0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 42
« Отговор #60 -: Юни 10, 2009, 10:13:23 am »
lora110, parsi, elliq, ми то не останало  :lol: Желая ви прекрасна среща с малките вързопчета.

mini, благодаря! Да са ти здрави госпожиците!
*
« Отговор #61 -: Юни 10, 2009, 10:23:39 am »
Мидж,благодаря ти!Да ти се връща!

И аз съм се разбрала с мъжа ми,като наближи времето,той да се справи.Че аз все оставям по някое островче,много ми е трудно  :lol:.
*
« Отговор #62 -: Юни 10, 2009, 11:49:13 am »
Да се включа и аз. И при мен е бръснача.И аз предпочитам аз да си го напавя отколкото акушерките.
lora110, parsi, elliq ,успех момичета още малко ни остана. :D
*
« Отговор #63 -: Юни 10, 2009, 11:55:59 am »
Успех на тези, които са в трепетно очакване на срещата с малкитебебоци!
По отношение на обезкосмяването и предната бременност имаше такава тема тук, всеки се справя както може. Аз разчитам на бръснача, ден-два преди датата за раждане ходих за к.маска и не мога да кажа, че болката беше по-силна от обичайното.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #64 -: Юни 10, 2009, 12:22:12 pm »
Успех и леко раждане на всички, за които момента наближава!
Здрави бебенца и прекрасна среща с малките човечета!

Леко бременеене на всички бъдещи мами!

По отношение на обезкосмяването: Действах така, както и преди да забременея. Основната част от триъгълника с бръснач, отстрани с епилатор.
Иначе до последно си се справях сама с бръсненето, въпреки че и моя мъж беше вербуван да върши тая работа накрая...Не се наложи.

В някои болници за секциото дори и корема искат да е избръснат.
И аз съм чувала същото. Затова питах специално моята лекарка /д-р Колева, ТК/ преди секциото дали се налага да обръсна мъхчетата от корема за операция и тя каза, че няма нужда - само триъгълника. А и то наистина...разрезът е толкова ниско - изцяло в окосмената част /поне при мен/, че няма за какво да се бръсне и корема.

« Последна редакция: Юни 10, 2009, 12:30:49 pm от elma »
*
« Отговор #65 -: Юни 10, 2009, 12:32:19 pm »
Така като гледам сигурно любима мъжка професия ще е "бръснар в родилното"  :lol: само да не се обиди някой това в кръга на майтапа ;)
*
« Отговор #66 -: Юни 10, 2009, 16:43:01 pm »
Здравейте момичета  :D
Бих искала да ви попитам дали и на вас ви се е случвало. Просто от няколко дни насам, като се позастоя на стола започва да ме боли седалището, кръста, гърба. Аз съм в 18 г.с. и съм счети, та доста време прекарвам пред компютъра. Понякога се усещам, чак когато вече много ме е заболяло, защото се улисвам ... Знам че с напредването на бременността е нормално кръста да боли, но от сега ли?

На майчетата, на които им предстои среща с бебенацата им - да е леко и по вода  :bighug:
*
« Отговор #67 -: Юни 10, 2009, 16:46:09 pm »
Мимко, аз съм така от 8-ма седмица. Ходя на масажи два пъти седмично, но промяна няма. :?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #68 -: Юни 10, 2009, 17:05:33 pm »
Момичета, тези от вас, които страдат от киселини дали знаят за някакво лекарство, което да става за бременни и да има ефект. От няколко дни, след като се нахраня имам чувството, че някой запалва пожар в мене, направо е ужасно. Казаха ми за сода, ама това не мога да го пия, много е гадно.

*
« Отговор #69 -: Юни 10, 2009, 17:48:15 pm »
White на какви масажчета ходиш?  :wink:
*
« Отговор #70 -: Юни 10, 2009, 18:30:56 pm »
нинчо, на мен ми помага нещо газирано. И спрях да ям банани, че от тях ми почват киселините още през деня. Иначе обикновено са само вечер. Гледай да не ядеш големи порции особено вечер!

*
« Отговор #71 -: Юни 10, 2009, 18:44:21 pm »
nincho, на мен докторката ми беше казала, че може да взимам Талцит или Стоп Ацит, но аз не ги их, защото общо взето ми бяха поносими киселините. Содата един колега ми каза, че е вредна за стомаха - обира соковете от хранопровода, но после не е добре за стомаха.
« Отговор #72 -: Юни 10, 2009, 18:51:23 pm »
привет момичета  :hello: и от мен.От доста време само ви чета и все не смея да ви пиша,защото сте в доста напреднали бременности.Но сега се престраших и реших и аз да ви пиша.И аз като всички вас ме боли кръста доста често и от доста време насам, но нямам киселини поне засега.от време на време пия газирана вода може и заради това да нямам.Предстои ми фетална морфология на 14 юли.
Дано темичката се напълни с още повече бременелки и да обменяме опит.Леко и безпроблемно раждане на тези които чакат,от сега ми настръхват косите като си помисля за раждането  8O,но гледам да не го мисля много рано ми е още.

