когато заговорихме сериозно за забременяване, и изследвания след Х срок, моето мило в един момент ми изтърси "Ама като си направим бебе, ти нали няма да забравиш, че и аз съществувам????" и другото "Ама ти нали не се омъжи за мен само, за да ти направя дете" Останах като гръмната, честно ви казвам!!! И идея си нямах какви глупави мисли се въртят в милата му главичка...
...
Явно така мислят почти всички мъже....
Рали, не се учудвай мила.... това май е "масово" явление...
Диалог между нас...: "НИе като си имаме бебе, ти нали пак ще ме обичаш толкова много?"
или пък в друг разговор
"Като дойде бебето, ти сигурно него ще обичаш много повече от мен."
Такива диалози се въртяха в началото на опитите ни, държа да подчертая. Сега не е така. Казвала съм и съм ПОКАЗВАЛА колко държа на него... и че искам в щастието да сме ДВАМАТА. Заедно.
Ех, мъже.... какво да ги правиш..... страхуват се че ще делят любовта ни между тях и детето...
И хич не си дават сметка как всъщност обича женското сърце
Да не би майките които имат 2 деца, да не обичат първото си, защото вече имат второ...
Риторичен въпрос.... Ама върви го обясни на някой мъж...
Просто се СТРАХУВАТ....
Мелроуз, моя съвет също е за ОТКРОВЕН ДИАЛОГ. Така както са казали и другите момичета.
Но в този разговор, като седнете да си говорите, дебело....ама много дебело му подчертай ... и го повтаряй дори да ти омръзне на теб самата, че какъвто и да е резултата от изследването му, това в никакъв случай няма да означава Край на нещо си. А това само ще ви посочи пътя за вашата Борба.
Избрала си го за да живееш с него. И искаш ЗАЕДНО да се борите за щастието си. Кажи му го. Защото мъжете ги е страх точно от това.
Че ако се открие проблема при тях.... това в техните очи значи "ПРОВАЛ". А те не обичат да се провалят.
ОБясни му, че дори да се открие някой малък проблем, това В НИКАКЪВ случай не значи, че няма да може да имате ваше дете. Може да стане малко ПО-трудно и малко ПО-бавно... Но му го кажи, че ти ще си до него, каквото и да бъде.
От това което си написала, разбирам, че ти не би се отказала от човека до теб, дори да се окаже че при него е проблема, нали?
Остава само да му го обясниш на него... (понякога обаче трябва да им се обяснява дълго и обстоятелствено, като на малко дете)
Къкъвто и проблем да има, начини да се преодолее ИМА.
Кажи му че имаш нужда от неговата ПОДКРЕПА.
Такъв един диалог няма да стане само с 1 единстен разовор. Трябва време, упоритост и настойчивост. Понякога дори и тактиката... говориш, говориш... после за известен период спираш с говоренето, сякъш тоя въпрос е приключен за теб. На мъжете им трябва врема да си преосмислят нещата. Не трябва да "пилиш" само на тази тема... говориш, казваш, оставаш време за размисъл, като изтече, пак повдигаш темата.
* Идеята на Мели, да отидеш по овулационно време да ти вземат секрет, след като сте кексвали, я намирам за много разумна, като на първо време. ВСе е нещо, пред нищото.
Мериш си овулацията, например с тестове, както и по фертилната слуз може да предположиш кога е. Разбира се най-добре е с УЗИ, ама и другите средства вършат горе-долу работа.
Доколкото знам, най-добре е да се прави пост-коиталния тест от 6 до 9 часа след акта.
Поне ще се види има ли живи сперматозоиди. Докато успееш да го убедиш да се изследва.
И като правите спермограмата, пускайте и миробиологията заедно, да не дава 2пъти матерал. И ако може да е с морфологията по Кюгер.
Проучи ги предварително как точно са изледванята във важта "чужбина".
* Варианта с донорската инсеменация, без той да знае ... някак си ми се струва... Нечестна ... бих казала.
Мелроуз непрекъснато би се терзала че има тайна, коята само тя си знае...това ще й тежи, и дори би засенчило радостта й от това да бъде майка. Аз поне така бих се чувствала, и за това така предполагам...
* Ако избере варианта да бъде сама и да бъде майка.... бащи много ще се намерят (предполагам).
Мелроуз, сигурна съм че ще успееш да го убедиш. Просто ако трябва СМЕНИ подхода.
Имаш подкрепата на всички нас в клуба.
Успех, миличка .... и пиши.