0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #100 -: Юни 15, 2009, 14:51:11 pm »
Здравейте и от мен! Честито на новите бременелки! И благодаря за пожеланията!
Аз днес бях на запис на тоновете и леко съм обезпокоена, че не бяха перфектни. В сряда ако не съм родила дотогава пак ще ходя. Казаха, че можело да се дължи на факта, че бебето спи - то наистина не шава въобще докато правиха записа, чак като излязох от клиниката се размърда. Имам и разкритие, и шийката ми е започнала да се изглажда, и контракции имам, ама бебето не ще да излиза още. Та все още сме си заедно. А в сряда ще докладвам за тоновете - дано имам хубави новини.  :crossfingers:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #101 -: Юни 15, 2009, 18:52:58 pm »
Здравейте милички!
За първи път пиша в тази тема и съм много щастлива-преди една седмица разбрах че съм бременна и сега толкова много въпроси изкачат в главата ми!
Ходих на лекар и видяхме сакчето,сега чакам да дойде сряда за да чуем и сърчицето!
А нямам никакви симптоми-кръста само ме наболяваше а от няколко дни и той спря- все едно никакви промени не настъпват с мен?

*
« Отговор #102 -: Юни 15, 2009, 20:15:36 pm »
smile76, лека скорошна среща с бебока. На мен през път ми изкарват акъла с тези тонове. Най-вероятно няма нищо обезпокоително и при теб.  :crossfingers: за сряда.
lora110, ти си герой! Браво, че устиска до сега.
hriska, добре дошла!

Поздрави на всички!!!
« Отговор #103 -: Юни 15, 2009, 20:53:16 pm »
smile76, мен на 2 пъти ме шашнаха, че едното бебе няма добри тонове. Оказа се, че явно е спяло по време на записа, защото не шаваше въобще, а като идех на доплер след записа, се оказваше, че всичко е наред. Успех ти желая, леко раждане!
Хриска, честито и лека бременност! Стискам палци за следващия преглед!

И понеже рядко влизам в темичката и не съм в час с новините - късмет и стиснати палци за всички ви!  :D
  09.11.2007
*
« Отговор #104 -: Юни 15, 2009, 21:40:02 pm »
hriska, добре дошла! :welcome3:
Пожелавам ти лека и спокойна бременност!
Относно тоновете на бебето и на мен миналата седмица акушерката ми изкара акъла, като ми каза, че пулса е под 120 и веднага ме изпрати в Тина Киркова (където ще раждам) да ми направи докотора запис на тоновете. Оказа се, че няма нищо обезпокоително - само на две места в графиката тоновете слизаха до 120, иначе си бяха между 130 и 150. и моят доктор ми каза, че може да е спяло бебчето когато съм била при акушерката и затова да са били ниски тоновете.
Леко раждане на всички на финалната права! :D
*
« Отговор #105 -: Юни 16, 2009, 12:33:21 pm »
Хриси, спокойно мила  :) Аз първите типично бременелски симптоми ги усетих някъде към 6-7 г.с. и то беше непоносимост към миризми и храни. След седмица се появи гаденето и повръщането, които аз лично не ти пожелавам да изпиташ. А нарастването на коремчето и гърдите започва по-късно... Към настоящия момент не можеш да видиш промените, но те се случват :D просто е рано още ...
« Отговор #106 -: Юни 16, 2009, 15:18:55 pm »
Да дам отчет от вчерашната консултация!По дата на ПРМ трябва да съм в 18 г.с,а размерите на бебето отговарят като за началото на 17,но лекарят каза,че не може да каже нищо понеже не ме е следил от началото на бременността,а на 3юни като си ходих при моя гинеколог той ми каза,че всичко е наред и съм в 16 г.с,а неговия видеозон е 3D,та си мисля,че той е доста по-точен!   Иначе бебка е добре-махаше с ръчички и беше много активна,но лекарят каза,че движения е нормално да почнат да се усещат към 20 г.с и да не се притеснявам,че още нищо не съм усетила!Притеснява ме да няма някакво изоставане,че съм на терапия с фраксипарин :?: То май е по-добре да си ходя при един и същи лекар,ама........И тов,че не усещам бебчо ме подлудява!Вие кога за първи път усетихте нещо?
*
« Отговор #107 -: Юни 16, 2009, 15:50:47 pm »
svetla, не се притеснявай, че не усещаш още бебето. Аз лично до 19-20 седмица усещах понякога нещо като пукане на червата. После вече лека-полека започнах да усещам някакви движения.
*
« Отговор #108 -: Юни 16, 2009, 16:40:10 pm »
Привет и от мен :)
svetla83_petrova не се притеснявай и аз късничко го усетих, но за прърва бременност е така. И аз съм на фраксипарин.
Пожелавам ти лека бременност до края :)
« Отговор #109 -: Юни 16, 2009, 21:51:17 pm »
Момичета да се запиша и аз при вас,днес бях на първи преглед и видях сакчето.
Хриси честито и от мен ,стискам палци на всички тук.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
« Отговор #110 -: Юни 16, 2009, 22:05:44 pm »
an_manisto честито ти сакче!Ние с теб значи по едно и също време ще си пъчим коремчетата :wink:
Mimko благодаря ти мила за отговора-просто ще полудея от притеснение,само да дойде утре и да чуя че всичко е наред повече няма да си помисля нищо лошо!

