Здравейте!
Историята ми е дълга и объркана, сигурно защото в момента съм притеснена, но всеки съвет би ми бил от полза.
Става въпрос за брат ми, който в момента е местната болница, където го лекуват без поставена конкретна диагноза.
От понеделник е с разстройство, което не е кой знае колко притеснително- няма кризи и често изхождане. На втория ден усеща, че има лека температура и взема аналгин и парацетамол. Температурата спада. В четвъртък получава обриви по цялото тяло придружени със сърбеж. Отива на кожен и там заключват- алергия /неизвестно от какво, защото брат ми до момента поне не е проявявал никога алергия към нещо/
В петък вече положението става опасно, защото буквално за 2 часа тази тъкан в гърлото, която виси между сливиците /не и знам името/ се е подула толкова силно, че брат ми едва е дишал. Веднага отишъл на лекар УНГ и той като го видял му казал да тича в спешното, че работата е сериозна. Няма да обяснявам какви разправии е имал в спешното, че ще стане още по-дълго, но с 300 зора ги е накарал да му бият някаква инжекция, та това нещо постепенно взело да спада...много бавно.
Вечерта обаче се събужда от адски болки в областта на корема. В началото си е помислил, че е бъбречна криза. Отива пак в спешното. Там му бият болкоуспокояващо и си го пращат у дома. След час обаче болката отново е непоносима и се връща обратно в бърза помощ и тъй като не можело толкова скоро да му слагат същата инжекция, решили да го приемат в болницата и да събудят лекаря. Въпросният е хирург- оглежда бъбреците на ехограф, но не намира нищо обезпокоително там и го зипраща за кардиограма, да не би да е проблем със сърцето. И при сърцето се оказва всичко наред. Хирургът заключва- панкреатит. Оставят го в покой- гладен и жаден и му вливат системи и отново болкоуспокояващи.
Днес преди обяд долната устна му се поду като на негър. Малко след това се поду и горната. Биха му урбазон, защото решиха, че е алергична реакция от лекарствата или просто от нещо си. В момента устната му продължава да е надута. Едното му око междувремено се зачерви все едно има кръвоизлив вътре в окото. А обривите, които бяха по тялото, сега са само по гърба но не сърбят, а са станали като гнойни- приличат по-скоро на херпеси.
Кръвната картина е ок. В урината има завишен белтък обаче. Доктора е казал, че от изследванията се отхвърля диагнозата-панкреатит.
По телефона направих консултация с позната лекарка, тя заключи, че е сепсис
и че трябва да го лекува специалист вътрешни болести- инфекционист, за да изпише подходящ АБ. Тук в града обаче нямаме такъв /От Димитровград сме/
Ходих и при един лекар, при когото водя малкия и на когото що годе имам някаква доверие. Обясних му всичко това и той е категоричен, че е остра алергична реакция и че трябва да се лекува с високи дози урбазон, системи с Калций и още нещо /не помня какво беше/ и подкожно 2 пъти дневно адреналин по 1/2 ампула.
В болницата не щат и да чуят за адреналин. Едва ли не е много опасно.
В крайна сметка обаче са накарали снаха ми да купи Кларитин /ако не греша/ таблетки за алергията, спрели са всички болкоуспокояващи, защото ги е дострашало да не прави реакция и от тях и чакат да видят какво ще стане.
Умирам от страх, защото не знам кой път да хващаме. Както не спира да проявява нови и нови симптоми, знам ли кое ще е следващото.
Не знам защо го поствам тук. Просто се надявам, че от многото четящи хора тук, все на някой, или на негов близък може да се е случвало нещо подобно и да ми даде насоки към някой лекар или болница....