Здравейте момичета. Имам нужда от съвет.
От ноември правим опити за бебе. Януари имах 15 дни закъснение на 6ти и 10ти ден си направих тестове за бременност и двата с бяха с две чертички. На 15тия ден прокървих отидох на лекар и се оказа ,че бебе няма. Казаха ми да продължа да опитвам нямало причина да спра. Март се разигра същата сцена...
И двата пъти последва обилен цикъл продължил две седмици. Този месец пак ми закъснява. Изобщо не се бавих и вчера бях на лекар.
ппрегледаха ме на ехограф и лекарката ми направи нейн тест за бременност. Похвали го като много чувствителен и каза че по аптеките нямало от него
. Теста беше с една черта. Аз си направих преди да ида тес. Появи се втора черта за минутка след 5тата минута която до 10тата вече липсваше.
На ехографа се видя удебелен ендометриум много над нормата. Не се видя сакче или поне нищо което да прилича на него.
Изписа ми Duphaston за три дни, два пъти дневно по две. След това трябва да ми дойде до 7 дни. Ако не ми дойде да ида пак.
След като ми дойде менструацията трябва да пия Линдинет 20 три месеца и да ида пак да ме види и да реши нужно ли е да се иследва прогестерона.
Според нея проблема ми е в недостатъчното количество прогестерон и матката ми трябвало да си почине от тези чести зачевания без резултат.
Някой имал ли е подобен проблем?
Исками се да ида при друг лекар, но малко ме е страх да не протакам излишно.