0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!Имам проблем с яденето и вече започвам страшно много да се притеснявам.Имам страхотен апетит и се тъпча като луда.Ям 3 пъти повече от мъжа ми и вече като ме види с чинията се хваща за главата и се шегува,че трябва да работи на 3 работи за да ме изхранва.Колежките на работа като ме видят да ям през половин час очите им стават като палачинки.Вече ме е срам от мен си.Най-интересното е ,че не съм качила нито грам.Стоя си същите килограми,а буквално ми се яде през половин час,дори ми прилошава от глад.
 Миналата година ноември месец ходих на ендокринолог и единият хормон ми беше на долна граница.ФТ3 2.45  Реф.гр-2.23-5.35.Диагнозата ми е Автоимунен Тиреодит в имунологично не активна фаза.Пих Еутирокс 25 1 месец.Забелязах,че апетитът ми намаля.Даже бих казала,че се хранех като нормален човек.Преди 2 месеца обаче проблемът пак се появи.Дали това се дължи на щитовидната жлеза?Има ли други момичета с такава диагноза и такъв проблем.Тогава споделих проблема с храненето с лекарката,но тя не ми даде удовлетворителен отговор.Гинеколозите пък казват,че изобщо няма проблем щом ФТ3 е в границите пък било то и на долна граница.
 Не знам към кого да се обърна,но апетита ми ме плаши,а явно и оклоните го намират за странно.Не знам какво е на бременна жена да й се яде ,но имам чувството ,че съм бетер от бременна.Дори сега като пиша за храна ми стърже корема,а се нахраних дооооста обилно преди точно 1 час.Дайте съвет моля!
*
Re: Неутолим апетит!За ендокринолог ли съм?
« Отговор #1 -: Май 31, 2009, 00:05:28 am »
Миличка,
според мен си за ендокринолог-аз имах същия проблем и се оказах с инсулинова резистентносъ която ми откри ендокриноложката Д-р Катя Тодорова.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юни 02, 2009, 10:51:40 am »
А как си с кръвната захар?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Юни 02, 2009, 15:56:40 pm »
А как си с кръвната захар?
Денис, виждам , че питаш за кръвната захар.
 Извинявам се на авторката , че ще попитам в темата и , но проблемът ми с апетита е сходен , с разликата , че съм качила доста кг.
 Ям като луда, а и преди напълняването и след него кр. захар си е една и съща - 3,9.
 Тодорова ми изписа Метформин за инс. резистентност само по изследването на кр. захар на 30 мин. ,60 мин. и 120 мин. Просто в лабораторията не са ми изследвали IRI. Доколкото я разбрах стойностите на кр. захар тр. да се движат под формата на дъга , а когато има инс. резистентност - стойностите се движат по линията нагоре.

« Отговор #4 -: Юни 02, 2009, 22:05:47 pm »
  Момичета, да ви кажа чесно и аз си мисля,че имам проблем с кръвната захар.Преди години си бях правила изследване и бях много малко под горна граница,но тогава не ми обърнаха внимание,казаха ми че предния ден ако съм яла сладко може да е от това.Но сега януари месец като си пусках контрола на ТСХ-то реших на своя глава да си пусна и глюкоза и резултата е 5.71 mmol/L при реф.гр. - на периферна кръв-3,5-6,1 и венозна кръв 3,3-5,8 .Нямам представа какво означава периферна кръв.На мен ми взимаха от вената.Ако някой е запознат,моля да каже.Иначе се консултирах с личната ,тя каза че е в граница и няма проблем,но не отидох при ендокриноложката ми.Утре ще ходя при личната и ще си взема направление и ще й покажа и глюкозата.В рода нямаме диабетици,освен баба ми която обаче има хипогликемия и то преди няколко години имаше захар под нормата.Сега е на 70 гд. и кръвната й захар е що годе добре.
*
« Отговор #5 -: Юни 03, 2009, 11:58:41 am »
Peroshinka, периферната кръв е тази от пръста. Наистина изследването ти е в норма, но проблем със кръвната захар се диагностицира със ОГТТ /орален глюкозо-толерантен тест/ както и изследване на инсулина, като протича приблизително така:
взема се венозна кръв сутрин на гладно - 0 мин.
изпиват се 75 гр глюкоза, разтворена в малко вода и на 60 мин се взема отново венозна кръв, както и на 120 мин. и трите пъти се изследва глюкозата и инсулина.
Чак като имаш тези резултати може да се разбере дали имаш проблеми с кръвната захар или например инсулинова резистентност.
От еднократни изследвания не може да се направи извод за състоянието на организма. Според мен е добре да си направиш изследването и да се консултираш с ендокринолог. За апетита и ако наистина имаш проблем със кръвната захар ще ти изпишат хапчета и нещата ще се нормализират.
Така че смело напред и успех!