0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #140 -: Юни 18, 2009, 11:34:04 am »
Ей, Лиско, така ме зарадва!
Дано всичко е наред с малките лисичета!  :bighug:

*
« Отговор #141 -: Юни 18, 2009, 11:51:47 am »
Лиско, честито! Леки 9 месеца и прекрасни малки лисунчета на финала :D!

Лора, желая ти успех и се опитай да бъдеш спокойна, това е най-важното!

hriska, недей да се тревожиш излишно, всичко ще бъде наред. При мен в 8 г.с. се чу сърчицето. Имай търпение, аз съм сигурна, че нещата са ОК.

« Последна редакция: Юни 18, 2009, 11:53:55 am от nincho »

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #142 -: Юни 18, 2009, 13:43:29 pm »
:)Лора, всичко ще е наред, то е ясно:)
Пожелавам ти една незабравима първа среща с малките дечица:))))))))

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #143 -: Юни 18, 2009, 13:56:53 pm »
    Лорче,успех и спокойствие!Късмет и скоро да гушнеш своите мили и здрави бебчета !  :goodluck:

Тинчо,така се зарадвах на сините ти гащи!Честито мъжленце!Браво за хубавия резултат от ФМ! :hug2:

Лиско,добре дошла!Успех до края!
:welcome3:
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 13:59:21 pm от baracuda »
*
« Отговор #144 -: Юни 18, 2009, 14:06:03 pm »
Лисанке, добре си ни дошла! Да растат лисичетата и да имаш безпроблемна бременност!  :D

Лорче, не се притеснявай! Всичко ще е наред и чакаме снимки на големите младежи.  :bighug:

хриска, в 6 седмица е малко рано за сърчице. Изчакай до следващата!

smile, леко раждане и на теб!  yahoo_17

тини, честит момък! 

Аз да докладвам накратко - всичко е наред. Моят младеж е към 2700 гр. За момента още няма изгледи да излиза. След 2 седмици ще видим пак как стоят нещата. А аз от понеделник съм в отпуска и ще си почивам вкъщи до раждането.  :wink: 

*
« Отговор #145 -: Юни 18, 2009, 16:23:05 pm »
Благодаря ви за отговорите!
Сега като че ли съм малко по-спокойна.
Лорче мила успех!

*
« Отговор #146 -: Юни 18, 2009, 16:41:37 pm »
И ние днес бяхме на преглед.Бебчо е добре тежи 2750.На следващия преглед вече ще знаем датата за секциото.
*
« Отговор #147 -: Юни 18, 2009, 17:25:17 pm »
Привет момичета  :wink:

Искам специално да честитя на Лиско и да и пожелая най-вълшебните 9 месеца и най-сладките бебоци накрая  :bighug:
Напоследък ме заляха с работа и немога да смнога, а на всичкото отгоре още не съм се ориентирала нито къде да раждам нито при кой  :? На последната ЖК вчера бебо беше 990 грама. Док каза следващият път да си нося здравна книжка за болничен, но тогава ще е още раничко ми се струва  :ask: Имате ли представа в коя седмица е последната ЖК?
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 17:31:30 pm от Kylie »
*
« Отговор #148 -: Юни 18, 2009, 20:31:07 pm »
45 дни преди термин за болничния,но продължава да си те следи,а защо му е здравната ти книжка нямам идея нали имаш картон
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 20:33:00 pm от asi73 »
« Отговор #149 -: Юни 18, 2009, 21:22:54 pm »
Lisko, поздравления и успешна бременност с прекрасен три - финал!
Успешно раждане на момичетата, които са път да гушнат бебчетата си.
Ех,как ми се прииска и аз пак да се запиша в темата :D
*
« Отговор #150 -: Юни 19, 2009, 10:13:34 am »
asi73 иска ми здравен картон май  :oops: защото в него трябвало да нанесе болничния. Аз също много се учудих, все пак термина ми е 27 сепртемвири има 3 месеца до тогава  :ask:
Имаш ли представа какво включва следенето след като ми издаде болничния? Аз нама да раждам при него, това си е ЖКто от близката поликлиника. В този ред на мисли той дали може да ми следи тоновете?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #151 -: Юни 19, 2009, 11:19:26 am »
ако сега ще излизаш в болничен и ще минаваш комисии до 45 дена преди термин е нормално да ти го иска
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #152 -: Юни 19, 2009, 11:36:03 am »
Здравна книжка за болничен не мисля че ти трябва 8O
По-скоро здравния картон. Само че на мен там ми вписаха всички болнични от цялата бременност /които се водят по общо заболяване/, но не и последния 45 дни преди раждане :?

