А по въпроса за спринцовките искам да ти кажа, че от лабораторията, намираща се до дома ни - съм виждала как си изхвърлят спринцовките и всички там пълнители с кръв в казана до блока (!!!)... Дори един човек беше правил снимки на казана и мисля, че се канеше да звъни в някаква редакция на местен вестник, обаче после чух, че никой не му обърнал внимание !
Представи си само, ако тази кръв носи вируси на спин или хепатит или....това е много , много опасно...
garga , подайте сигнал в РИОСВ (регионална инспекция по околната среда и водите), не във вестници.
Глобите са много адекватни на нарушението, едва ли ще посмеят отново.
Знам, защото скоро ни правиха проверка и за две-три луминисцентни лампи на година, изхвърляни от нас , имам цяла дебела папка с разрешителни , договори и такси , та по този повод ми се наложи да попрочета някои неща.
radosttinka , за вредни, битови отпадъци , общините са длъжни да изграждат специални площадки , но....както обикновено законите у нас са само на хартия.
В този случай нямаш избор, освен нормалния контейнер.
п.п. За собствено спокойствие можеш да поставиш термометъра в пластмасова бутилка и да го засипеш със сяра. Така се обезврежда живака.