gallardo , много ме успокои... И аз знам, че няма поликистоза само на база на ехографска снимка, а трябва да има нарушение в хормоните, окосмяване, напълняване и т.н. Мерси много мила !
garga, не е задължителнмо да имаш окосмяване или напълняване. Аз преди няколко месеца видях, че са ми написали на картона ПКЯ и посочих това на лекаря, като си мислех, че сестрата е направила грешка, защото никога не ми беше казвал, че го имам. Обаче той каза, че не е грешка и съм била нещо като на границата между нормалното и ПКЯ.Той каза, че има различни степени на ПКЯ, така че може и ти да имаш нещо такова в по-ниска степен. Аз също нямам никакво силно окосмяване, а напълняване си имам ама то е Кока-Колата
. Сега като я спрях и започнах да отслабвам. Моите хормони също са в норма, но за разлика от теб цикълът ми никога не е бил редовен и винаги си е варирал до седмица. Та в крайна сметка съм с някаква междинна форма на ПКЯ
.
Не знам дали ти го казах, но моят лекар каза, че ПКЯ му е най-малкият проблем и ако всички пациентки му били само с това, би се радвал, понеже поне има какво да направи. При нас за съжаление проблемите се оказаха 2 - единият е липсата на овулация ( който преодоляваме с лекарства и нямам проблем да забременея), а другият е че явно не правя нормални ембриони ( а сме с нормален кариотип), защото имам няколко помятания и при едно се установи, че е било с тризомия 21 ( Даун).
Не се притеснявай. Ако при вас проблема е лиспсата на редовна овулация аз съм убедена, че след лечението и ти скоро ще видиш двете чертички.
Прегръдки.
П.П. Забравих да спомена, че явно не е всеки месец да нямам овулация, защото миналата година забременях почти по погрешка без никакви лекарства, значи очевидно поне тогава съм овулирала.