0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Притеснявам да родя по естествен път след като забременея, имам панически страх от болките.Какво бихте ме посъветвали? :?
Re: За или против раждането със секцио
« Отговор #1 -: Май 27, 2009, 13:43:37 pm »
М 8O
Теди, ти питаш от позицията на бременна или от позицията на размишляваща по въпроса?
Моето лично мнение е, че ако може е добре да се ражда естествено. А за болките - никой не ги обича, но повечето момичета тук са минали през какви ли не болки за да се сдобият със бебче и мога да те уверя, че всички с усмивка ще посрещнат родилните болки. А и мисля, че някъде тук има тема по въпроса, защото в крайна сметка не става дума и за твой личен избор в някои случаи, а за това, кое е най-добре за детето. Това си е моята гледна точка де - винаги ще направя по-доброто за детето дори с цената на моите нерви и здраве.
[/url][/url]
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #2 -: Май 27, 2009, 13:45:05 pm »
Аз лично съм за секцио щом не можеш да търпиш болка....според мен избора е личен /ако всичко друго е наред/ и щом така преценяваш значи това е правилния избор! Успех с бебеправенето и след това ще мислим за раждането-като наближи!
*
« Отговор #3 -: Май 27, 2009, 14:32:45 pm »
Вече има достатъчно добри обезболяващи, а и не боли чак толкова - все пак това е най-сладката болка и се компенсира от първата среща с мъника. А и помисли си за болките след секциото - това си е операция. Болка винаги ще има, така че... Това да ти е проблема, как ще раждаш  :) Стигни дотам (дано да е по-бързо) и тогава го мисли.
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #4 -: Май 27, 2009, 15:13:28 pm »
И аз съм за естественото раждане, освен ако няма противопоказания. Болките не са непрекъснати  и можеш да си почиваш между тях. Не съм раждала със секцио, дори нямам коремна операция, но ми се струва, че болките там траят по-дълго.
Успех!
*
« Отговор #5 -: Май 27, 2009, 15:16:55 pm »
Вече има достатъчно добри обезболяващи, а и не боли чак толкова - все пак това е най-сладката болка и се компенсира от първата среща с мъника. А и помисли си за болките след секциото - това си е операция. Болка винаги ще има, така че... Това да ти е проблема, как ще раждаш  :) Стигни дотам (дано да е по-бързо) и тогава го мисли.
:good_post:

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #6 -: Май 27, 2009, 15:53:53 pm »
След толкова операции ,които имах  и предстоящо секцио за 09.06 се панирах всеки път за възстановяването .
Родих по естестевен път на 22.05 .Няма такава болка наистина.
Боли .Истина е,но след 2о мин. всичко забравих .На другия ден се смеех и ми идваше да бягам .
А след коремните  операциите   ходех като пребита  по 15 дни.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #7 -: Май 27, 2009, 15:57:00 pm »
Защо си мислиш, че след секцио не боли! Напротив, боли и то доста дълго време.
По принцип всичко е строго индивидуално. Аз имах четири коремни операции, като едната беше секцио парва и много исках да родя естествено, но нямах избор- инвитро, със скорошно секцио и на всичко отгоре малката беше седалищно-бетон от всякъде./ Аз и на работа исках да ходя, ама лежах цяла бременност./
Независимо какво е раждането, със секцио или нормално, болка все има. Само трябва да се има предвид, че ако оперативната намеса не е наложителна, риска е много по голям.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #8 -: Май 27, 2009, 16:47:40 pm »
А,след секцио на близнаци е направо ужасно.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #9 -: Май 27, 2009, 17:55:06 pm »
аз пък да ви кажа често ,не помня колко ме е боляло.При мен раждането започна нормално с изтичане на водите,ползвах епидурална ,вана също - но там не ми хареса хич и даже по не ми беше добре.Накрая след 14 часа получих най-накрая пълно разкритие и започнаха напъните,но бебето не искаше да излиза и се наложи секцио.След сексиото не съм имала кой знае какви болки,но ми сложиха колан още след операцията и ми поддържаха епидуралната 3 дни.По време на сексиото ми беше ужаса на мен,защото ми беше запушен носа(последните месеци от бременността постоянно беше така) и ми пресъхна и гърлото и едва дишах,имах чувството ,че ще пукясам всеки момент.

Иначе аз съм за такова раждане,каквото прецени лекарят ми.
<br />
« Отговор #10 -: Май 27, 2009, 18:13:01 pm »
Ако наистина те е страх от болка,защо искап да те оперират? Болката след операцията е доста силна, много жени еджа ходят да не говорим че всеки по различен начин понася опойката.Секциото се прави с епидурална опйка и макар да не чувстваш болка по време на самата операция усещаш всяко движение и манипулация на хирурга.А както и да го гледаш операцията си е операция.Просто може да родиш с епидурална опойка след няколко да си се чувстваш щаслива майка, не е нужно да итезаваш тялото си с операция ако не се налага.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Май 27, 2009, 18:19:16 pm »
Ако наистина те е страх от болка,защо искап да те оперират? Болката след операцията е доста силна, много жени еджа ходят да не говорим че всеки по различен начин понася опойката.Секциото се прави с епидурална опйка и макар да не чувстваш болка по време на самата операция усещаш всяко движение и манипулация на хирурга.

