Мешко, заведете Мия някъде където много обича да ходи - зоопарк, клубче, парк и пробвай да я нахраниш там. Когато захранвах Кристина имах лек проблем. Тъкмо започнах захранването, ден-два и тя се разболя. Прекъснах, наложи се да пие сиропи. Давах ги с една лъжичка в стаята на спалнята, тя облегната на възглавница. Не и се понравиха тогава илачите. След като оздравя отказа да яде, допитах се до д-р Бърди и той ме посъветва да сменя лъжичката с нова, по-интересна, шарена, купичката за хранене, мястото на хранене, за да е тотално ново и да не и навява спомени. Опитай да смените прибори, места, ако има монотонност да я разчупите и да сте на любими места. Много здраве на малката и дано скоро е кукуряк.
Да си довърша за градините. Та, една любезна майка от квартала мина на оглед в частните - повечето са с много малка база, в едната децата на обяд били наблъскани като сарделки. Скъпо е, а най-вече тя е останала с впечатление, че там преподават млади момичета с чужди езици, но не и с педагогическа подготовка. Което на мен не ми допада. Не съм се убедила лично, де, но ако е така, това малко ме смущава. В държавната при нас освен, че си има педагози, има и такива с английски език и дори с музикално образование. Доста разнообразни специалисти.
Друго, което лично мен ме притеснява е, че в частните градини децата са много малко, имам усещането, че е възможно тези деца в даден период да се почувстват по-специални, не знам дали ще го обясня добре, а аз това не искам за Кристина. Искам да е индивидулаист, но в голяма група, хем да се социализира.
И последно - чух, че точки носи и това, ако майката няма брак с бащата на детето. Нещо като самотна майка или подобно. Не знам дали със сигурност е така. Аз нямам с бащата на Кристина, но сме си семейство и някак си не бих се възползвала по този параграф. Звучи ми гадно.
И така съвсем честно ще си чакаме, дано после не се ядосвам, че съм будала.