Аничка, изобщо не си права. Има значение каква е градината. Моя син ходи на градина, в която децата като излизат ни се предават на изхода под строй. Всички учителки в градината свирят на някакъв инструмент, задължително условие е на директорката. Всички деца участват в определени проекти и непрекъснато се прави нещо с тях. Имат си част от голям двор, където играят, но са наблюдавани от учителките си задължително, като до там стигат също под строй. Учат песнички, стихове, за децата с памперс има специална програма - учат ги как да ходят до тоалетна и ако детето се справя с това успешно, дават им корона за награда. Имат спорт, танци, музикални уроци, английски. Учат ги как да се хранят сами. До сега не съм имала оплакване от градината нито за секунда. Даже съм супер доволна, защото детето ми вече говори много по-добре немски. Докато беше с памперс - не съм видяла да ми го върнат мокър, с несменен памперс или да е имало други проблеми. След като се наобядват - мият си там зъбите. От детската градина той е станал доста по-дисциплиниран и прави много повече неща от преди.
Така че от градина до градина има голяма разлика и няма никакво значение къде се намира самата градина - всичко зависи от персонала.