В този ред на мисли той дали може да ми следи тоновете?
Тоновете обикновено се следят в болниците. В поликлиниката биха ти правили записи, ако имат апарата, но едва ли...
Но най-добре питай и за двете неща лекаря ти от ЖК.

Честито на всички, които скоро са видели двете чертички и лека бременност!
Безпроблемно раждане за всички, за които така чакания миг наближава!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #153 -: Юни 19, 2009, 11:43:07 am »
asi73 иска ми здравен картон май  :oops: защото в него трябвало да нанесе болничния. Аз също много се учудих, все пак термина ми е 27 сепртемвири има 3 месеца до тогава  :ask:
Имаш ли представа какво включва следенето след като ми издаде болничния? Аз нама да раждам при него, това си е ЖКто от близката поликлиника. В този ред на мисли той дали може да ми следи тоновете?
Може би, а всъщност не може би, а по-скоро най-вероятно е искал Амбулаторна карта за възрастни, там нанасят издадените болнични, такова "животно" се купува във всяка книжарница. Няма значение, че няма да раждаш при него, ако това е лекаря ти по здравна каса, той ще те следи почти до термин, може би седмица преди това или както там се паднат дните. След като ти издаде боничния би трябвало да си те следи както до сега: тегло, кръвно, ехограф, евентуално мерене на тонове и контракции като наближи термина/само ако има необходимата машина за тая работа/. Всъщност за последните две не съм сигурна за здравната каса, защото моя лекар по здравна каса ме гледаше всеки път на ехограф, но тонове не ми е мерил никога. Тях си ги следях при частната(там където родих). Мисля че седмица преди раждането ще ти издаде Обменна карта(направление за раждането), ще ти назначи и последни изследвания-кръв, урина, вагинален и анален секрет, тях така или иначе ще ти ги искат, а може и да ти ги направят там където ще решиш да раждаш. В последния месец ще ти зачестят консултациите-на всеки две седмици ще започне да те вика. Та това е :) Успех и леко раждане.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 11:48:49 am от julia_m »
*
« Отговор #154 -: Юни 19, 2009, 13:52:36 pm »
julia_m, elma благодаря ви момичета за полезното инфо  :bighug:
За амбулаторния картон - имам такъв, но аз нещо се обърках с тази здравна карта  :oops: Аз обикновено като отида да гледам беб и съм развалнувана и се изпускам по нещо което док ми казва  :oops:
Следващитя път като отида на преглед ще го разпъна на кръст доки от въпроси  :mrgreen: той и без това е добричък и изчерпателен  :wink:
*
« Отговор #155 -: Юни 19, 2009, 14:24:30 pm »
И на мен сестрата ми каза последния път да си нося на следващата консултация картон, заради болничния. Тъкмо щях да питам откъде мога да купя, но прочетпх, че от всяка книжарница можело.
А за тоновете ми дадоха час за към 38 г.с., ама и аз се зачудих дали в поликлиниката имат такъв апарат. Сега в сряда съм на преглед и ще разбера дали там ще ми записват тоновете, защото не ми споменаха, че ще трябва да ходя някъде на друго място  :?.

*
« Отговор #156 -: Юни 19, 2009, 14:50:23 pm »
Момичета, простете невежеството ми, ама ако искам епидурална упойка /става въпрос за нормално раждане/, трябва ли да ходя да ми правят някакъв тест в болницата, където ще раждам и колко преди термина? Тъй като няма да избирам екип, малко ми е неясно :?.

*
« Отговор #157 -: Юни 19, 2009, 15:03:11 pm »
Момичета, простете невежеството ми, ама ако искам епидурална упойка /става въпрос за нормално раждане/, трябва ли да ходя да ми правят някакъв тест в болницата, където ще раждам и колко преди термина? Тъй като няма да избирам екип, малко ми е неясно :?.
Аз родих нормално с епидурална упойка.Докато чаках да направя 5см.разкритие да ми я сложат дойде анестезиоложката и ме разпитва само дали имам алергий и други такива.Никой предварително не ми е правил тестове.

*
« Отговор #158 -: Юни 19, 2009, 15:11:26 pm »
Парси, благодаря за отговора :D!
Сега като се замислям обаче, в нашия род май имаше някаква непоносимост към определена упойка и ще взема да поразпитам.
Първото ми раждане беше без упойка и затова сега има много неща, които не са ми ясни.
Парси, още едно въпросче - колко струва упойката?

*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #159 -: Юни 19, 2009, 16:42:43 pm »
Нинчо,във всяка болница или клиника цената е различна!Но мисля,че вървят около 200-300 лева!