0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ВЛАГАЛИЩНА СУХОТА + ХОРМОНИ?
« -: Май 22, 2009, 21:38:49 pm »
Здравейте момичета,
някъде случайно ми попадна че влагалищната сухота може да се дължи на някакъв хормон, но сега не мога да намеря къде го бях чела и кой е хормона...

Някой знае ли дали това има наистина нещо общо с хормони....До сега съм питала всички гинеколози никой нищо не ми е казал за хормони, и аз си мислех че е от кандидата ми която си я имам...но сега си мисля че може и да не е само от нея....

Има ли някой който да оплаква от такава сухота и причината да е на хормонална основа?

Re: ВЛАГАЛИЩНА СУХОТА + ХОРМОНИ?
« Отговор #1 -: Май 22, 2009, 22:34:21 pm »
 Здравей аз се оплаквам от сухота,но нито бяха намерени нередносто в хормоните нито някаква друга причина и определено ще трябва да свикна снея  :(,мнение съм търсила от не един лекар,одговорът е един и същ "еми нямяте никакви проблеми явно сте си по суха използвайте овлажнители".
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #2 -: Май 22, 2009, 23:53:03 pm »
Здравейте момичета,
някъде случайно ми попадна че влагалищната сухота може да се дължи на някакъв хормон, но сега не мога да намеря къде го бях чела и кой е хормона...

Някой знае ли дали това има наистина нещо общо с хормони....До сега съм питала всички гинеколози никой нищо не ми е казал за хормони, и аз си мислех че е от кандидата ми която си я имам...но сега си мисля че може и да не е само от нея....

Има ли някой който да оплаква от такава сухота и причината да е на хормонална основа?

първо си излекувай кандидата и тогава търси причини за сухота. Не я пренебрегвай защото е много опасна. Излекувай единия проблем за да видиш ще има ли резултат.
« Отговор #3 -: Май 23, 2009, 12:17:52 pm »
от кандидата няма оправяне, тя изчезва и се появява каквото и да пия и каквото и лечение да има след няколко месеца пак е налице, но явно винаги съм я имала, но от сухота никога не съм се оплаквала преди, а тази сухота е около 2 години, аз съм на 29 години, затова се чудя дали не е възможно да бъде на хормонална основа
« Отговор #4 -: Май 23, 2009, 13:34:45 pm »
 За каква влагалищна сухота става въпрос?  Защото при мен фертилната слуз в дните около овулацията хич я няма отдавна, а дори и понякога да има съвсем малко , тя не е разтеглива , както беше преди време. При полов акт по същия начин - имам огромното желание за секс , но навлажняването е минимално.
 Хормоните ми са в норма. Забелязах , че този проблем се задълбочи след кюретажа през януари 2008 г.
 Нямам гъбички , PAP I , след по - малко от 2 седмици ще стана на 27 г. .
Бях пуснала преди време подобна тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28322.0
 палечка , преди време ми откриха кандида и след лечението нещата се пооправиха малко.
« Отговор #5 -: Май 23, 2009, 21:36:01 pm »
овулацията ми е идеална, дори гинеколожката ме улучи точно когато бях в овулация и много се радваше че била идеална каза ми да си отбележа на кой ден е (беше 12) за да знам че е около него...., по време на овулация е добре,но преди и след нея е просто ужасно, забелязвам че овлажняване във влагалището има, но не стига и отвън всичко е сухо-просто е невъзможно нещо да влезе без да ползвам гел....за мен това не е нормално защото преди 3 години имах овлажняване в изобилие даже му се дразнех че е толкова много....
според мен не е от гъбичките защото винаги съм ги имала, хламидия нямам....може да е от възрастта но все пак нямам 30 години, чудех се дали няма да е на хормонална основа, но щом никой не знае явно не е, но понеже четох нещо някъде....ще се консултирам за всеки случай с лекар...
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #6 -: Май 24, 2009, 15:00:11 pm »
Момичета, нали знаете, че ползването на лубриканти не е за препоръчване при опити за зачеване? Унищожава сперматозоидите! Внимавайте.

« Отговор #7 -: Май 24, 2009, 23:20:42 pm »
да и точно там е най големия проблем, защото плануваме бебе, а не трябва да ползване никакви лубриканти, питала съм гинеколожката няма такива които да ми препоръча при бебеправене....
« Отговор #8 -: Май 25, 2009, 13:07:53 pm »
При мен нещата бяха така- имах кандида и бактериална инфекция. Но преди да ми се назначи адекватно лечение тъпия лекар при които ходих в началото ми изписа само флуконазалактавис, което е неадекватно лечение. И приятелят ми го пиеше.
Дълги месеци все си я имах. После отидох при друг лекар, които ми изписа два вида свещички , три вида хапчета и един мехлем. Приятелят ми пиеше хапчета и ползваше мехлема. Лечението беше един месец. След два месеца забременях. Мисълта ми е ,че когато има кандида забременяване е невъзмоно. Така че първо излекувай нея и след това правете опити за забременяване. Кандидата е опасна за органите. Не може така да я оставиш и да казваш аз си я имам. Съжалявам за дългото писане, но има неща , на които трябва сериозно внимание да се обърне преди да се правят каквито и да са опито за бебе.
« Отговор #9 -: Май 28, 2009, 22:47:48 pm »
сухотата има общо с хормоните, пуснаха ми изследване за един хормон но не разбрах точно за кой беше естроген или някой подобен, като отида за резулатите ще видим, но лекарката мисли че няма да има отклонение, но за всеки случай да видим как ще бъде
*
« Отговор #10 -: Май 29, 2009, 09:12:32 am »
Момичета, нали знаете, че ползването на лубриканти не е за препоръчване при опити за зачеване? Унищожава сперматозоидите! Внимавайте.

a някой знае ли има ли нещо което може да се ползва при бебеправене и да не вреди?

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

« Отговор #11 -: Май 29, 2009, 20:26:41 pm »
на скоро питах док. и тои каза че за съжаление няма.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #12 -: Май 30, 2009, 13:20:12 pm »
Всички лубриканти ли унищожават сперматозоидите?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #13 -: Май 30, 2009, 14:20:45 pm »
Всички лубриканти ли унищожават сперматозоидите?

Ами поне доколкото на мен ми е известно, да. Всички. И все пак можете да питате и лекар за това. Да не забравяме, че преобладаващата част от потребителите на Форума не са сме с медицинско образование. :D

« Отговор #14 -: Юни 04, 2009, 23:10:10 pm »
Здравейте,
за обща информация, хормона който ми бяха пуснали е ЕСТРАДИОЛ, при мен всичко е наред, явно сухотата е от гъбички, кандида или др., но не и от хормона, което за мен е добре....
Успех на всички :P