А при мен на 6 ден от МЦ доминанта е 14 мм. В предходен цикъл, преди няколко месеца на 9 ден от МЦ имах доминант 16мм. Дали не е символ на някакъв проблем, щом толкова рано е толкова голям ? Може ли да става твърде голям и да се пука с големи размери, съответно да е негоден за забременяване?
Съжалявам, ако измествам темата - но пък ако става голям фоликула, образува се киста, която се маха с МЦ - то тогава пак иде реч за кисти .. Затова и тук си задавам въпроса.
Този месец ще направя фоликулометрия, така че ще се разбере дали се пука с нормален размер, но как мислите след като е бил 14 мм., кога да отида пак - 5 или 6 дена по-късно ? Ще се види ли ако дотогава се е спукал или просто ще се вижда определен размер фоликул. В смисъл нали като се спука, пак изглежда като доминант, но вече е с намалял размер, а ние няма да знаем какъв е бил размера му - ще имаме данни само за този 6 ден от МЦ. Дано съм се изразила правилно и пак се извинявам ако измествам темата.
За да бъда полезна - ще кажа, че преди няколко месеца единия ми яйчник имаше ПКЯ структура, а сега се видя, че си е нормален. Тоест, не трябва да се вярва само на една ехографска снимка, защото явно структурата на яйчниците се променя.