора.

За детето
-памперси
-крем  за дупе
-дрешки (включително комплекта за изписване, за да може в деня на самото изписване таткото да трябва да домъкне само себе си и столчето за кола :D)
-одеалце (раждах октомври)
-мокри кърпички
-помпа (за всеки случай)

Това използвах аз в АГ, момичета. Ни повече, ни по-малко.

*
« Отговор #211 -: Юни 25, 2009, 13:27:44 pm »
Вчера бях без комп и колко съм изпуснала...

Първо да се отчета след прегледа - тежим 2222 грама  :lol:. Доктора се ми се смя на целия тоя баланс - теглото с 2 килограма отгоре, матката с 3 см на ширина и с 3 см на височина...  :lol:, абе все едно съм изчислявала всичко. С главата надолу сме пак. Питах аз епидуралната упойка дали мога някакъв тест да си направя / понеже баба ми е починала от "малигнена хипертония" при пълна упойка обаче, което всъщност нямало нищо общо, ама аз исках да си попитам за всеки случай  :oops:/. Каза ми, че ще ми даде направление за алерголог, ама трябвало да питам в Шейново какви са им точно епидуралните. Та, другата седмица ще си направя разходка до там.

За повръщането и косата, аз гарантирам, че нямат връзка. Даже аз по-скоро съм чувала, че е свързано с киселините накрая, а не с повръщането, ама все същата измишльотина е  :lol:.

Пешек, това с поверията е цяла наука да знаеш  :lol:. Ако ги знаехме всичките суеверия, сигурно нямаше да смеем да си подадем носа навън. На мене оня ден една приятелка на майка ми, ми направи забележка, че съм си скръстила ръцете над корема - означавало същото като това да не презкачаш кабели. Има хора, които си вярват в тези неща, лошо няма, само да не се превърне в мания  :wink:.

Аблой, много съжалявам, мила... :(  :bighug:
Ще стискам палци следващия път всичко да бъде наред!
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 13:33:32 pm от nincho »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #212 -: Юни 25, 2009, 13:59:28 pm »
аз с Преслава не повръщах само 6 седмици от бременността си  :?
имаше доста по-малко коса от кака си, с която като бях бременна повръщах около месец
Аблой  :(
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 14:11:31 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #213 -: Юни 25, 2009, 14:18:36 pm »
За поверията - и моята свекърва се опита да ми обясни как сме щели да капарираме всичко предварително и да го купуват мъжа ми и тя, ама до там. Представяте ли си да ми отнемат удоволствието да си напазарувам всичко, да си го изпера, изгладя и подредя, както аз си искам и най-важното като се върна от родилното да си знам всичко къде ми е, а не да се чудя това къде е, онова къде е  :x От всички бабини девитини това ми се струва най-тъпо. Преди всичко е важно да се пазим и Господ да ни пази, пък другото ...  :D

Момичета, искам да ви питам вече съм 20 г.с. и продължавам да повръщам всяка сутрин стомашен сок. От как съм бременна това си е закон, но докато до 3 - 4 месец беше нормално, вече почвам да се притеснявам дали напъните не вредят на бебето и дали след време няма да предизвикват контракции. Някоя повръщала ли е толкова дълго. Иначе в едно безплатно списание за бременни пишеше, че бебетата на повръщащите мами в началото след раждане били по интелигентни  :lol: Та с мъжа ми по този повод се шегувахме, че нашето ще е уникално просто ....

Хубав ден на всички
« Отговор #214 -: Юни 25, 2009, 16:23:14 pm »
Здравейте от мен за днес! :D Засядам пред компютъра.... :lol:

Момичета, искам да ви питам вече съм 20 г.с. и продължавам да повръщам всяка сутрин стомашен сок. От как съм бременна това си е закон, но докато до 3 - 4 месец беше нормално, вече почвам да се притеснявам дали напъните не вредят на бебето и дали след време няма да предизвикват контракции. Някоя повръщала ли е толкова дълго.
Мимко, каза ли на лекаря си. Чувала съм, че някой жени повръщат докрая, ама... Все пак може би той трябва да прецени
Иначе аз вчера ходих на ЖК. Бебка си расте, мърда, ритка...Най важното е че лекарят ми прегледа серклажа и каза, че не е мръднал, че няма промяна на шийката след момента на слагането му. И каза, че според него, ако нещата се запазят така, няма да е необходимо да ходя в София за шестия месец. Оооох,дано!!!!! пуснахме микробиология и урина.... в понеделник ще видим