това не е съвсем вярно. секциото обикновено се прави със спинална, а не с епидурална упойка и не усещаш нищо от движенията и манипулациите на хирурга.
а болката след операция е различна според личния праг на чувствителност и според това какви обезболяващи са ти дали. аз не съм имала никаква болка след операцията.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Май 27, 2009, 18:22:54 pm »
Изобщо не ме е боляло след секцио при това на близнаци. Дават се обезболяващи.
А и болката винаги ми е била последна грижа - по-важното е да се процедира по най-безопасния и щадящ начин за бебетата.
*
« Отговор #13 -: Май 27, 2009, 18:28:11 pm »
 Епидуралната се слага при  нормалното раждане, доколкото знам аз.
 Аз раждах нормално , без упойка, но не знам дали защото не е имало такива преди 14г , или са ми я спестили.

При всеки е индивидуално - и нормалното раждане , и секциото.
*
« Отговор #14 -: Май 27, 2009, 18:35:21 pm »
аз пък да ви кажа често ,не помня колко ме е боляло.При мен раждането
Иначе аз съм за такова раждане,каквото прецени лекарят ми.

Това е истината. Болка има и в двата случая, поне мен след секциото ме боля като ме пусна упойката. Но има и болкоуспокояващи. Като си видиш детенцето болката излита през прозореца.
*
« Отговор #15 -: Май 28, 2009, 10:18:04 am »
Трябваше да родя нормално, родих секцио. След операцията си боли и още как, но се търпи. Важно е бебко и мама да са добре.

[/url]
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #16 -: Май 28, 2009, 11:12:54 am »
Предния път раждах нормално с епидурална упойка. Сега отново съм решила при липса на медицински показания за операция, да раждам естествено. Каквото и да си говорим, секциото е операция и според мен би трябвало да се прилага единствено, когато обстоятелствата го изискват. При епидурална упойка болка няма (аз самата имам много нисък праг на болка). След секцио възстановяването нормално е по-продължително. Освен това не винаги е по-добрият вариант дори за бебето. Разговарях с републикански неонатолог по този въпрос във връзка с първото ми раждане, тя ми обясни, че разликата в налягането в утробата на майката и навън е голяма и при нормално раждане бебето има време да свикне с промяната, докато тази промяна при секцио е по-рязка и понякога води до неприятни последствия. Затова тя самата ми препоръча също при липса на показания за секцио, да избера естественото раждане. Същото ми препоръча и д-р Сигридов, с когото се консултирах по тази тема - тоест бременност след АРТ не е задължително да приключи със секцио. При всички случаи мисля, че лекарите, водещи раждането, са най-компетентни да преценят кое е най-добре за бебето и майката.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #17 -: Май 28, 2009, 11:32:48 am »
 :D Аз мисля, че е добре да ги караш едно по едно :DИначе става малко като нероден Петко...
Първо забременей (дано няма проблем и това се случи толкова скоро, колкото искаш и очакваш) и тогава мисли по темата "за или против".
Както се вижда от постовете на момичетата, не винаги това е въпрос на избор. Понякога колкото и да искаш да родиш нормално, е в интерес на бебето и/или майката да се предприеме оперативно родоразрешение.
Или пък при планирано секцио бебето се ражда по-рано нормално(и такива случаи има).

Та, нека нещата се подреждат едно по едно - забременяване, бременност, раждане - не се знае когато усетиш в себе се новия живот дали няма да забравиш всичките се страхове от болка и да си готова на всичко само и само то да е добре.
А пък и лекарят ти ще ти даде най-компетентното мнение в зависимост от състоянието!

Късмет и не мисли отсега - за всичко си има време и място! :goodluck:
« Последна редакция: Май 28, 2009, 11:36:09 am от Lina2 »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #18 -: Май 28, 2009, 12:56:23 pm »
Аз не мога да разбера защо мине не мине и се пусне тази тема. Има ли някой тук, който е родил едно и също дете и по единя и по другия начин да дойде да каже и за болките и за възстановяването. А ако този някой е успял да го направи и при 30-тина различни екипи тогава ще му повярвам на анализа.
Аз 2 пъти съм рждала по един и същи начин при един и същи лекар и разликата е огромна във всеки един етап от раждането.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #19 -: Май 28, 2009, 13:29:45 pm »
 Аз съм за.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...