Мелроуз, чела съм и за други подобни истории като твоята. обикновено повечето български мъже упорито се съпротивляват на мисълта да им изследват спермата (нещо, с което в медицината се започва, а не се завършва изследването на стерилната двойка!), защото си мислят, че ако не дай боже се окажат нещо не в ред - о, ужас, не са мъже вече!
обикновено, след активна идейно-възпитателна работа от страна на жената, повечето преодоляват това запъване.
но твоят случай е тежък - 4 години, ти си изръшкала сума доктори, а той вади от 9 кладенеца вода... затова казвам, че съм чувала и за други подобни случаи. обикновено, в такива случаи накрая се оказва, че мъжът ЗНАЕ, че има проблем! знам една потресаваща история за близо 10 годишен стерилитет, когато жената буквално е откраднала сперма от мъжа си (не ме питай как!), за да я занесе на анализ и се оказва, че вътре няма нито един сперматозоид - ни жив, ни умрял!
аз сериозно бих заподозряла такъв мъж, честно...
а твоят мъж е тройно нечестен към теб - 1. те е оставил да преминеш през толкова физически и психически мъки от изследванията, които при жената са мното, тежки, и болезнени; 2. оставил те е да тънеш в неяснота относно причината за вашия стерилитет ; 3. не иска да си осиновите деца, след като е готов с лека ръка да приеме перспективата да нямате свои.
помисли си сериозно доколко държиш да живееш точно с този мъж и да имаш деца точно от него....
ако много държиш - не ни питай нас за акъл, а започни активна психо-обработка. тия глупости с "Съпругът ми казва, че ако не ни е писано да имаме дете, то никакви лекари и лечения не биха ни помогнали", съпругът ти да ходи да ги разправя на кварталните бабички! може да се окаже, че има такъв проблем, който лесно се преодолява с една обикновена и евтина инсеминация дори! хората, като искат деца, успяват дори и при липса на сперматозоиди в еякулата - има методи за вадене на клетки на сперматогенезата от тъканта на тестисите! науката е толкова напреднала, че просто няма какво да коментираме. но явно твоят съпруг просто НЕ ИСКА деца. само дето не разбирам при това положение защо те е оставил 4 години да се мъчиш - сигурно се е надявал просто "да ти мине", а това е доста жестока психоигричка...
честно казано, ако не държиш детето да е точно от тоя мъж, при положение, че на теб ти няма нищо, сещаш ли се какви други алтернативи има? пък после той гък не може да ти каже, нали в неговото семейство всички мъже оплождат с лекота?! не може да каже - не е от мен, аз съм стерилен!
и за капак на всичко, много съм любопитна този твой съпруг българин ли е или чужденец?