Здравейте от мен за днес!
Засядам пред компютъра....
Момичета, искам да ви питам вече съм 20 г.с. и продължавам да повръщам всяка сутрин стомашен сок. От как съм бременна това си е закон, но докато до 3 - 4 месец беше нормално, вече почвам да се притеснявам дали напъните не вредят на бебето и дали след време няма да предизвикват контракции. Някоя повръщала ли е толкова дълго.
Мимко, каза ли на лекаря си. Чувала съм, че някой жени повръщат докрая, ама... Все пак може би той трябва да прецени
Иначе аз вчера ходих на ЖК. Бебка си расте, мърда, ритка...Най важното е че лекарят ми прегледа серклажа и каза, че не е мръднал, че няма промяна на шийката след момента на слагането му. И каза, че според него, ако нещата се запазят така, няма да е необходимо да ходя в София за шестия месец. Оооох,дано!!!!! пуснахме микробиология и урина.... в понеделник ще видим
асега за раждането: Раждах вАГ Варна, на 7мия етаж, преди точно 2 год.До момента на операцията, нямах абсолютно нищо за бебето. Абсолютно нищо-нито капарирано, нито запазено, нито купено. Първите дни след операцията бебето е в детското и за там трябват единствено
памперси Когато бебето е при вас трябва да имате:
дрешки /не много/ и по мое мнение не камизолки. на мен майка ми ми беше купила няколко с едни бебешки гащи... Бодитата с копчета отпред са за предпочитане.
нещо за къпане - аз използвам и до ден днешен Мустела
хавлийка
олио за след баня
кремче - Бочко, по съвет на една педиатърка от там, незаменим и до днес
клечки с ограничител - нямам спомен дали съм ги използвала
памучни тампончета и спирт 90% за пъпчетосанитарни принадлежности
една или две памучни пеленки, да слагате бебчо върху тях на леглото
шишета 2, които не даваха да ползвам, че не били стерилни, та се наложи да ми донесът и едни хапчета за студена стерилизация и едно легенче
за мен: абсолютно всичко, което можеш да си носиш, когато си извън дома за по-дълго:
козметични принадлежности - четка за коса, нещо за връзване на косата, пинсета за скубане и огледалце, тоник и крем за лице, малко гримчета, може и лак
санитарни - четка за зъби, сапун, душ-гел
хавлия за лице и за къпане
чехли
евент. чорапки . зависи от сезона
белъо - аз си изкарах с бикини, с нощтни превръзки първите ва - три дни. След това ползвах с жълтите на Олуейс. Може би зависи от организма/за кървенето след това?/
две три нощтници, а може и пижами за смяна
След като ме преместиха в моята стая ми донесоха и лични чаршафи.
Нещо много важно -
носете си помпа!и веднага щом можете, започвайте да се цедите. . Донесоха ми помпа на 4-5 ден, но...На мен така и не ми слезе кърмата.
апарат! Камера! Телефон и зарядно за него!
иии сякаш това. Може книга, минерална водичка, ядки -суови/уж за кърма, на мен не подействаха/ и... Дрехи за изписването, за мен и за бебка, сушоар, чехли ми донесоха когато дойдоха да ни вземат от болницата. В АГто сам си обличаш и подготвяш бебето в стаята, и после чакаш да дойдат да ви вземат, за да ви представят пред света.... Страхотно е, вълнуващо, незабравимо.... Насълзиха ми се очите....