асега за раждането: Раждах вАГ Варна, на 7мия етаж, преди точно 2 год.До момента на операцията, нямах абсолютно нищо за бебето. Абсолютно нищо-нито капарирано, нито запазено, нито купено. Първите дни след операцията бебето е в детското и за там трябват единствено памперси Когато бебето е при вас трябва да имате:
дрешки /не много/ и по мое мнение не камизолки. на мен майка ми ми беше купила няколко с едни бебешки гащи... Бодитата с копчета отпред са за предпочитане.
нещо за къпане - аз използвам и до ден днешен Мустела
хавлийка
олио за след баня
кремче - Бочко, по съвет на една педиатърка от там, незаменим и до днес
клечки с ограничител - нямам спомен дали съм ги използвала
памучни тампончета и спирт 90% за пъпчетосанитарни принадлежности
една или две памучни пеленки, да слагате бебчо върху тях на леглото
шишета 2, които не даваха да ползвам, че не били стерилни, та се наложи да ми донесът и едни хапчета за студена стерилизация и едно легенче
за мен: абсолютно всичко, което можеш да си носиш, когато си извън дома за по-дълго:
козметични принадлежности - четка за коса, нещо за връзване на косата, пинсета за скубане и огледалце, тоник и крем за лице, малко гримчета, може и лак
санитарни - четка за зъби, сапун, душ-гел
хавлия за лице и за къпане
чехли
евент. чорапки . зависи от сезона
белъо - аз си изкарах с бикини, с нощтни превръзки първите ва - три дни. След това ползвах с жълтите на Олуейс. Може би зависи от организма/за кървенето след това?/
две три нощтници, а може и пижами за смяна
След като ме преместиха в моята стая ми донесоха и лични чаршафи.
Нещо много важно - носете си помпа!и веднага щом можете, започвайте да се цедите. . Донесоха ми помпа на 4-5 ден, но...На мен така и не ми слезе кърмата.
апарат! Камера! Телефон и зарядно за него!
иии сякаш това. Може книга, минерална водичка, ядки -суови/уж за кърма, на мен не подействаха/ и... Дрехи за изписването, за мен и за бебка, сушоар, чехли ми донесоха когато дойдоха да ни вземат от болницата. В АГто сам си обличаш и подготвяш бебето в стаята, и после чакаш да дойдат да ви вземат, за да ви представят пред света.... Страхотно е, вълнуващо, незабравимо.... Насълзиха ми се очите....
*
« Отговор #215 -: Юни 25, 2009, 17:51:40 pm »
Здравейте, момичета!

Минавам да видя какви са новинките - радвам се за всички, които са били на преглед и са се отчели с добри новини! Все така да е до края!

Abloy, съжалявам за случилото се! Познавам те от подфорума " Стерилитет при мъжа", и като прочетох оня ден новината искрено се зарадвах, но за кратко, уви :(
Стискам палци това да е последното подобно преживяване и следващата бременност да е с успешен завършек! Прегръщам те!

Peshek, честно казано не съм се справяла по специален начин - казвах - да, добре, за да ме оставят на мира и си карах живота. Подстригвах се редовно, прескачах кабели, кръстосвах ръце и пр  :D Нищо страшно не се случи!
Не се тревожи излишно - нека си говорят, те така са свикнали да гледат на бременността и по този начин изразяват загрижеността си.
И няма нищо по-хубаво от това да пазаруваш за бебчето - не съветвам никоя бъдеща мама да се лишава от тези вълнения.
Каквото е писано да се случи, ще се случи - с или без купени чорапки и ританки.
Приятните емоции обаче, винаги са полезни за бъдещата мама!
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 17:53:33 pm от Lina2 »
*
« Отговор #216 -: Юни 25, 2009, 18:31:00 pm »
И няма нищо по-хубаво от това да пазаруваш за бебчето - не съветвам никоя бъдеща мама да се лишава от тези вълнения.
Каквото е писано да се случи, ще се случи - с или без купени чорапки и ританки.
Приятните емоции обаче, винаги са полезни за бъдещата мама!
:balk_602:

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #217 -: Юни 25, 2009, 19:42:12 pm »
С това и аз съм много съгласна. Още не съм почнала, но само мисълта за това ме зарежда с положителна енергия :lol:. Но пък вече си имам една пеленка и две бодита цели - малки, малки ..... От снахата на леля ми, която си дойде от Англия за малко. С предчуствие за момче :lol: и която ще ме подстриже тия дни :wink:.
А аз след малко съм на доктор, да видим какво ще каже Даскалов.
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 19:44:48 pm от Pesheck »
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #218 -: Юни 25, 2009, 19:44:41 pm »
Здравейте пак. Хора как се справяте с бабешките дивотии - "прави това, не прави онова"?

Петя,теглила съм им една качествена и не обръщам внимание.Още повече ,че съм накупила всичко вече. :wink: 

...И няма нищо по-хубаво от това да пазаруваш за бебчето - не съветвам никоя бъдеща мама да се лишава от тези вълнения. Каквото е писано да се случи, ще се случи - с или без купени чорапки и ританки.

Абсолютно!Много-точно казано! :good_post:

коки и Altevs ,благодаря за изчерпателната информация.Аз така или иначе съм ги подготвила тези неща,които сте писали,пък ако искат да ми трябват.На принципа съм:"По-добре да има!",а и се чувствам по-спокойна така.  :D

Момичета,днес бях на една лекция за бременни и единственото,което запомних и ми хареса ще го споделя с вас.Става въпрос,че когато бебчето(бебчетата)като се роди се привързвало изключително-много единствено и САМО към трима човека (примерно мама,тати и баба) и това е за цял живот.Хе,хе...изводите си правете сами.   :D

*
« Отговор #219 -: Юни 25, 2009, 19:51:38 pm »
Аз да добавя в списък за болницата - ръкавички за бебе. Много се драскат в началото, а не вярвам оттам да осигуряват. И друго се сетих - вместо пантофи си носете джапанки, че такива течове има първите дни... :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери