0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гледахтели го...
« -: Май 29, 2009, 19:25:52 pm »
http://www.vbox7.com/play:a808e39f

Не мога да си обесня как възрастни хора могат да се държат така неадекватно, още повече ме е яд на "Агенцията за закрила на детето" която участва в това, по какъв начин защитиха децата от родителите им. 
*
Re: Гледахтели го...
« Отговор #1 -: Май 29, 2009, 19:35:42 pm »
Това нещо ме потресе още вчера! Днес сутринта гледах отново коментари. Главата ми още не го побира! Какви са тези хора и най-важното - КАКВА Е ТАЗИ МАЙКА!
*
« Отговор #2 -: Май 29, 2009, 19:38:26 pm »
Гледах  :(
Не знам кой е крив и кой - прав, но тези деца трябва да бъдат отделени и от двамата родители поне за известно време.
Безумно държание и от страна на майката и от страна на бащата.
Без думи съм, и всичко това се случва пред "Агенция за закрила на детето", да не кажа с тяхна помощ...
*
« Отговор #3 -: Май 29, 2009, 19:44:48 pm »

КАКВА Е ТАЗИ МАЙКА!
Там е работата, че не знаем каква е майката, защото чухме само версията на бащата. А две малки деца лесно се манипулират. Не е трудно да ги научиш да казват "Мама е алкохоличка и говори глупости"

Отноно изпълнението на процедурата - не издържах да гледам целия клип, ужасия.
Но пък, доколкото разбрах, бащата преди това е поканен от социалните работници за по-цивилизовано разрешение на проблема, но той е отказал разговор.

*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #4 -: Май 29, 2009, 19:49:17 pm »
Мале,мале както се казва -гледам и не вярвам на ушите си!!!Аз съм потресена!!Каква е тая държава боже господи!!!Че даже днес(нали сме пред избори)и в парламента разискваха тоя проблем,ама иначе при равни други обстоятелства,ако нямаше камери изобщо няма да се вдигне такъв шум!!!Какво толкова,че едно дете вика:"Помпщ"?!?И каква е тая от Закрила на детето дето точно това трябваше да предотврати-тормоза над децата,а тя дърпа ръчичките на детето!!С две думи-НЯМАМ ДУМИ!!!!!Луда работа,хорааааааааа.........
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*

inski

• 150
« Отговор #5 -: Май 29, 2009, 19:54:49 pm »
Кой крив-кой прав не се знае,ама точно по този начин ли трябва да се правят нещата?

*
« Отговор #6 -: Май 29, 2009, 20:04:22 pm »
Без значение е дали майката или бащата са виновни - проблеми има във всяко семейство и за да се стигне до този етап, всеки един от двамата е допринесал за това. Въпроса е, че никое дете не заслужва да преживее такъв шок - покъртителни бяха виковете им за помощ и начините, по които гледаха да се изтръгнат от двете жени.
Чудех се какви бяха всички тези хора там, които като на театър гледаха и слушаха всичко това? На никой ли не му се "скъса" сърцето при крясъците на двете деца? И не мога да си обясня как е присъства там представител на "Агенцията за закрила на детото" и ще се разиграе тази сцена в цялата си грозота. Незнам, все си мисля, че е имало начини да стане по по-безболезнен начин...
*
« Отговор #7 -: Май 29, 2009, 20:08:00 pm »
КАКВА Е ТАЗИ МАЙКА!
Там е работата, че не знаем каква е майката, защото чухме само версията на бащата. А две малки деца лесно се манипулират. Не е трудно да ги научиш да казват "Мама е алкохоличка и говори глупости"
Не лесно, ами много лесно  :?
Аз лично съм била в такава ситуация. Бях манипулирана успешно и от двете страни. Това нещо трудно се преживява и не се забравя.
Именно за това казах, че според мен е добре за децата да бъдат отделени и от двамата родители за известно време. Трябва да се работи с тях И с родителите също. Дано от агенцията си размърдат Д-тата и защитят правата на децата.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #8 -: Май 29, 2009, 20:08:38 pm »
Без значение е дали майката или бащата са виновни - проблеми има във всяко семейство и за да се стигне до този етап, всеки един от двамата е допринесал за това. Въпроса е, че никое дете не заслужва да преживее такъв шок - покъртителни бяха виковете им за помощ и начините, по които гледаха да се изтръгнат от двете жени.
Чудех се какви бяха всички тези хора там, които като на театър гледаха и слушаха всичко това? На никой ли не му се "скъса" сърцето при крясъците на двете деца? И не мога да си обясня как е присъства там представител на "Агенцията за закрила на детото" и ще се разиграе тази сцена в цялата си грозота. Незнам, все си мисля, че е имало начини да стане по по-безболезнен начин...

Три пъти започвам да пиша и трия. Не ми идваха думичките.
Това е и моето мнение.

Беше жестоко...много жестоко.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #9 -: Май 29, 2009, 20:15:03 pm »
Ами не знам, ама аз се питам какъв е тоя консул, дето е посъветвал бащата да си иде с децата в България :x Толкова ли не можа да го посъветва, ако майката е алкохоличка наистина, да заведе дело там и да си търси първо правата в Полша, ами да го кара да бяга???
И тая майка, и тея служители - може ли така да вземат децата :( Сърцето ми се скъса...
П.С. Четох някъде, че майката има имплантант - значи е зависима от алкохола :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

inski

• 150
« Отговор #10 -: Май 29, 2009, 20:28:53 pm »
Чудех се какви бяха всички тези хора там, които като на театър гледаха и слушаха всичко това? На никой ли не му се "скъса" сърцето при крясъците на двете деца?
за това нещо не съм съгласна,тъй като всички съседи се намесиха,даже видях една възрастна дама да удря с чантата си въпросната"Майка",и други жени се опитваха да издърпат децата,а после няколко мъже лежаха пред автомобила заедно с бащата.Така че,малко не типично за българския манталитет,имаше хора,които взеха участие в тази сцена,а не както е типично по български -да седят и да гледат цирк.

*
« Отговор #11 -: Май 29, 2009, 20:32:07 pm »
Както в повечето случаи най жалкото е че в крайна сметка потърпевши са и ще бъдат децата :?

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #12 -: Май 29, 2009, 20:40:25 pm »
Това е просто уникално ужасна история. Как може никой да не помисли колко траен отпечатък ще остане в психиката на тези деца тоя ужасен кошмар ?! Нямам думи - невъзможно е да се оправадае който и да било от възрастните. Непростимо ...  :(
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #13 -: Май 29, 2009, 20:54:01 pm »
Ето това е много близо до моето виждане за драмата в Асеновград:
Цитат
Александър Александров - психолог

Сигурен съм, че в тази ситуация е трудно на всички. Аз бях дълбоко засегнат докато гледах... и като човек и баща, и като гражданин и като професионалист...
Нека не мислим, че е лесно на майката, на полицаите и на длъжностните лица... Всеки от тези хора си има болките около това събитие дори да изглежда, че той причинява болката... Във всеки случай съм категоричен като професионалист, че правата на децата не са защитени! И това е истински грозното в тази ситуация, където естествената реакция на всеки е да се бори за преживяванията си (дори сляпо)! Грозно е защото задачата на институцията е да бъде неутрална и да защити правата на всички участници и засегнати в този казус. А точно децата, които са най-беззащитни в тази мелачка, изглеждат оставен на произвола на бюрократичната машина, впрегната от съмнително зрели амбиции на хора с различни интереси. Не може да е нормално една законова система, която трябва да пази хората от това да са жертви един на друг, да направи жертви точно децата! Нещо много сбъркано има в това съдебно решение, щом децата се оказаха пушечно месо на фронта на родителските отношения и отношенията на държавните инстанции! Много грозно! Много тъжно! Много болно е това, което се случва.... ! Именно съдът е задължен да се погрижи за правата на децата при съдебни процедури и дела. Задължително е там да има експерти, които да пазят правата на децата! Питам се Кой се провали толкова некадърно? Обществото ни, институциите, които трябва да опазват правата на децата, съдебната ни система? Срамувам се пред тези деца и като родител и като гражданин и като професионалист! Мисля че това е повод за много сериозна намеса на професионални общности, неправителствени организации и дъръжавни структури за защита на правата на децата от Асеновград! Врагът пред тях са всички - родителската незрялост и държавната незрялост (която пък е нашата незрялост)!

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=152716&p=0#msgs
« Отговор #14 -: Май 29, 2009, 22:08:48 pm »
Ужасно грозна история!Според мен децата са жертва единствено на безотговорността на своите родители.Трябва да се научим веднъж за винаги да спрем да обвиняваме държавата за собствената си безотговорност.По мое мнение всички представители на държавните органи се държаха адекватно в тази ситуация.Особено добро впечатление ми направи реакцията на полските дипломати.Дай боже и ние някога да заживеем в такава държава,която да отстоява правата ни по този начин.В крайна сметка кой прав кой крив не мога да преценя,но трябва да ви кажа,че плаках много.А как пищеще това детенце....
« Отговор #15 -: Май 29, 2009, 23:01:31 pm »
  Това е потресаващо....просто нямам думи.Не мога да оправдая нито бащата,нито майката.Ужасно грозно и ми е мъчно за дечицата.
*

crow

• 2670
« Отговор #16 -: Май 29, 2009, 23:04:16 pm »
Ужасно грозна история!Според мен децата са жертва единствено на безотговорността на своите родители.Трябва да се научим веднъж за винаги да спрем да обвиняваме държавата за собствената си безотговорност.По мое мнение всички представители на държавните органи се държаха адекватно в тази ситуация.Особено добро впечатление ми направи реакцията на полските дипломати.Дай боже и ние някога да заживеем в такава държава,която да отстоява правата ни по този начин.В крайна сметка кой прав кой крив не мога да преценя,но трябва да ви кажа,че плаках много.А как пищеще това детенце....
И за писъците му в немалка степен бяха виновни имено представителите на държавните органи !!! Нямаше ли вариант да отведат бащата със сила, да поговорят с него насила ? А трябваше да травмират психиката на малките деца ??? И родителите са виновни (най-вече те), но не мога да проумея как може така да се дърпа едно дете !!! Няма начин да се убедя, че това е начина ..
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #17 -: Май 29, 2009, 23:33:48 pm »
Служителите на "Закрила на детето" многократно са се опитвали да говорят с бащата как е най-разумно да постъпи в случая,но той категорично отказва да разговаря с тях и с майката за начина по който ще бъдат предадени децата,за да не бъдат те наранени.Според мен единственият разумен начин,по който би трябвало да постъпи той е да поговори с децата и да им обясни ситуацията,да ги предаде на майката,а после да си търси правата в съда.А що се отнася до служителите от държавните органи-те отиват да изпълнят решение на Хагския съд и срещат неподчинение.Какво трябва да направят?Аз не видях служителите да блъскат и дърпат децата?А другите,които се нахвърлиха върху жената и й разкървавиха носа?Това по цивилизовано ли беше?
*

crow

• 2670
« Отговор #18 -: Май 29, 2009, 23:44:04 pm »
Аз не видях служителите да блъскат и дърпат децата?А
8O
« Отговор #19 -: Май 30, 2009, 00:02:40 am »
Аз имах в предвид,че не ги блъскаха,дърпаха грубо,не ги заплашваха и не им крещяха да тръгват.Даже и майката може да е алкохоличка и всякаква,но ми се стори,че се държа доста цивилизовано в случая не крещеше,не викаше,а просто искаше да вземе децата.А те и се нахвърлиха да я бият и я наричаха с какви ли не думи.Според мен представителите на държавните органи се опитваха да ги издърпат по-бързо в колата,за да се избегнат евентуални безредици и да не стане по-лошо.Това,че бащата ги подложи на този ужас те каква вина имат?