Успех на всички  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

*
« Отговор #73 -: Юни 10, 2009, 19:01:49 pm »
Добре дошла maya_20! :welcome3:
Успех на феталната морфология! Аз точно днес случайно попаднах на снимките от нашата фетална морфология и ми стана едно много мило такова (за малко да ревна).
На мен лично ми подейства много успокоително това изследване. :D
А за раждането направо не ми се мисли - в началото честно казано не съм го мислила толкова, обаче напоследък....доста.
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #74 -: Юни 10, 2009, 19:33:09 pm »
Здравейте на всички бременелки!Аз съм в 15г.с и имам болки,по скоро схващане на гръбначния стълб.Мислех,че съм настинала,но явно си е от самата бременност.За киселини не мога да се оплача още и се надявям много да нямам.Пожелавам на всички приятно бременеене и всеки да гушне своето бебче ylinfant stork-boy yahoo_17
*
« Отговор #75 -: Юни 10, 2009, 19:43:48 pm »
Благодаря за съветите :D
blue_sky, вчера пробвах да пийна газирано, защото именно тук бях чела, че на някои им помага, ама при мен имаше точно обратния ефект  :(. Иначе не ям по много, даже в тия жеги го карам повече на вода. Аз също получавам киселини от бананите, но понеже и без туй не ги обичам рядко ги ям. Много зле се чувствам като хапна нещо тестено, тогава направо умирам от киселини.
Miriam, ще взема да питам  аптеката за тези лекарства, че не ми се звъни на доктора за такива дребни неща, а пък съм на консултация чак на 24.06. А и щом на теб лекар ти ги е препоръчал, значи би трябвало да са подходящи.

maya_20, pimpa77
:welcome3: и леко бременеене!
« Последна редакция: Юни 10, 2009, 19:51:23 pm от nincho »

*
« Отговор #76 -: Юни 10, 2009, 20:21:14 pm »
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите бременни. Да ви е много лека и спокойна бременността!

Аз от днес съм в официален 45 дневен отпуск преди термин. Е сега ще видите досаждане  :lol: Днес бях и при д-р Сигридов. Обичайната картинка с урината - отново кръв, еритроцити и белтък - утре пак стерилна и при д-р Петрова. Шийката ми е тръгнала да се скъсява, та вече да полягвам повече каза доктора. Младежа вече е 2400гр и направо си има бузки на снимките от ехографа  :lol:

nincho, стоп ацид (талцид става, но няма внос) ми казаха на мен, както и непременно да седя (да не лягам) 3-4 часа след хранене, също и по-малки порции и по-често.

Поздрави  :D
*
« Отговор #77 -: Юни 10, 2009, 22:31:29 pm »
На мен предната бременност против киселини добре ми се отразяваше ментов чай и газирани напитки. Талцида също беше много добре, но за съжаление вече не се предлага.
« Отговор #78 -: Юни 10, 2009, 22:34:10 pm »
Добре дошли на новите мами
аз днес съм с много болезнени контракцйи нещо момчетата не искат да седят вече явно им е тесничко :lol:утре рано рано сме на доктор да видим какво ще правим да не изпреваря датат която съм избрала :)
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #79 -: Юни 10, 2009, 22:35:36 pm »
Нинчо, тъй като и аз не понасям сода, си правя от време на време лимонада вкъщи - вода, захар, лимонов сок и сода - върши ми работа, макар и не на минутата. Иначе и аз се побърквам от тези киселини. Една приятелка ми спомена нещо за кисели ябълки, но не съм опитала - ако искаш можеш да пробваш  :)
За обезкосмяването отскоро мъжът ми се захвана с тази задача, че не виждам абсолютно нищо от корема си и карам само на интуиция  :D Карам само с бръснач откакто забременях. Направо не ми се мисли как ще съм след раждането като тръгна пак на коломаска  :oops:
Аз иначе съм вече доста често с контракции, плюс разкритието, ама колкото пъти ходих на лекар, все ми казват, че е рано и няма смисъл да влизам в болница. Спрях магнезия, но не ходя много по разходки - непрестанно ми се вие свят. Даже вчера щях да припадна навън, добре че намерих къде да легна и да се съвзема.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.