Днес писах, писах.... изгоря ми захранването... та така, сега на ново.
По въпроса за КМЛД. Вече цяла седмица чета. Имаме семейна фирма. Преди време развивахме сериозна дейност. Сега работи само един човек на трудов договор и един президент - ЕТ - мъжа ми, който нищо не получава, но има осигуровка от тази фирма. Прочетох всички въпроси и отговори, правилници, нормативни документи и какво ли още не по въпроса за регистрацията на администратора на лични данни. Изчетох почти всичко от сайта на КЗЛД. Говорих със счетоводители и с кого ли още не - изчерпателен и твърд отговор не получих от никъде. По принцип, основавайки се на Правилника за дейността на Комисията за защита на личните данни и дейността и, раздел III, чл. 46, ал. 1, т.3 - за обработване на данни, свързани с трудови отношения на лица, не повече от 15, имаме право да подадем молба по образец за освобождаване от задължение за регистрация. Барбарончето е писала за същото. Попълних молбата. След това попълних и заявлението - час I и част II, по съвет на счетоводителката ни в училище. Тя ми препоръча, тъй като независимо, че имаме на работа само 1 човек, но издаваме и получаваме фактури, които съдържат данни за фирми и физически лица, да подадем заявление за регистрация на АЛД. Оказа се, че попълването му не е чак толкова сложно, колкото ми се видя първия път. На края реших да попълня и двете неща. Написах и едно писмо до КЗЛД и утре ще ги изпратя и двете - те да си изберат документа, който им трябва.