*
« Отговор #111 -: Юни 17, 2009, 11:41:29 am »
 :welcome3: на hriska и an_manisto! Лека бременност и най-вече позитивно мислене! :D

svetla83_petrova
не се тревожи, аз също при първата бременност усетих движенията на бебето по-късно - около 20 г.с., а сега още в 16 г.с. :D

*

smile76

• *
  • 201
« Отговор #112 -: Юни 17, 2009, 12:58:17 pm »
Ох, да ви споделя вълнението си. Ходих днес на преглед и се оказа, че разкритието ми е малко над 4 см, така че ме искат утре сутринта в клиниката, независимо дали имам контракции или не. Ако нямам, ще ги предизвикат. Та се чудя дали това е добре или е по-добре да изчакам, макар че ща не ща ще направя това, което лекарят, който съм избрала, ми казва.Стискайте палци!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #113 -: Юни 17, 2009, 13:03:48 pm »
   :D Добре дошли на новите бременелки!Безпроблемни и успешни бременности им желая!  :welcome_1:

smile76  ,всичко ще е наред!Леко раждане и прекрасно здраво бебче!
:goodluck:
*
« Отговор #114 -: Юни 17, 2009, 13:19:58 pm »
smile76 сигурна съм, че вълнението ти в момента е огромно и няма как да не е. Важното е да си с нагласата, че всичко ще мине добре  :wink:. Довери се на доктора си и гледай позитивно, предстои ти най-прекрасната среща в живота  :D!
Стискам палци всичко да е наред! osi_9

*
« Отговор #115 -: Юни 17, 2009, 13:54:19 pm »
Ох, да ви споделя вълнението си. Ходих днес на преглед и се оказа, че разкритието ми е малко над 4 см, така че ме искат утре сутринта в клиниката, независимо дали имам контракции или не. Ако нямам, ще ги предизвикат. Та се чудя дали това е добре или е по-добре да изчакам, макар че ща не ща ще направя това, което лекарят, който съм избрала, ми казва.Стискайте палци!
Не се притеснявай.И аз бях същата работа.Като отидох на преглед бях с 3 см. разкритие и док ми каза да отида на другия ден да раждам.Отидох дадоха ми да смуча 1 хапченце ,направиха ми тоалет и ми спукаха водите.Почнаха контракциите и докато се усетя родих :D.Спокойствие и незабравима първа среща :)

*
« Отговор #116 -: Юни 17, 2009, 14:41:15 pm »
smile76, прекрасна среща с бебо ти желая :)
Пожелавам ти и ти като parsi
Почнаха контракциите и докато се усетя родих :D.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #117 -: Юни 17, 2009, 15:01:58 pm »
смайл, успех и бързо да мине
къде последно избра да раждаш
на 4 санта д-р Даскалов ме прати в болницата
на сутринта ми пукна мехура и след два часа и половина си имахме Преслава, за малко таткото да не може да присъства  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

smile76

• *
  • 201
« Отговор #118 -: Юни 17, 2009, 15:13:52 pm »
В Ниамед ще раждам, днес ходих д-р Христов, с който се разбрах да асистира раждането. Аз от почти два месеца съм с разкритие, като вече 2 седмици и нагоре съм с 3 см, а днес установи, че се е увеличило. Реши, че е по-добре да влизам утре, отколкото днес и аз не знам защо. Каза ми и че мехурът поддавал и можел да се спука всеки момент, та си помислих няма ли да е по-добре днес малко да почистя из къщи, да поизтупам тук - там и да се поразходя, че направо днес да вляза  :lol:

*
« Отговор #119 -: Юни 17, 2009, 15:57:36 pm »
Вта си помислих няма ли да е по-добре днес малко да почистя из къщи, да поизтупам тук - там и да се поразходя, че направо днес да вляза  :lol:
Горещо те съветвам да свършиш всички тези неща плюс една дълга разходка и качване на стълби. И да изненадаш доктора посреднощ. :lol:
Леко, бързо, безболезнено и щастливо раждане.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери