0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ановулаторен цикъл
« -: Май 24, 2009, 22:34:57 pm »
здравейте,

дали някой може да ми отговори при цикъл без овулация Л.. хормон покачва ли се? Имах фоликул 15мм и започнах тестове за овулация, но така и не получих втора наситена чертичка. започнах с бледа и завърших без никаква.

поздрави
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: ановулаторен цикъл
« Отговор #1 -: Май 24, 2009, 23:32:34 pm »
При ановулаторен цикъл ЛХ не се вдига достатъчно, за да насити силно втората черта на теста. Има си известно количество от него, но не е достатъчно високо, за да се спука фоликула. Обаче да знаеш, че понякога дори с + тест за овулация, пак е възможно да има ановулаторен цикъл. По някаква причина фоликула да не успее да се спука. Така, че най-сигурен начин да се проследи има ли или няма овулация си остава добрият специалист, преглеждащ те на ехограф.
 Успех, мила !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #2 -: Май 24, 2009, 23:53:04 pm »
Може и да е ановулаторен цикъл, а може и да не е ! Ето, миналия месец /аз съм с ранна ову/ започнах да се тествам както обикновено на 8- ми ден. Първо- бледа черта, после малко по-наситена, после 2 дни съвсем изчезнаха чертите- няма нищо! Малеее, като се шашнах- тичам при доктора да види-казва ову не е минала, има фоликул, какво ще става с него е рано да се каже- продължих да правя тестове за ову и на 14- ти ден /твърде късно за мен/ видях 2 ярки черти на теста! И да е ановулаторен на унивай, душичка! Успех!!!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #3 -: Май 25, 2009, 00:30:49 am »
Ха,ето те пак...аз тъкмо се зачудих какво става с тебе :D
Виж,може още да не е минала,а може и да е имало...може и на калпави тестове да си улучила....ето пишеш,че на единия тест 2рата чертичка е била малко по-бледа от контролната...може и това да е бил твоя +....
Иди да те види доки,ако не можеш да го посе$аваш редовно за ФК,мери си БТ...
успех мила

^пп Съжалявам за неуспеха :(
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #4 -: Май 25, 2009, 00:59:41 am »
 :D
е, аз не съм се отчаяла, просто да си знам дали да храня някаква надежда за този месец или да не... като се има предвид, че всъщност не знам от кой ден да го броя този цикъл всичко е много омотано
а и толкова бях щастлива, че предното не беше втора извънматочна, та един ановулаторен цикъл хич не ме плаши
хубавото беше, че фоликула е от ляво, където имам тръба, но пък от друга страна предния месец, когато забременях е много вероятно да е било от дясно, което ще рече, че теорията за тръба, засмукваща от двата яйчника е вярна.
« Отговор #5 -: Май 25, 2009, 01:03:04 am »
Ха,ето те пак...аз тъкмо се зачудих какво става с тебе :D
...

добре съм си аз, гледам по-нарядко да влизам, защото започвам много да мисля и да страдам. от време на време ви изчитам по диагонал, да ви нагледам и да видя кой е успял и кой какво го мъчи :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Май 25, 2009, 09:20:08 am »
И да и не.
Да - може да се покачи и теста за О да е (+), но може покачването да не е достатъчно за да  се спука фоликула./често се наблюдава при ПКЯ/
Може изобщо да не се покачи /когато няма нито 1 фоликул/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Май 25, 2009, 10:58:03 am »
И да и не.
Да - може да се покачи и теста за О да е (+), но може покачването да не е достатъчно за да  се спука фоликула./често се наблюдава при ПКЯ/
Може изобщо да не се покачи /когато няма нито 1 фоликул/

denis, аз имах 15мм фоликул и други май нямаше, док не каза да има, нямам ПКЯ, поне след толкова прегледи, никой не го е установил
това беше профилактичен преглед след биохимична бременност (не съм сигурна за термина), а не фоликуметрия
възможно ли е да нарасне толкова много и да не се спука?
*

fibo

• 2168
« Отговор #8 -: Май 25, 2009, 12:48:56 pm »
Възможно е.Няма ли как да идеш да те видят на  ехо?
Борко Бърборко
« Отговор #9 -: Май 25, 2009, 18:46:23 pm »

всъщност - възможно е, но май по-добре да си изчакам мирно и кротко да си ми дойде М, и да видя как ще е следващия месец.
а какво се случва ако има задържан фоликул? какво става с него?
*

fibo

• 2168
« Отговор #10 -: Май 25, 2009, 18:52:10 pm »

всъщност - възможно е, но май по-добре да си изчакам мирно и кротко да си ми дойде М, и да видя как ще е следващия месец.
а какво се случва ако има задържан фоликул? какво става с него?

Може да се пукне в по-късен етап,тогава МЦ ще е по-дълъг.Ако не се пукне,може да се махне с М....но задължително трябва да идеш в първите дни на М да те видят,дали се е махнал....
Борко Бърборко